Zadovoljna.si
Eksotična Kostarika

Popolna poroka

10 najbolj vročih poročnih potovanj v letu 2018

J.V.
29. 01. 2018 08.05
0

Načrtovanje poroke je zelo stresno, zaradi česar se večina parov še toliko bolj veseli medenih tednov. To je čas, ko si lahko mladoporočenca končno vzameta čas zase in za sprostitev ter uživata v prvih dneh zakonskega življenja. Ne glede na to, ali si želita poležavati na peščeni plaži ali raziskovati novo kulturo, zagotovo obstaja destinacija, ki je za njiju popolna. V nadaljevanju razkrivamo deset destinacij, ki bodo v letošnjem letu najbolj priljubljene med mladoporočenci!

Eksotična Kostarika
Eksotična KostarikaFOTO: iStock

1. KOSTARIKA

Kostarika je pravi raj za vse, ki do zdaj niso veliko potovali. Ta majhna očarljiva država v Srednji Ameriki  na severu meji na Nikaragvo, na jugu na Panamo, na zahodu jo obdaja Tihi ocean, na vzhodu pa Karibsko morje. Poleg tega da mladoporočenci lahko izbirajo med neverjetnimi letovišči, ki so kot nalašč za medene teden, jih bodo navdušile tudi številne peščene plaže ter možnosti preživljanja časa. Poleg deskanja in raftanja se lahko podajo tudi na pohod v enega od narodnih parkov.

2. JAMAJKA

Jamajka velja za eno izmed cenovno najbolj ugodnih destinacij, zaradi česar so številni prepričani, da bo še nekaj časa ostala prva izbira številnih mladoporočencev. Ker se vsako leto odprejo številni hoteli in letovišča, je izbira vedno bolj bogata in pari imajo na voljo številne možnosti glede tega, kakšne počitnice si želijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

3. ISLANDIJA

Na Islandiji, ki ji pravijo dežela med ognjem in ledom, govorijo jezik, ki nas spominja na vilinski jezik iz filmov Gospodar prstanov, kar nas pravzaprav ne preseneča, saj je tudi sama islandska pokrajina podobna tisti v filmih. Po drugi strani pa je Reykjavik pravo nasprotje dih jemajoči naravi. V mestu, ki prekipeva z modo, boste našli živahno nočno življenje. Kombinacija je resnično nekaj posebnega.

4. PORTUGALSKA

Portugalska je trenutno ena najbolj vročih evropskih destinacij. S svojo bogato zgodovino, dih jemajočo pokrajino, odlično hrano in vini je v primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi državami cenovno zelo ugodna. Med mladoporočenci, ki hrepenijo po romantiki, je zlasti priljubljena dolina Douro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

5. ŠKOTSKA

Če sta v Londonu že bila, je odlična izbira tudi Škotska. Dih jemajoča zelena pokrajina, romantični gradovi, kultura, bogata zgodovina in podeželske koče. To je le nekaj razlogov, zakaj bo Škotska letos ena najbolj priljubljenih destinacij mladoporočencev, ki iščejo pustolovščino in jim ne diši poležavanje na plaži. 

6. NEW ORELANS

Če iščeta destinacijo v Ameriki, razmislita o obisku New Orleansa, ki je največje mesto v Louisiani. Tu bosta našla popolno kombinacijo kulture, hrane in glasbe, saj gre za ameriško mesto, ki slovi kot mesto z najbolj bogato kulturo in zgodovino. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

7. TANZANIJA

Eden največjih diamantov Afrike: Zanzibar, Serengeti in Kilimandžaro. Tukaj boste dobili vse, na kar pomislite, ko slišite besedo Afrika. Še posebej čudovito naravo.

8. ALBANIJA

Albanija se le počasi prebuja kot turistična destinacija. Turisti še niso pozabili nemirnega obdobja devetdesetih, ko so si tja upali le najbolj pogumni, zdaj pa država ogromno vlaga v razvoj infrastrukture in skrb za dobro počutje gostov. Kdor se odpravi v ta del Balkana, bo odkril čudovite plaže, dobro hrano, prijazne domačine in lepa dekleta, pravijo pri Lonely Planetu, kjer še posebej priporočajo obisk zgodovinskega mesta Berat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

9. NOVA ZELANDIJA

Nova Zelandija je dežela naravnih čudes in je že vrsto let ena najbolj priljubljenih destinacij. Tisti, ki so jo že obiskali, pravijo, da je to dežela, ki bi jo moral vsaj enkrat v življenju obiskati vsak. Poleg dih jemajoče pokrajine, raziskovanja lokacij snemanja Gospodarja prstanov, kulture in odlične hrane je Nova Zelandija tudi zibelka adrenalinskih športov.

10. PANAMA

Otoška veriga Comarca Kuna Yala navdušuje s sanjskimi obalami in kristalno čistim morjem, notranjost s čudovito neokrnjeno naravo, mesta pa z novo arhitekturo, saj so pred gospodarsko krizo postavili kar nekaj dih jemajočih visokih nebotičnikov.

Če vam nobena od zgoraj omenjenih držav ni všeč, si v videoposnetku lahko ogledate pet najbolj nenavadnih destinacij, ki jih je za mladoporočence izbral Lonely Planet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375