Zadovoljna.si
Toma

Novice

Prihaja serija o življenju in delu enega največjih zvezdnikov na Balkanu

E.R.
10. 01. 2024 05.00
0

Na VOYO si boste kmalu lahko ogledali novo balkanska serijo Toma, v kateri bo predstavljeno življenje in glasbeno delo enega največjih zvezdnikov na balkanskih tleh – Tome Zdravkovića.

O življenju in glasbenem delu enega največjih zvezdnikov na balkanskem ozemlju, Tome Zdravkovića, bo pripovedovala televizijska serija z naslovom Toma, v kateri bodo nastopili Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Ninković in Marko Janketić.

Na isto temo je bil že posnet film Toma, ki vam je že zdaj na voljo za ogled na VOYO. Biografska drama je zajela nekatere najpomembnejše dele življenja in poklicnih dosežkov legende narodno-zabavne glasbe, od njegovega otroštva, glasbenih začetkov, vrhunca slave, pa tudi boja s hudo boleznijo in smrtjo septembra 1991. 

Milan Marić v vlogi Tome Zdravkovića.
Milan Marić v vlogi Tome Zdravkovića.FOTO: Cobra Film

Poleg odličnega kantavtorja, človeka, ki se ga ne spominjajo le po njegovih pesmih in edinstvenem načinu petja, ampak tudi kot boema, tako po obnašanju kot po duši, smo v filmu lahko na velikem platnu videli tudi upodobitev ljudi in časa, ki ga je zaznamoval zvezdnikov obstoj. Spoznanje, da tistega časa ni več, je morda eden od razlogov, da je občinstvo po filmu pogosto v solzah zapuščalo kino dvorano.

Film ni bil samo velik regionalni uspeh, ampak tudi v vseh državah sveta, kjer živi ex-yu diaspora. V samo enem dnevu si je film ogledalo 35.000 gledalcev. Serija pa naj bi po prodaji še presegla prodajo filma. V devetih epizodah boste gledalci imeli priložnost videti podrobnosti iz Tomovega življenja, ki jih v filmu niso prikazali.

Kdo je seksi Srb, ki osvaja srca Slovenk?
Preberi še
Kdo je seksi Srb, ki osvaja srca Slovenk?

V seriji (tako kot v filmu) Toma Zdravkovića igra igralec Milan Marić, režiral jo je Dragan Bjelogrlić, v seriji pa se uvajajo tudi novi liki.

Dva izmed njih sta Selma in Nedim, ki ju igrata Mediha Musliović in Enis Bešlagić. Z Medihom so se pogovarjali tik po koncu snemanja v Sarajevu. 

Družina Brucea Willisa združena v boju proti hudi bolezni
Preberi še
Družina Brucea Willisa združena v boju proti hudi bolezni

Mediha in Enis igrata moža in ženo, lastnika barkarije na Baščaršiji. Nekega jutra leta 1969 je Toma, takrat neznan pevec, prišel v buredžinico in ju našel, da sta se prepirala zaradi televizije. Medtem ko si Selma želi imeti v hiši televizijo, Nedim za to noče niti slišati. Toma jim nato obljubi, da jim bo kupil televizijo. Po 15 letih, med olimpijskimi igrami v Sarajevu, Toma spet pride v njihovo pisarno in prinese televizijo ...

60-letni igralec uživa v družbi tri desetletja mlajše izbranke
Preberi še
60-letni igralec uživa v družbi tri desetletja mlajše izbranke

"Vesela sem bila, ko so me poklicali, če bi bila del te serije. Upam, da bo vsaj tako dobro gledana kot film. Ekipi in sodelavcem se lahko zahvalim za lepe trenutke, polne smeha in ljubezni. Ker je snemanja konec, je to zdaj lep spomin, in to je tisto, kar bogati naše življenje. Več kot je lepih trenutkov, lepše je naše življenje. To je pretežek in prežalosten čas ... Zato lahko vedno razveseliš sodelavca v službi ali mimoidočega na cesti z nasmehom, šalo ali prijazno besedo. Vedno se najde način, kako temu življenju vdahniti ljubezen," je povedala Mediha.

Mati ga je pretepala, žena ga je pustila umreti v umazaniji
Preberi še
Mati ga je pretepala, žena ga je pustila umreti v umazaniji

Serijo Toma si boste na VOYO lahko ogledali od 11. januarja. Pred tem pa še enkrat vabljeni k ogledu filma TOMA, ki je že na voljo.

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Slavni zvezdnik: 'Varal sem vsako žensko'
Preberi še
Slavni zvezdnik: 'Varal sem vsako žensko'
Hollywoodska blondinka poskrbela za senzacijo v roza
Preberi še
Hollywoodska blondinka poskrbela za senzacijo v roza

Vir: muun.ba

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375