Zadovoljna.si
Magnifico

Novice

Magnifico razkril, zakaj mu pravijo Zlata copata Kosez

Zadovoljna.si
15. 11. 2023 05.00
0

Naslednje leto bo Magnifico obeležil 30 let samostojne kariere, ki jo bo obeležil s snemanjem nove plošče in prav posebnim koncertom.

Magnifico se po vseh teh letih glasbe se še vedno ni naveličal, ravno nasprotno, v njej uživa in verjame, da bo še nekaj let ustvarjal. Pravi, da je zdrav in v dobri formi ter da ima željo, voljo in veselje do ustvarjanja glasbe in vedno novih projektov. 

Glasba mu je vse, njegov hobi in življenje. Glasba je v posebnem predalu in njegovo življenje se vrti okrog nje. Tako poslovno kot zasebno. Se je pa njegova glasba spreminjala skozi leta. 

Zadnja leta se besedila njegovih pesmi večinoma dotikajo teme ljubezni. "Ljubezen in odnos ena na ena je še vedno najbolj zanimiva stvar, ki se zgodi med dvema osebama. Globočine teh spoznanj, razočaranj, navdušenja ... to me zanima," je povedal Magnifico.

Slovenska vplivneža sta v pričakovanju
Preberi še
Slovenska vplivneža sta v pričakovanju

O sodelovanju s Konstrakto

"Redko pride do takih sodelovanj. Nisem sodeloval le z njo kot izvajalko, tudi produkcijsko smo sodelovali. Imeli smo odprte karte, projekt smo dokončali v Sloveniji. Očarali smo drug drugega, izkušnja je bila super. Konstrakta in njena ekipa so krasni ljudje in skupno ustvarjanje je bilo izjemno prijetno," je povedal o sodelovanju s Konstrakto, ki jo zagotovo poznate vsi ljubitelji Evrovizije

Magnifico in Konstrakta
Magnifico in KonstraktaFOTO: POP TV

Kaj mu je pomagalo pri kariernem uspehu?

Vse večje stvari, ki so se mu zgodile v karieri, so po njegovem mnenju plod naključij in sreče. To ga malo plaši, ker misli, da so se mu stvari poklopile in da ni sam zaslužen za njih. "Očitno, ko počneš pravo stvar, se stvari zgodijo same od sebe. In nasprotno – če ne delaš prave stvari, se moraš izjemno truditi, da kaj dosežeš," razmišlja Magnifico. 

"Jaz se zanašam izključno na svojo intuicijo. Vsi ljudje, ki so okrog mene, so izbrani izključno na račun mojih občutkov. Če mi je nekdo všeč, ga vzamem za svojega, zadnja stvar je potem, da vprašam, ali zna igrati inštrument," je povedal iskreno in dodal, da se je intuicijo naučil poslušati od ženskega dela svoje družine. In prav intuicija ga je najmanjkrat v življenju pustila na cedilu.

Po šokantni ločitvi spet srečno zaljubljen
Preberi še
Po šokantni ločitvi spet srečno zaljubljen

"Rad prisluhnem, kaj si drugi mislijo, ampak tukaj je ena težava – jaz nimam plana B. Kakršen sem, je edino možno. Bi se spremenil na boljše, ampak ne verjamem, da je to možno. Imam svoj slog v glasbi in oblačenju, ampak ta slog se prepozna in ustvari na dolgi rok. Na dolgi rok se je moj pristop, za katerega sem na neki točki mislil, da je napačen, izkazal za moj prepoznaven slog," je še o svojem slogu in nasvetih drugih pravi Magnifico. 

58. festival Pivo in cvetje v Laškem
58. festival Pivo in cvetje v LaškemFOTO: Miro Majcen

Kaj pa slog oblačenja?

"Svojega sloga oblačenja ne jemljem resno, ponavadi se 'zajebavam' in nase dajem stvari, ki sploh ne pašejo skupaj," nam je glede izbire oblačil zaupal Magnifico. 

Mu pa je všeč moda in različni stili oblačenja. Stilira se sam in priznava, da zjutraj vseeno razmisli, kaj bo oblekel tisti dan. "Ampak dam nase včasih tudi stvari, ki so malo bedaste," še pove v smehu. Čeprav razmišlja o tem, kaj bo oblekel, ni kot David Beckham, ki si oblačila pripravi za ves teden naprej. Tudi dokumentarnega filma o njem si še ni uspel pogledati.

Znana Slovenka drugič postala mamica
Preberi še
Znana Slovenka drugič postala mamica

Zakaj mu pravijo Zlata copata Kosez?

"Vzpostavil sem rutino. Najbolj uživam, kadar so dnevi popolnoma enaki. Da imam ritual od jutra do večera, kdaj kaj naredim, kdaj jem, kdaj grem na sprehod, kdaj kuham ... Edino na tak način zadovoljim vse svoje potrebe – tako doma kot v studiu," je povedal.

In kako izgleda njegov idealen dan? Dopoldan je v studiu, potem vsak dan skuha kosilo, po kosilu malo počiva in grem nazaj v studio, kjer je do večera. Temu Magnifico reče lepi dnevi – da ne rabi nikamor iti, da je ves čas isto. Njegova rutina ga sprošča, njegova edina hobija pa sta sprehod in metanje balinčkov. 

Ne mara potovati. Če ni nujno, ne gre na pot, turistična potovanja ga delajo anksioznega in mu predstavljajo stres. "Če ne bi bil glasbenik, bi prišel najdlje do Bleda ali Portoroža," se je pohecal in priznal, da je bolj zapečkar in ravno zato mu rečejo kar Zlata copata Kosez

Ena na ena Robert Pešut - Magnifico
Ena na ena Robert Pešut - MagnificoFOTO: Luka Kotnik

Kaj bi počel, če ne bi bil glasbenik?

Magnifico je že večkrat razmišljal, kaj bi počel, če ne bi bil glasbenik, a odgovora ni našel. "Ljudje imajo več talentov in sposobnosti, jaz pa tega nimam. Bolj kot sem razmišljal, sem prišel do zaključka, da bi bil dober natakar," pravi Magnifico.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Omar Naber proslavil pomembno prelomnico
Preberi še
Omar Naber proslavil pomembno prelomnico
NAGRADNA IGRA: osvojite vstopnici za ogled šova Slovenija ima talent
Preberi še
NAGRADNA IGRA: osvojite vstopnici za ogled šova Slovenija ima talent

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375