Zadovoljna.si
Božična darila

Novice

Top 3 ideje za 'last minute' božična darila

Ma.K.
20. 12. 2023 05.00
0

Božično-novoletni prazniki so namenjeni druženju, zato si običajno vzamemo čas tudi za obisk vseh tistih prijateljev in znancev, s katerimi se čez leto zaradi obveznosti vidimo manj, kot bi si želeli. Seveda se ne spodobi, da se v goste odpravimo praznih rok, zato ponujamo 3 top ideje, ki so v prazničnem času vedno priročno darilo. Prav tako vam namignemo, kako si jih priskrbeti brez drenjanja v nabito polnih trgovskih centrih.

Bliža se konec leta. Čas, ko se zvrsti kopica zabav. Čas zaključkov in načrtov. Čas, namenjen družini, prijateljem in znancem. Tudi tistim, ki jih zaradi sodobnega tempa življenja in kopice obveznosti ne vidimo ravno pogosto. Prav je, da si vsaj med prazniki vzamemo čas zanje, jih obiščemo, se podružimo in nazdravimo na nove cilje in zmage. Na obisk se seveda ne gre odpraviti praznih rok. Ni treba veliko, dovolj bo že drobna pozornost, s katero izkažemo spoštovanje gostiteljem. Morda vam bodo v pomoč naše top 3 ideje!

1. Praline

Običajno se ponudniki decembra še izdatno potrudijo in škatlice s pralinami odenejo v praznično preobleko, da so še bolj vpladljive in privlačne za oko. Včasih so to le božični potiski, včasih novoletna voščila ali kakšni posebni detajli. Čudovito oblikovane in v lične škatlice zapakirane čokoladice so vsekakor popolna izbira, ko bi radi podarili malenkost za nekaj evrov. 

2. Piškoti 

Naj bodo domači ali tisti iz trgovine – v prazničnem času se vsekakor vse vrti okrog piškotov, keksov in biskvitov. Na obiske se v dar običajno nesejo piškoti iz trgovine, še večjo vrednost pa imajo tisti, ki jih pripravimo sami, saj damo s tem obdarovancu vedeti, da smo se potrudili zanj.

S čokolado in piškoti pri ženskah nikoli ne morete zgrešiti.
S čokolado in piškoti pri ženskah nikoli ne morete zgrešiti.FOTO: Shutterstock

3. Vino in penina

Penine in vina so pomemben sestavni del praznovanj in tudi božično-novoletni prazniki pri tem niso izjema. Z njimi namreč poudarimo pomen dogodka, mu dodamo slovesno vzdušje in ga obogatimo s kančkom prestiža. Vino je odlično darilo skozi vse leto, ne glede na priložnost, penine pa običajno podarjamo ob velikih slavjih, otvoritvah, rojstnih dnevih in za novo leto, ko z mehurčki nazdravimo na nove zmage. Oboje lahko podarimo bodisi v posebni ozki darilni vrečki za pijače, bodisi izberemo darilno pakiranje, ki ima običajno dodano še kakšno dodatno steklenico žlahtne kapljice ali kozarce za serviranje. 

Drobne pozornosti – nakupi, na katere običajno pozabimo 

Večino prazničnih nakupov opravimo pred božičem, ko tečemo pravi maraton po trgovskih centrih in se drenjamo v gneči, da bi si še pravočasno zagotovili darila za pod smreko in sestavine za praznično pojedino. Na drobne pozornosti, ki jih nameravamo podariti prijateljem in znancem, pa pogosto pozabimo in glede na to, da je med božičem in novim letom kar nekaj prostih dni, se lahko hitro zgodi, da nimamo kaj podariti. Rešitev je Petrol, kjer vedno najdete popolno darilo za vsakogar, nakup pa lahko opravite kar na poti na obisk, saj je večina njihovih bencinskih servisov odprtih vse dni v letu. 

Še enostavneje bo, če nakup opravite v Petrolovi spletni trgovini, kjer najdete izjemno pestro ponudbo najrazličnejših izdelkov za vse generacije, priložnosti in okuse – od drobnih malenkosti, do konkretnih daril za pod smrečico. Iz udobja toplega doma, po super ceni!

Zakaj bi se torej drenjali v gneči? Letošnje praznike gremo po darila na Petrol

Podariti vino ali penino? 

Na Petrolovih bencinskih servisih in v Petrolovi spletni trgovini v prazničnem času ponujajo izjemno bogat nabor buteljčnih vin in penin, med katerimi je pogosto težko izbrati pravo. Morda vam bo v pomoč informacija, da vina delimo v štiri kategorije: suho, polsuho, polsladko in sladko. Razlika med posameznimi kategorijami je v sladkorju. Suho vino je bolj kislo in vsebuje manj sladkorja, polsuho je malo manj kislo in vsebuje več sladkorja. Sladko pa pomeni, da gre večinoma za bolj desertna vina, ki jih po navadi z veseljem pijejo tudi ljudje, ki niso navdušeni nad kislostjo suhe in polsuhega vina. Posebna zgodba je rožnato vino oziroma rosé, ki je lahko bolj malinastega odtenka ali pa v barvi lososovega mesa in sladkastega okusa. 

Vino in penina sta odlična praznična mala pozornost.
Vino in penina sta odlična praznična mala pozornost.FOTO: Shutterstock

Penine so imele že v daljni preteklosti pridih moči in razkošja, namenjene pa so bile izključno slavjem in slovesnim priložnostim. Danes so peneča vina mnogo dostopnejša, pa tudi ponudba je izjemna. Kako torej izbrati pravo? Po mnenju nekaterih imajo boljše penine fine, majhne mehurčke, ki se v nekakšnem čudnem zaporedju dvigajo proti površju, a strokovnjaki pravijo, da je kakovost penečih vin mogoče določiti zgolj po vonju in okusu. Po mnenju poznavalcev sta tradicionalni zlata in srebrna penina vedno dobra izbira. V Petrolovi spletni trgovini najdete Srebrno Radgonsko penino v darilnem kartonu z dvema kozarcema 0,75 l ali pa posebno darilno pakiranje 170 let limited edition, v katerem sta dve steklenici po 0,75 l. 

Precej priljubljene so tudi penine brut, ponsardin, gourmet, grand cuvée in oboževani, a precej drag dom perignon, vedno bolj pa se uveljavljajo tudi različne sorte in znamke vin rosé. Seveda ne gre pozabiti na sladkasto muškatno penino, ki je v zadnjih nekaj letih postala eno najbolj priljubljenih penečih vin v slovenskem prostoru. Da boste v trendu, na Petrolu izberite muškatno penino JP Chanet Divine 0,75 l in z njo razveselite prijatelje in znance ter skupaj nazdravite na fantastično leto 2024!   


Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399