Zadovoljna.si
Prej in potem

Novice

Tako je maščobne obloge v 1 letu spremenila v čvrsto zadnjico!

J.V.
10. 03. 2017 09.55
26

40-letna Nessa Sphere iz Luksemburga se je vse življenje ukvarjala s košarko in posledično lahko jedla, kar koli je želela, saj nikoli ni imela težav z odvečnimi kilogrami. Potem pa se je vse to spremenilo. Ne le da so jo ujela leta, ampak je zaradi službe tudi vse več ur presedela za računalnikom in kilogrami so se začeli počasi kopičiti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nessa se je spopadala s težavo, ki jo ima večina – imela je vse manj časa zase in za gibanje, stres pa je prevzel nadzor nad njenim življenjem. Ves čas se je počutila utrujeno, ni bila zadovoljna sama s sabo in vse manj je skrbela za svoje zdravje in počutje. Dokler je nekega dne ni pretresel prizor, ki ga je zagledala v ogledalu. To je bilo pred manj kot enim letom in Nessa se je takrat odločila, da v svojem življenju naredi spremembo. Njena zadnjica ni bila edina stvar, ki jo je motivirala. Enostavno je spoznala, da je čas, da začne migati.

Že imate našo e-knjižico 'Preprost načrt za hujšanje, ki deluje'? Naložite si jo še danes in do poletja boste FIT! Kliknite TUKAJ!

Tako je začela vsako jutro pred službo hoditi v fitnes, kjer je izvajala predvsem vaje z lastno težo, in čeprav so bili prvi tedni zelo naporni in vstajanje ob petih zjutraj prava muka, Nessa ni obupala. Kmalu se je začela zbujati brez budilke in z veliko voljo do telovadbe.

Po šestih mesecih so rezultati neverjetni in ne le na njenem telesu, ampak tam, kjer je bolj pomembno, na njenem počutju in razpoloženju. Kljub temu pa je opazila, da so po šestih mesecih spremembe na njenem telesu vse manjše in kmalu je ugotovila, zakaj. „Vedno sem zelo pazila, kaj jem, in se prehranjevala po formuli 80 : 20. Ves ta čas pa nisem posvečala pozornosti velikosti porcij in rednim obrokom. Tako so bili dnevi, ko sem dan preživela s 1000 kalorijami in dvema obrokoma, včasih sem zaužila 3000 kalorij. Ta režim očitno ni deloval kljub zdravi hrani, saj ni bil prilagojen mojim individualnim potrebam,“ je povedala za Cosmopolitan.

Po nasvetu strokovnjaka je na svoj dnevni jedilnik uvrstila 5–6 uravnoteženih obrokov. „Jedla sem vsake dve do tri ure s totalnim vnosom okoli 1900 do 2000 kalorij na dan.“ Pred treningom si je najprej privoščila proteinski napitek in ovseno kašo z oreščki. Vse to je pojedla pred treningom, v službo pa je začela nositi po dva do tri vnaprej pripravljene obroke, da bi se izognila nezdravim prigrizkom. Zvečer si je vedno pripravila svež obrok, kot so jajca s špinačo, toast z arašidovim maslom in banano, solato z lososom ali piščancem, ribo … Ob koncih tedna pa si je privoščila tudi kakšno pregreho.

Ves ta čas je tudi pridno telovadila. Morda se bo nekaterim zdel njen tempo treningov pretiran, a kot pravi sama, v njih uživa. Nessa trenira 5- do 6-krat na teden od 45 do 55 minut. Dva treninga sta namenjena kardio vadbi, enkrat na teden si privošči trening za celotno telo, preostali čas pa izvaja klasične vadbe z utežmi. Nessa je obenem tudi dokaz, da številka na tehtnici ni pomembna. Odkar je začela telovaditi in se zdravo prehranjevati, ima 4 kilograme več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399