Zadovoljna.si
Poročni ples - 1

Novice

Miha Perat: Naj bo nepozabno romantično doživetje

zadovoljna.si
31. 05. 2019 09.17
0

Miha Perat, ki velja za nauspešnejšega plesalca oddaje Zvezde plešejo, saj je vse sezone plesal v finalu, je pred tretjo sezono vstopil na samostojno plesno pot. Odprl je plesno šolo Miha Perat, kjer poučuje skupine, pare, uči plese za posebne priložnosti in ker smo trenutno v obdobju porok, ima ogromno povpraševanja tudi po poročnih urah. Zato smo ga vprašali, kateri plesi so trenutno najbolj priljubljeni, in seveda, kakšen je bil njegov.

Miha Perat
Miha Perat FOTO: Ana Gregorič

Za kakšne poročne plese se najpogosteje odločajo pari?

V večini primerov še vedno prevladujejo klasični plesi, kot se za prvi ples mladoporočenega para spodobi. To so dunajski oz. hitri valček, angleški ali počasni valček in kombinacija družabnih plesov (fox, disco hustle ... ). Seveda se trend spreminja in vse več parov se odloča za takorekoč svojevrstni unikatni edinstveni ples oziroma so to zdaj že pravi nastopi. Veliko idej najdejo na YouTubu, ki mi jih pokažejo in potem skupaj naredimo koreografijo. Gre za zanimiv ustvarjalni proces. Pri poročnem plesu pa je tudi zanimivo to, da je zahtevnost koreografije zelo odvisna od nevestine obleke, obutve in prostora, v katerem zaplešeta.

Koliko časa rabi par, da ga naučite zaplesati pravi poročni ples?

To je čisto odvisno od plesnega predznanja para. Lahko se naučimo v dveh ali treh urah, lahko pa tudi deset ur, pa še nismo izpilili plesa, čeprav gre za osnovno plesno točko.

10 najbolj priljubljenih pesmi za poročni ples
Preberi še
10 najbolj priljubljenih pesmi za poročni ples

Kakšna glasba je trenutno najbolj priljubljena?

Pari se odločajo zelo raznoliko, največkrat izberejo glasbo, ki ju označuje. Ali sta se ob tej glasbi spoznala, prvič poljubila, potovala, zaplesala, veliko različnih dejavnikov je. Včasih se odločajo po besedilu glasbe, ki jima je bilo všeč in opisuje njuno zgodbo. Tudi tu iga veliko vlogo YouTube, kjer najdejo različne ideje. Verjetno velja med glasbeniki omeniti Bruna Marsa, Sama Smitha, Jasona Mraza, Eda Sheerana, pa kakšna bolj legendarna, kot je Whitney Houston. Najdejo pa se tudi slovenski komadi. Lahko rečem, da kar se tiče izbora glasbe, so pari precej izvirni.

Pari se odločajo zelo raznoliko, največkrat izberejo glasbo, ki ju označuje.
Pari se odločajo zelo raznoliko, največkrat izberejo glasbo, ki ju označuje.FOTO:

Kakšen bi bil vaš nasvet paru za prvi poročni ples?

Moj nasvet je kratek, a bistven. Naj ne gre za bogato, veliko, dolgo, polno vsega plesno točko oziroma koreografijo. Par naj se zaveda, da je to njun prvi ples kot mož in žena in da v tem plesu resnično uživata, da se počutita povezana, ali če rečem, naj bo njun prvi skupni ples kot mož in žena nepozabno romantično doživetje.

Če nam za konec izdate, kakšen je bil vaš poročni ples?

Kombinacija foxa in angleškega valčka na glasbo Westlife in Diane Ross – When you tell me that you love me.

10 TOP predlogov za sanjske medene tedne v naši bližini
Preberi še
10 TOP predlogov za sanjske medene tedne v naši bližini

V večini primerov še vedno prevladujejo klasični plesi, kot se za prvi ples mladoporočenega para spodobi.
V večini primerov še vedno prevladujejo klasični plesi, kot se za prvi ples mladoporočenega para spodobi.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387