Zadovoljna.si
Koktajli

Novice

Pozabite gin tonik, to bo letos hit!

J.V.
10. 05. 2019 08.06
0

Prihajajo topli in sončni dnevi, ki so odlična priložnost za izlete v naravo, potepanja po mestnih ulicah in piknike na domačem vrtu. Ne glede na to, kako se boste odločili preživeti dan, pa ne pozabite na osvežitev, ki bo poskrbela za prijetno vzdušje in odlično počutje. Pomlad in poletje sta namreč čas osvežilnih koktajlov, tako alkoholnih kot brezalkoholnih. Medtem ko bodo otroci zadovoljno srkali pomarančni ali jabolčni sok, pa si vi lahko oba okusa privoščite v enem od priljubljenih koktajlov. V nadaljevanju razkrivamo nekaj top receptov, ki vas bodo navdušili!

MIMOZA

Mimoza velja za enega najpriljubljenejših koktajlov, za katerega potrebujete le dve sestavini. Pijača je ime dobila po nežnih rumenih cvetovih, na katere spominja s svojo barvo in je odlična izbira za vse zabave in priložnosti.

Potrebujete:

- 0,75 l dobro ohlajene penine

- 500 ml 100 % naravnega pomarančnega soka Sola

Kozarce za šampanjec najprej do polovice napolnite z ohlajeno penino, nato pa skoraj do vrha nalijte še pomarančni sok.

Koktajl Amorjeva puščica
Koktajl Amorjeva puščica FOTO: Aljoša Kravanja

AMORJEVA PUŠČICA

Potrebujete:

- 4,5 cl viskija

- 2 cl mandljevega sirupa (Amaretto sirup)

- 1 sveža jagoda

- 12 cl 100 % naravnega jabolčnega soka Sola

Ročni mešalnik napolnite z ledom, dodajte viski in mandljev sirup ter vse skupaj dobro zmešajte. Osnovo za koktajl vlijte v ohlajen kozarec, dodajte narezano jagodo in jabolčni sok Sola. Koktajl lahko na koncu še okrasite z jabolkom in jagodo.

100 % naravni sok Sola navdušuje tudi mlade kuharske virtuoze v zabavnem kuharskem šovu Mali šef Slovenije. Spremljajte kuharsko tekmovanje med osnovnošolci iz vse Slovenije vsako nedeljo ob 18.10 na POP TV. Skupaj z malimi junaki tekmujejo tudi njihove šole. Vsaka od njih ima namreč en projekt, ki bo izboljšal njihovo šolsko okolje oziroma počutje učencev, Mercator, podpornik kuharskih junakov in njihovih šol, pa bo s sredstvi podprl njihove želje. Zanje lahko glasujete TUKAJ!

V zadnjih letih so postali zelo priljubljeni tudi brezalkoholni koktajli, ki jim mnogi pravijo kar 'mocktails'. Mock namreč v angleščini pomeni lažen, ponarejen. Pripravljeni so iz različnih likerjev in sirupov ter sadnih sokov, kot sta jabolčni in pomarančni sok. V nadaljevanju razkrivamo recept za dva zelo okusna in osvežilna brezalkoholna koktajla, ki sta popolna izbira za spomladanski piknik.

Sadni koktajli so odlična popestritev vsake domače zabave.
Sadni koktajli so odlična popestritev vsake domače zabave.FOTO: Shutterstock

SADNA BOMBA

Potrebujete:

- led

- 150 ml pomarančnega soka

- 150 ml jabolčnega soka

- kepica vanilijevega sladoleda

- na rezine zrezana breskev

Vse sestavine dajte v električni mešalnik in jih dobro zmešajte. Napitek nalijte v visok kozarec in ga okrasite z rezino breskve.

JABOLČNI KOKTAJL

Potrebujete:

- led

- 1 dcl jabolčnega soka

- sok polovice limone

- cimet

- jagoda

Zdrobljeni led prelijte z jabolčnim sokom, dodajte limonin sok, kanček cimeta, kozarec pa na koncu okrasite z jagodo.

V teh dneh na prodajne police prihajata 100 % pomarančni sok in novi Sola 100 % jabolčni sok.
V teh dneh na prodajne police prihajata 100 % pomarančni sok in novi Sola 100 % jabolčni sok.FOTO:

Z mešanjem barvitih in okusnih koktajlov boste popestrili vsako zabavo, za pripravo pa potrebujemo le nekaj osnovnih pripomočkov, sestavine in dober recept. Da bo napitek kar se da okusen, je zelo pomembno, da izberete sveže sadje in dober sadni sok. V teh dneh na prodajne police prihajata 100 % pomarančni sok in novi Sola 100 % jabolčni sok. Oba ponujata osvežitev v 1-litrskem Pure-Pak pakiranju in 0,33 dcl pločevinki, s katero bo vsak izstopal iz povprečja.

Mali šef Slovenije: Glasujte!
Mali šef Slovenije: Glasujte!FOTO: POP TV

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387