Zadovoljna.si
Michelle Obama

Novice

Poglejte, kdo je najbolj navdihujoča ženska vseh časov

E.R.
01. 09. 2023 05.00
0

Michelle Obama je bila pri svojih 59 letih izbrana za najbolj navdihujočo žensko vseh časov. Anketiranje so izvedli pri The LEGO Group, ki se trudi pomagati mladim dekletom, da bi lahko dosegla svoj največji potencial.

Michelle Obama je bila pri svojih 59 letih izbrana za najbolj navdihujočo žensko vseh časov. Nekdanja prva dama, ki je danes predvsem odvetnica in pisateljica, je prvo mesto na glasovanju zasedla s 34 odstotki glasov. Na drugem mestu ji je sledila igralka in aktivistka za pravice žensk Emma Watson, tretje mesto pa je zasedla prejemnica Nobelove nagrade Marie Curie.

Anketiranje so izvedli pri The LEGO Group, ki se trudi pomagati mladim dekletom, da bi lahko dosegla svoj največji potencial. Anketirali so 2.000 staršev deklet med šestim in desetim letom starosti, z namenom, da bi ugotovili, katere slavne ženske jih s svojimi dejanji najbolj navdihujejo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

54 odstotkov anketiranih je dejalo, da je tista najbolj ključna lastnost, ki jo mora imeti navdihujoča ženska, trdnost oziroma sposobnost prilagajanja, saj verjamejo, da bodo lahko njihova dekleta samo z njo dosegala uspehe v modernem svetu. Poleg tega pa so kot pomembne izpostavili še osredotočenost, strastnost in empatičnost.

The LEGO Group tako organizira različne delavnice, s katerimi mladim dekletom ponuja možnost, da razvijejo tovrstne lastnosti in jim ob tem omogočajo, da se v živo srečujejo z različnimi uspešnimi posameznicami, ki jim lahko iz prve roke nudijo izvrstno popotnico za življenje naprej.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z anketo so sicer ugotovili, da se kar 23 odstotkov staršev boji, da njihove hčerke pri doseganju njihovega polnega potenciala zavira potencialni strah pred neuspehom. Ne glede na to pa je kar 89 odstotkov staršev prepričanih, da so njihove hčerke bolj ambiciozne, kot so bili sami pri njihovih letih, 96 odstotkov anketiranih pa meni, da so njihove potomke sposobne same premagati ovire, ki jih oni niso zmogli.

Psihologinja Dr. Josephine Perry pa je dejala: "Vzgoja deklet, da neuspeh obravnavajo kot učno izkušnjo in da se po njem znajo pobrati, je ključnega pomena za to, da se bodo lažje spopadale z življenjskimi izzivi.

Isabel Graham, vodja trženja v skupini LEGO, je dejala: "Veseli nas, da bomo v okviru programa Unstoppable FC mladim dekletom ponudili več različnih delavnic, ki jim bodo pomagale pri krepitvi trdnosti. V skupini LEGO si prizadevamo za odpravljanje ovir pri igri, naše raziskave pa kažejo, da je učenje okrevanja po neuspehih ključnega pomena za to, da otroci dosežejo svoj potencial.

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.dailymail.co.uk

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399