Zadovoljna.si
Tetovaže s kano - 2

Novice

Začasne tetovaže s kano so lahko zelo nevarne

J.V.
27. 08. 2015 13.50
6

Začasne tetovaže so letos doživele veliko vrnitev, in medtem ko so priljubljeni metalik tatuji povsem neškodljivi, pa tega za tetovaže s kano ne moremo reči. Te sicer niso nobena novost, so pa v zadnjih mesecih znova postale bolj aktualne. Kako resne so lahko njihove posledice, je na lastni koži občutila britanska najstnica.

Tetovaže s kano - 4
Tetovaže s kano - 4 FOTO: Pinterest

Zaznamovana do konca življenja

Njene sanje o tem, da bi nekoč postala manekenka, so bile uničene, ko si je 16-letna Mary Bates med obiskom Turčije privoščila začasno tetovažo s kano. Ta je ožgala njeno kožo in jo za vedno zaznamovala z brazgotino. »V prihodnosti sem si želela postati manekenka,« je dejala žalostna najstnica, ki ji je koža po enem tednu začela pokati in pojavile so se kemične opekline.

Posledice so lahko zelo resne

Kako zelo nevarno je lahko tetoviranje s črno kano, na Inštitut za varnovanje zdravja RS opozarjajo že dolgo časa. Po tetoviranju s črno kano lahko nastanejo hude alergijske reakcije s trajnimi poškodbami. Barvila, ki so dodana kani v visokih koncentracijah, da bi dosegli močnejši odtenek črne barve in večjo obstojnost tetovaže, so znana kot povzročitelji alergijskih reakcij. Nastanejo lahko trajne posledice kot so trajne poškodbe kože, alergijski kontaktni dermatitis in preobčutljivost na več snovi hkrati. Simptomi se pojavijo po nekaj dneh. Kot navajajo, je najboljša rešitev, da se izognete tetoviranju s črno kano. Nekateri ljudje postanejo permanentno preobčutljivi na te snovi in dobijo alergijski kontaktni dermatitis. Ko so enkrat senzibilizirani, ostanejo vse življenje preobčutljivi na te snovi.

Začasne tetovaže so letos eden izmed največjih lepotnih hitov poletja. Če o njej razmišljate, potem so najboljša izbira metalik tetovaže v srebrni, zlati ali turkizni barvi, ki za kožo niso škodljive. Vsekakor pa se ne poslužujte trenda tetovaž iz sončnih opeklin in se izogibajte tetovažam iz črne kane.

Tetovaže s kano - 2
Tetovaže s kano - 2FOTO: Pinterest


 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399