Zadovoljna.si
7 razlogov odeja iz konoplje

Novice

7 razlogov, zakaj je odeja iz konoplje prava izbira!

Zadovoljna.si
29. 07. 2022 04.15
0

Prava izbira polnila odeje je za kakovosten spanec še kako pomembna. Danes so nam na voljo različni materiali, med katerimi je tudi polnilo iz konoplje.

To postaja med uporabniki vedno bolj priljubljeno, saj z njim pridobimo popolnoma naravno spalno okolje, poleg tega pa ima številne prednosti. 

1. Pridobivanje konopljinih vlaken je okolju prijaznejše

Za industrijsko konopljo velja, da je zelo neobčutljiva rastlina, ki zelo hitro raste in ne potrebuje nobenih pesticidov. Zato je že pridobivanje konopljinih vlaken samo po sebi popolnoma naravno in okolju prijazno, po koncu življenjske dobe pa so popolnoma razgradljiva.

Celoten postopek pridobivanja je zelo preprost. Po žetvi se stebla konoplje namočijo v rezervoarjih z vodo. S tem se konopljina vlakna sprostijo, nato pa se nekaj tednov sušijo. Ko so stebla popolnoma suha, se speljejo skozi lomilec, s čimer se popolnoma ločijo od lesene sredice. Vlakna se nato le še razčešejo in po potrebi se odstranijo leseni delci.

2. Polnilo iz konoplje ima protialergijske lastnosti

Zaradi okolju prijaznejšega proizvodnega procesa pridobivanja konopljinih vlaken je več kot očitno, da je polnilo iz konoplje brez prisotnosti raznih pesticidov. S tem je manjša verjetnost, da bi se pojavile težave z draženjem kože in druge alergijske reakcije.

Tkanina je iz 100-odstotnega organskega bombaža s prestižnim certifikatom GOTS, polnjena s konopljinimi in koruznimi vlakni.

Poleg tega pa konopljino polnilo preprečuje tudi razvoj mikroorganizmov, zato je pojav pršic malo verjeten. Odeja iz konoplje je zato še posebej primerna za vse alergike in astmatike.

Tkanina iz 100 % organskega bombaža s prestižnim certifikatom GOTS, polnjena s konopljinimi in koruznimi vlakni.
Tkanina iz 100 % organskega bombaža s prestižnim certifikatom GOTS, polnjena s konopljinimi in koruznimi vlakni.FOTO: Arhiv naročnika

3. Konopljina vlakna preprečujejo potenje

Za konopljina vlakna velja, da so izjemno zračna in odlično absorbirajo vlago, ki se odvaja v prostor. Zaradi tega preprečujejo prekomerno potenje, s čimer poskrbijo za maksimalno udobje med spanjem in blagodejno vplivajo na splošno počutje.

Odeja iz konoplje je zato še posebej primerna za vse tiste, ki se ponoči pogosto potite, in tudi za otroke. Ti v svojem zgodnjem otroštvu še niso sposobni uravnavati lastne telesne temperature, zato se ponoči pogosteje potijo. Zato je toliko bolj pomembno, da je posteljnina za otroke skrbno izbrana. In s tega vidika so konopljine odeje zagotovo prava izbira.

4. Odeja iz konoplje ima odlične izolativne lastnosti

Čeprav so odeje iz konoplje na prvi pogled videti zelo tanke, pa vas zagotovo pod njimi ne bo nikoli zeblo. Za konopljina vlakna velja, da imajo odlične izolativne lastnosti in sposobnost uravnavanja telesne temperature. 

Zato zelo dobro zadržujejo toploto, kar pomeni, da je potrebno bistveno manj polnila za enak izolativni učinek. Še posebej pa je primerna za vse tiste, ki jih v hladnejšem delu leta rado zebe, poleti pa jim je neprestano vroče in se zaradi tega pogosteje potijo.

5. Polnilo iz konoplje zagotavlja izjemno mehkobo

Zaradi kombinacije s koruznimi vlakni je polnilo iz konoplje še posebej mehko. Zrak prosto kroži znotraj posameznih vlaken, kar ustvarja prijetno mikroklimo in poskrbi za dodatno zračnost. Strah pred tem, da bi se odeje iz konoplje zbile in postale težke, je popolnoma odveč. 

Konopljina vlakna so upogljiva, kar pomeni, da se odeje lepo prilegajo k telesu in se ne mečkajo. Polnilo namreč zagotavlja izjemno mehkobo in prožnost, zato se vedno povrne v prvotni položaj. S tem je spanje še bolj udobno in prijetno.

Konopljina vlakna so upogljiva, kar pomeni da se odeje lepo prilegajo k telesu in se ne mečkajo. Polnilo namreč zagotavlja izjemno mehkobo in prožnost, zato se vedno povrne v prvotni položaj. S tem je spanje še bolj udobno in prijetno.
Konopljina vlakna so upogljiva, kar pomeni da se odeje lepo prilegajo k telesu in se ne mečkajo. Polnilo namreč zagotavlja izjemno mehkobo in prožnost, zato se vedno povrne v prvotni položaj. S tem je spanje še bolj udobno in prijetno.FOTO: Arhiv naročnika

6. Dolga življenjska doba

Z nakupom odeje iz konoplje boste močno prispevali k ohranjanju okolja. Poleg tega, da gre za trajnostni izdelek, se konopljina vlakna po dotrajanosti popolnoma razgradijo. Čeprav boste morali za odejo iz konoplje odšteti nekoliko več denarja, pa je to zagotovo najboljša naložba v kakovosten spanec.

Poleg tega pa boste odeje iz konoplje dolgo časa uporabljali, saj konopljina vlakna zdržijo dlje kot katerikoli drugi naravni materiali. Če k temu dodamo še enostavno vzdrževanje, lahko z gotovostjo trdimo, da boste z odejo iz konoplje popolnoma zadovoljni.

7. Odeja iz konoplje zadovolji najbolj zahtevne uporabnike

Zaradi enostavnega in okolju prijaznega načina pridobivanja konopljinih vlaken je odeja iz konoplje primerna za vsakogar. Razveselili se je bodo tako tisti, ki prisegajo na enostavno vzdrževanje posteljnine, kot tudi najbolj zahtevni uporabniki. 

Zaradi pozitivnih lastnosti konopljinih vlaken je primerna za vse alergike in astmatike, namenjena pa je tudi vsem mlajšim in občutljivejšim uporabnikom. Če je na vašem nakupovalnem seznamu tudi posteljnina za otroke, potem s konopljinim polnilom ne boste zgrešili. 

Ker so odeje iz konoplje vse bolj priljubljene, je njihova ponudba danes resnično zelo pestra. Med najbolj pogostimi je zagotovo posteljnina 200x200 cm, zato ni nobenega strahu, da tudi zanjo ne bi našli najbolj popolne odeje iz konoplje. Odeje iz konoplje so namreč na voljo v različnih dimenzijah, od manjših (200x140 cm) do največjih (220x240 cm). 

Tkanina za odejo iz konoplje.
Tkanina za odejo iz konoplje.FOTO: Arhiv naročnika

Z odejo iz konoplje do kakovostnega spanca!

Številne raziskave govorijo o tem, da kakovosten spanec pomembno vpliva na naše zdravje in splošno počutje. Zato ni vseeno, kakšno posteljnino izberete za svoj nočni počitek. 

Glede na vse prednosti odeje iz konoplje, ki smo jih omenili, boste z njeno izbiro zagotovo bolje spali. Ker pa boste s tem prispevali tudi k ohranjanju okolja, je odeja iz konoplje zagotovo prava izbira!

 

Sponzorirana objava 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387