Zadovoljna.si
Po poti resnice (Yargi)

Novice

Na VOYO prihaja nova sezona težko pričakovane serije, ki je prejela emmyja

E.R.
17. 03. 2024 05.00
0

Drugo sezono serije, ki se lahko pohvali z nagrado emmy, si boste od 18. marca naprej lahko kjer koli in kadar koli ogledali na VOYO.

Turška televizijska serija Po poti resnice (Yargi) je na 51. mednarodni podelitvi nagrad emmy v New Yorku prejela nagrado za najboljšo telenovelo. Gre za prvo turško dramo, ki je bila nominirana v tej kategoriji po letu 2018. 

Priljubljena slovenska serija se je vrnila z novo sezono
Preberi še
Priljubljena slovenska serija se je vrnila z novo sezono

Serija, ki jo je produciral Ay Yapim, je priznana tako v Turčiji kot v tujini, tudi na portalu IMDb pa se lahko pohvali z visoko oceno 8,3.

Po poti resnice (Yargi) sledi zgodbi Ilgaza (Kaan Urgancioglu) in Ceylin (Pilar Deniz), katerih poti se križajo s primerom umora, pri katerem morata ukrepati skupaj, da bi odkrila morilca, kar povzroči nepopravljivo prelomnico v njunih življenjih.

Scenarij za serijo je napisala Sema Ergenekon, ki je priznala, da je bila konkurenca na podelitvi emmyjev zelo velika. "Vsi smo bili prestrašeni. Drugi nominiranci so bile sicer serije z epizodami, dolgimi eno uro, kar je prednost za druge režiserje in scenariste. Sodelovalo pa je več kot 50 produkcij iz 20 držav," se je spominjala.

Prihaja serija o življenju in delu enega največjih zvezdnikov na Balkanu
Preberi še
Prihaja serija o življenju in delu enega največjih zvezdnikov na Balkanu

Medtem ko so druge serije dejansko ponujale 50-minutne epizode, je Sema Ergenekon na teden napisala scenarij, dolg več kot 130 strani. "To je bilo omenjeno tudi na skupnem druženju. Pojasnila sem jim, da se pri nas v Turčiji televizijske serije predvajajo po 140 minut na teden, zato sem morala vsak teden napisati toliko strani. Celoten prostor je začudeno obmolknil in mi pričel ploskati," se je spominjala.

Kerem Catay, Ali Bilgin, Sema Ergenekon, Pinar Deniz in Kaan Urgancioglu
Kerem Catay, Ali Bilgin, Sema Ergenekon, Pinar Deniz in Kaan UrganciogluFOTO: Profimedia

Ko nekdo sliši, da je neka televizijska serija turška, se mu zaradi globalnih stereotipov v glavo pogosto prikradejo misli, da gre za klasično telenovelo, a vendar je Sema prepričana, da lahko ta kriminalna serija to spremeni:

Ne veste, kateri film bi gledali danes? Imamo rešitev
Preberi še
Ne veste, kateri film bi gledali danes? Imamo rešitev

"Dojemanje turške produkcije se bo gotovo spremenilo. Na koncu sta mi po druženju prišla čestitat dva člana žirije. Eden izmed njiju je bil iz Grčije in tudi sam po poklicu scenarist. Rekel mi je, da je najprej pogledal eno epizodo, potem pa nadaljeval ogled še štirih, ne da bi ob tem pomežiknil za sekundo. Ni mogel verjeti, kakšen svet in like sem oblikovala. Rekel mi je, da me občuduje. S tem mi je dokazal, da ljudje to torej gledajo in poznajo. Torej je res mogoče spremeniti dojemanje."

Pustite se zapeljati tja, kjer je vedno prostor za nekaj sladkega
Preberi še
Pustite se zapeljati tja, kjer je vedno prostor za nekaj sladkega

O tem pa se lahko prepričate tudi sami, saj si lahko težko pričakovano novo sezono serije Po poti resnice (Yargi) kadar koli in kjer koli ogledate na VOYO od 18. marca naprej!

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Ta slovenska serija presega rekorde gledanosti
Preberi še
Ta slovenska serija presega rekorde gledanosti

Vir: episodedergi.com & hurriyetdailynews.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375