Zadovoljna.si
rusko3

Intervju

Rusko Richie navdušil Ano Klašnja

V.H.
13. 03. 2024 05.00
0

Rusko Richie je izdal novo pesem, za katero pravi, da je nanjo čakal več kot dve desetletji. In prav zato mogoče niti ni presenetljivo, da jo je začutil najmočneje do sedaj, saj je vanjo zlil vsa svoja čustva. K sodelovanju je povabil tudi našo znano balerino, Ano Klašnja, ki je nastopila v videospotu. Ko sem Ani poslal pesem, da jo sliši, mi je bilo najbolj pomembno, da jo doživi. Poklicala me je in rekla, absolutno sem za, ker pesem je adijo pamet dobra.

Rusko Richie, glasbenik: "Ogromno sporočil, pohval in lahko rečem, da je pesem po mnenju občinstva trenutno najbolj aktivna." Po več kot 25 letih glasbenega ustvarjanja priznava, da je sicer zelo samokritičen, a z novo pesmijo ni navdušil samo svojega občinstva, ampak tudi sebe, saj v novo pesem resnično verjame. In kakšna se zdi vam?  

Na slovenski glasbeni sceni si že vrsto let ... Kakšno sporočilo ali čustva nosi v sebi tvoja nova pesem? 

Sporočilo pesmi temelji na vse izgube upanja v ljubezni. Vendar včasih se splača počakati in potruditi za tisto ljubezen, ki nikoli ne umre v nas. Po kateri hrepenimo in velikokrat v sebi skrivamo čustva.

Kako je potekal ustvarjalni proces in kdo vse je sodeloval pri njem? Kako je prišlo do tega sodelovanja? 

Pri samemu nastajanju pesmi sva za besedilo poskrbela jaz in Miha Hercog, za back vokale je poskrbela Saša Lendero, ki je tudi nastopala v spotu kot gostja. Na tako pesem sem čakal več kot dve desetletji. Zdi se mi, kot da bi se vanjo prelili vse hrepenenje, ljubezen, obžalovanje, ki so se v času življenja zbrali nekje v meni.

V videospotu nastopa tudi Ana Klašnja kot baletna plesalka ... Kako sta se ujela in kako je potekalo samo snemanje? 

Ko sem Ani poslal pesem, da jo sliši, mi je bilo najbolj pomembno, da jo doživi. Poklicala me je in rekla, absolutno sem za, ker pesem je adijo pamet dobra. Na snemanju je dala vse od sebe, kar se tudi čuti na posnetku. Snemanje je vzela zelo resno, imela je tudi ogromno idej. Sproščenost je tista, ki je na koncu pečat vsega.

Rusko Richie, glasbenik
Rusko Richie, glasbenikFOTO: osebni arhiv

Veliko tvojih pesmi govori o ljubezni in zadnja pesem ni izjema ... Si imel tudi sam že zlomljeno srce in kako danes gledaš na to? 

Umetnik, kot sem jaz sem, se vedno izraža skozi pisanje pesmi. Napisal sem jih res veliko, le majhna jih je ugledala luč, ampak to ne pomeni, da ostale niso bile toliko dobre. Le jaz sem tisti, ki sem najbolj stremel k popolnosti  Včasih sem mogoče preveč samokritičen, ampak ko pogledam na koncu rezultat, vem, zakaj sem. Kdo pa ni imel zlomljenega srca? Eni jočejo pred drugimi, jaz sem pa velikokrat na papirju ...

Kako si osvojil sedanjo partnerko in kakšen je tvoj recept za uspešen odnos? 

Osvojil sem jo z iskrenostjo. Prvič, ko sem jo videl, sem ji rekel, da bo ona tista, ki bo mati mojih otrok. Uspešen odnos je lahko samo popolno razumevanje partnerstva. Nikjer ni v rožicah, vendar je treba ljubezen zalivati vsakodnevno, da ne uveni ...

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375