Zadovoljna.si
Good Doctor 6  (FREDDIE HIGHMORE)

Novice

Na POP TV prihaja nova sezona priljubljene serije

E.R.
15. 01. 2024 14.49
0

Nocoj se bo ob 21.00 na programu POP TV pričela nova, šesta sezona priljubljene serije Dobri zdravnik (The Good Doctor).

V seriji Dobri zdravnik (The Good Doctor) lahko spremljamo zgodbo zdravnika Shauna Murphyja, ki ga upodabja igralec Freddie Highmore. Shaun je avtist s sindromom savanta, kar pomeni, da ima izjemno razvite nekatere sposobnosti ter tako lahko vidi rešitve in zaplete posameznega pacienta, vendar pa ima velike težave s komuniciranjem – tako s pacienti kot sodelavci v bolnišnici.

V šesti sezoni je Shaun (Freddie Highmore) poročen.
V šesti sezoni je Shaun (Freddie Highmore) poročen.FOTO: Sony Pictures Television International

V šesti sezoni serije je Shaun poročen in se sooča z novimi izzivi tako v življenju kot tudi v bolnišnici St. Bonaventure. Dolgo pričakovan poročni sprejem Shauna in Lee prekine nepričakovan napad v bolnišnici, zato se celotna ekipa trudi, da bi rešila žrtve. Limova uspe poklicati Andrewsa. Shaun, Andrews, Glassman in Jordan s pomočjo Jeroma in Lee operirajo Limovo in Villanuevo, toda med njimi pride do nesoglasij. Owen vzame Asherja, Morgan in bolnika Ezro za talce, vendar kmalu pride do nepričakovanega zapleta. Morgan sprejme težko odločitev, medtem ko travmatični dogodki močno vplivajo na Shauna. Limovo čaka šokantno odkritje.

Zapletov v šesti sezoni ne bo manjkalo!
Zapletov v šesti sezoni ne bo manjkalo!FOTO: Sony Pictures Television International

Zanimivosti o seriji

1. Serijo je navdihnila istoimenska korejska različica, kjer je glavni junak Park Shi Ohn. Njegovo ime se razčleni na Shi - videti in Ohn - celota ali celota. Ime glavnega junaka v ameriški oddaji je tako dejansko posledica izvirnega prečrkovanja.

2. Freddieja Highmorea so na avdiciji sprva zavrnili, saj so producenti iskali nekoga, ki je bil star 25 let, prepričani pa so bili, da je bil on takrat starejši. Šele ko jim je sam povedal, da živijo v zmoti, je prišel v ožji izbor.

Freddie Highmore je bil sprva na avdiciji zavrnjen.
Freddie Highmore je bil sprva na avdiciji zavrnjen.FOTO: Sony Pictures Television International

3. Freddie je povedal, da je avtizem poznal prek ljudi v svojem osebnem življenju, ki se soočajo s tem stanjem. Da bi pravilno odigral nekoga z avtizmom, je skupaj z ustvarjalcem Davidom Shoreom pred snemanjem prve epizode opravil podrobno raziskavo. Za pomoč pri izpopolnjevanju lika so najeli tudi svetovalko za avtizem Melisso Reiner.

4. Soigralci iz serije so pari tudi v resničnem življenju. Richard Schiff (dr. Glassman) and Sheila Kelley (Debbie Wexler) sta v resnici poročena že od leta 1996. Prav tako sta mož in žena tudi dr. Alex Park (Will Jun Lee) in Mia Wuellner (Jennifer Birmingham Lee).

Na POP TV prihaja nova slovenska serija
Preberi še
Na POP TV prihaja nova slovenska serija
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Prva epizoda šeste sezone serije Dobri zdravnik se bo na POP TV pričela nocoj ob 21.00!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399