Zadovoljna.si
bezeg

Novice

Bezgov gin je hit pijača tega poletja

M. A.
26. 05. 2020 07.45
1

Dnevi so vse daljši, temperature se dvigujejo in junij je pred vrati. V tem poletju pa se boste lahko ohladile s prav posebno pijačo, ki so jo pripravljale že naše babice – a z alkoholnim dodatkom!

Da je gin v zadnjih letih osvojil staro in mlado, vemo vsi, pred leti pa je bil priljubljen tudi bezgov sirup, ki so ga kar doma pripravljale že naše babice. A to poletje se pripravite na eksplozijo okusov, saj družbena omrežja že osvaja bezgov gin!

Gin tonik test ti bo razkril, kako inteligentna si (in ne, ne gre zato, koliko ga spiješ)
Preberi še
Gin tonik test ti bo razkril, kako inteligentna si (in ne, ne gre zato, koliko ga spiješ)

Če smo lani uživali ob ginu z lubenico, pa letos v ospredje stopajo omamni bezgovi cvetovi! Dnevi, ki so pred nami, ne bodo skoparili s soncem, prav takšni dnevi pa so najboljši za nabiranje dišečih bezgovih cvetov. Da boste na naslednjem obisku kar najbolj presenetile in navdušile prijateljice, potrebujete zgolj osem večjih bezgovih cvetov, naribano lupino ene limone, žlico sladkorja v prahu in pol litra gina

Na naslednjem obisku prijateljice presenetite z bezgovim ginom, ki jih bo zagotovo navdušil!
Na naslednjem obisku prijateljice presenetite z bezgovim ginom, ki jih bo zagotovo navdušil!FOTO: Dreamstime

Z bezgovih cvetov najprej očistite možno umazanijo, bodite pozorne tudi na manjše žuželke, nato pa jih postavite v veliko stekleno posodo in vanjo dodajte limonino lupinico, sladkor v prahu in vse skupaj prelijte z ginom. Nato posodo zgolj pokrijete in pustite 24 ur, potem pa tekočino precedite čez kavni ali čajni filter, še bolje pa čez gazo. Dobljen napitek prelijte v svežo čisto steklenico, ob njem pa postrezite led in po želji dodajte še tonik.

Ves ta čas smo narobe pili gin in tonik
Preberi še
Ves ta čas smo narobe pili gin in tonik
Bezgov gin je top pijača tega poletja!
Bezgov gin je top pijača tega poletja!FOTO: Dreamstime

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357