Zadovoljna.si
Gin tonik

Novice

Gin in tonik pospeši metabolizem in pomaga kuriti kalorije

J.V.
18. 01. 2019 07.51
0

Ljubiteljice gin in tonika bo razveselila novica, da naj bi priljubljena alkoholna pijača pomagala pospešiti metabolizem!

Gin je bila zagotovo najbolj priljubljena pijača leta 2018 in prepričani smo, da bo njena priljubljenost letos le še narasla. Morda tudi po zaslugi nedavne raziskave, ki je bila objavljena v reviji Food & Nature. Ta je namreč razkrila, da gin pospeši metabolizem in telesu pomaga kuriti kalorije. 

Pozabite na kamilice, to zimo pijemo gin in tonik čaj!
Preberi še
Pozabite na kamilice, to zimo pijemo gin in tonik čaj!

Skupina znanstvenikov z univerze Sigulda je za potrebe raziskave, v dve skupini razdelila miši. Ena skupina je konzumirala gin, druga pa vodo. Ves čas so merili njihov potencial izgorevanja kalorij. Rezultati pa so pokazali sledeče: "Pri miših, ki so uživale gin, smo opazili kar 17-odstotno povečanje bazalnega metabolizma, medtem ko pri miših, ki so pile vodo, nismo opazili spremembe."

Tisti, ki pijejo gin tonik, so bolj seksi!
Preberi še
Tisti, ki pijejo gin tonik, so bolj seksi!

"To je dokaz, da gin lahko vpliva na hujšanje," je pojasnila avtorica študije, profesorica Thisa Lye. Raziskava je razkrila, da gin sproža efekt tako imenovanega naknadnega izgorevanja, zaradi katerega telo kuri kalorije tudi eno uro po tem, ko smo spili gin. Strokovnjaki kljub rezultatom opozarjajo na to, da je treba opraviti dodatne raziskave, ki bodo podkrepile trditev, zato je nikar ne vzemite preveč resno. 

Ste vedele, da obstaja gin, ki pomlajuje?
Preberi še
Ste vedele, da obstaja gin, ki pomlajuje?
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Gin pospeši metabolizem in telesu pomaga kuriti kalorije. 
Gin pospeši metabolizem in telesu pomaga kuriti kalorije. FOTO: iStock

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375