Zadovoljna.si
Angelina Jolie - 3

Novice

Slavne družine v svetu filma in ali talent ni naključje?

KRISTINA ŽUST, strokovnjakinja za film
25. 03. 2019 07.53
0

Že velikokrat se je izkazalo, da se igralski talent ali talent za soustvarjanje filmov prenaša iz roda v rod, na kar kaže več primerov že iz zlate dobe Hollywooda, ko so nastale prave "dinastije" v svetu filma, ki so filmsko industrijo povsem obvladovale. Trend se nadaljuje tudi v današnjem času, kar nekaj pa je tudi primerov, ko se v igralstvu dobro znajdejo sorojenci.

Kot prvo bi izpostavili dinastijo Coppola, katere glava družine je danes Francis Ford Coppola, priznan režiser, scenarist in producent, ki je prvi večji uspeh dosegel z Botrom. Njegova hčerka Sofia Coppola uspešno nadaljuje delo svojega očeta, kar je potrdila že leta 2004 z oskarjem za scenarij za Zgubljeno s prevodom. Pomemben član dinastije je danes tudi igralec Nicolas Kim Coppola, bolj poznan kot Nicolas Cage.

Tudi Angelina Jolie je talent podedovala po očetu igralcu Jonu Voightu, katerega uspešna kariera traja že od šestdesetih let, ko je preboj doživel s filmom "Midnight Cowboy". Voight je družino zapustil, ko Angelina še ni bila stara leto dni, kar je botrovalo temu, da mnogo let nista imela nikakršnih stikov.

Med najbolj pričakovanimi filmi leta tudi prvi hollywoodski film Mitje Okorna
Preberi še
Med najbolj pričakovanimi filmi leta tudi prvi hollywoodski film Mitje Okorna
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubitelji zabavnih in lahkotnejših filmov so zagotovo že seznanjeni z dejstvom, da je Kate Hudson hčerka Goldie Hawn, saj obe v tovrstnih filmih izžarevata posebno prijetno energijo, ki gledalce priklene pred ekran. Dobro se znajdeta tudi v resnejših vlogah, Goldie Hawn pa je za eno svojih prvih filmskih vlog leta 1969 prejela tudi oskarja, in sicer za "Cactus Flower". Uspešna člana družine sta tudi sin Oliver Hudson, igralec, najbolj znan po vlogah v humorističnih serijah (Rules of Engagement, Splitting Up Together etc.), ter Kurt Russell, dolgoletni partner Hawnove z uspešno igralsko kariero.

V zadnjih letih se v svetu filmske industrije vedno bolj uveljavlja igralka Bryce Dallas Howard, ki je največjo prepoznavnost dosegla z vlogo v Jurskem svetu. Od slavnega očeta, priznanega režiserja in igralca Rona Howarda, je tako poleg rdeče barve las podedovala tudi ljubezen do filma.

Zvezdnica franšize Petdeset odtenkov sive Dakota Johnson se za igralske nasvete lahko obrne na slavno mamo Melanie Griffith ter babico Tippi Hendren. Slednja je svoj filmski debi doživela leta 1963 z glavno vlogo v Hitchcockovih Ptičih. Tudi Dakotin oče Don Johnson je igralec, najbolj poznan po vlogi v televizijski seriji Miami Vice iz osemdesetih, za kar je prejel tudi zlati globus.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Julia Roberts, ena najbolj znanih in cenjenih igralk današnjega časa, ima znotraj svoje ožje družine naslednico, ki se uspešno udejstvuje v svetu filma, in sicer nečakinjo Emmo Roberts, ki se je večina gledalcev spomni iz filmov, kot so Mi smo Millerjevi, Si upaš? in Valentinovo. Tudi njen oče Eric Roberts je igralec, znan tudi po tem, da s svojo slavno sestro Julio nista bila vedno v ravno najboljših odnosih. Emma se s svojo slavno teto odlično razume, kar je razvidno tudi z Instagrama.

Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones sta eden najbolj prepoznavnih in tudi medijsko izpostavljenih hollywoodskih parov, oba igralca z uspešnima karierama, kar dokazujejo številne prejete nagrade s področja filmske umetnosti. Michaelov oče Kirk Douglas je danes s častitljivo starostjo 102 let eden najstarejših še živečih igralcev iz zlate dobe Hollywooda, ki je v življenju dosegel številne filmske uspehe in tudi državna odlikovanja za zasluge.

'Britanska kraljica' na oskarjih najljubša
Preberi še
'Britanska kraljica' na oskarjih najljubša
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uspešen igralski tandem sta tudi Clint Eastwood in Scott Eastwood, ki gre po očetovih stopinjah, udejstvuje pa se tudi kot fotomodel. Da bo dosegel uspehe svojega slavnega očeta, ki je gledalce kot režiser ali igralec prepričal s filmi, kot so Najini mostovi, Neoproščeno, Skrivnostna reka in Punčka za milijon dolarjev, ga čaka še dolga pot.

Da je talent za igralstvo lahko zapisan v genih, dokazujejo tudi uspešni bratje v svetu filmskega šovbiznisa. Ben Affleck je prvi začel graditi uspešno kariero kot igralec, režiser in scenarist, ki je preboj dosegel leta 1997 s kritiško priznanim Dobrim Willom Huntingom, v katerem je nastopil kot igralec in scenarist skupaj z dobrim prijateljem Mattom Damonom. Affleckov mlajši brat Casey Affleck se po bratovih stopinjah udejstvuje kot igralec in režiser, oba brata pa sta v zadnjem obdobju v medijih deležna precej negativne publicitete. Casey je bil obtožen spolnih nadlegovanj, o katerih so ženske spregovorile, ko se je začelo gibanje MeToo, Ben pa je imel težave z alkoholom, o katerih je tudi javno spregovoril.

Iz "dežele tam spodaj" prihajajo igralski bratje Hemsworth – Luke, Chris in Liam. Liam je najmlajši ter zaradi poroke z Miley Cyrus v lanskem letu medijsko tudi najbolj izpostavljen, gledalcem pa je najbolj znan po vlogi v Igrah lakote. Najuspešnejšo igralsko kariero beleži Chris Hemsworth, ki nastopa v številnih akcijskih blockbusterjih.

Bratje Hemsworth
Bratje HemsworthFOTO: AP

Pri bratih v filmski industriji ne moremo tudi mimo bratov Baldwin – Alec, Daniel, William in Stephen. Udejstvujejo se predvsem kot igralci, najbolj uspešen med njimi pa je zagotovo Alec Baldwin, v zadnjem času najbolj poznan po seriji 30 Rock s Tino Fey in tudi nastopih v filmih Woodyja Allena Otožna Jasmine in Rimu z ljubeznijo ter romantični komediji Ljubezen, ločitev in nekaj vmes z Meryl Streep.

Slovenija sicer ni Hollywood, se pa podobni trendi beležijo tudi pri nas, kjer talent nemalokrat prehaja iz roda v rod.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375