Zadovoljna.si
Ženska hujša - 2

Šport in zdravje

10 super stvari, ki se zgodijo, ko iz hrane izločite sladkor

J.V.
14. 02. 2018 07.46
0

Dejstvo je, da Slovenci zaužijemo preveč sladkorja, ki nima vpliva le na težo in naše zdravje, ampak tudi počutje. Ko se sladkorju odpoveste oziroma ga skozi dan zaužijete v minimalni količini, boste opazili številne super spremembe.

Ženska hujša - 3
Ženska hujša - 3FOTO: iStock

1. Znebili se boste maščobnih oblog okoli trebuha

Če želite bolj raven trebuh iz hrane izločite sladkor in na svoj jedilnik uvrstite več hrane bogate z vlakninami. 

2. Več energije

Ko si privoščite kos torte ali spijete kavo, se počutite bolj polni energije. Občutek, ki pa ne traja dolgo in mu sledi nagel padec energije. Zato je raje posegajte po hrani z zdravimi maščobami in proteini, da boste imeli ves dan dovolj energije.

5 stvari, ki vplivajo na to, kako hitro boste shujšale

3. Manjša želja po sladkem

Več sladkih stvari boste pojedli skozi dan, večjo potrebo po sladkorju boste čutili. In obratno. Znano je, da sladkor lahko povzroča zasvojenost, ki je sicer ne moremo primerjati s kemično zasvojenostjo, ki se pojavi pri drogah. Kljub temu pa je ne smemo zanemarjati, saj lahko vodi v začaran krog želje po sladkem.

Ženska hujša - 2
Ženska hujša - 2 FOTO: iStock

4. Boljše delovanje srca

Uživanje prekomernih količin sladkorja ima številne negativne posledice na vaše zdravje, ena od njih so lahko tudi različne oblike bolezni srca.

5. Manjše tveganje za diabetes

Manj sladkorja boste zaužili, manjše bo tveganje za diabetes. 

6. Boljša osredotočenost

Hrana bogata s sladkorjem vpliva na koncentracijo, delovanje možganov in sproži simptome depresije. Z drugimi besedami, sladkor ni hrana za vaše možgane. 

To je 10 najhujših sovražnikov vašega telesa

7. Manj težav z napihnjenostjo

Čeprav je napihnjenost pogosto povezana z uživanjem slane hrane, ker ta vpliva na zadrževanje vode v telesu, pa na to lahko vpliva tudi prekomerno uživanje sladkorja.

8. Boljši spanec

Raziskave v preteklosti so pokazale, da je slab spanec lahko povezan tudi s preveliko količino zaužitega sladkorja. Zaradi njega se ne boste dovolj naspali in se naslednji dan počutili utrujeno.

9. Bolj sijoča in zdrava koža

Sladkor slabo vpliva na kolagen, ki je zelo pomemben za mladosten videz kože.

10. Mišice

Ameriška raziskava je izgubo mišične mase pri starejših osebah povezala z refiniranim sladkorjem, ki telesu preprečuje povečanje mišične mase in moči.

Že 28 let ne je sladkorja. Ko boste videli, koliko je stara, boste ostali brez besed!

Fit ženska - 8
Fit ženska - 8FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387