Zadovoljna.si
Salzburg

Potovanja

Kam za praznike? To so najlepše okrašena evropska mesta!

Zadovoljna.si
06. 11. 2023 05.00
0

December je čas, ko se mesta po vsej Evropi odenejo v bleščeče lučke, ki ustvarjajo pravljično vzdušje in vabijo obiskovalce, da uživajo v božični čarobnosti. V nadaljevanju predstavljamo nekaj najlepših božičnih destinacij, kjer lahko doživite praznično vzdušje in se prepustite magičnemu decembru.

Ko se bližajo božični in novoletni prazniki, se mnogi od nas začnemo spraševati, kam bi lahko odšli, da bi doživeli prav posebno vzdušje teh čarobnih dni. Evropa ponuja številne destinacije, ki vas bodo popeljale v svet božičnih trgov, okrašenih ulic in tradicionalnih običajev. 

Ne glede na to, ali ste ljubiteljica tržnic z darili, navdušenka nad drsanjem, ali pa preprosto iščete toplino in gostoljubje mest v zimskem času, boste v nadaljevanju brez dvoma našle destinacijo po svojem okusu. 

To je najlepše hrvaško praznično mesto
Preberi še
To je najlepše hrvaško praznično mesto

Zagreb, Hrvaška 

Zagreb, glavno mesto Hrvaške, je znano po svojem čudovitem božičnem sejmu, ki ga najdemo na Trgu Bana Josipa Jelačića. Mesto se prelevi v pravo pravcato pravljico z okrašenimi stojnicami, kjer lahko kupite unikatna darila, okusite božične dobrote in uživate v vročem kuhanem vinu. 

Med glavne znamenitosti spada tudi čudovito drsališče na Tomislavovem trgu, ki je priljubljeno tako pri domačinih kot pri turistih.

Zagreb
ZagrebFOTO: Shutterstock

London, Združeno kraljestvo

London v decembru postane še bolj čaroben z Hyde Park Winter Wonderland. To praznično mesto v središču Londona ponuja dokaj veliko drsališče, razgledno/panoramsko kolo, številne restavracije in stojnice z darili. 

Sprehodite se ob obali reke Temze in občudujte osvetljene mostove ter znamenitosti, ki so še posebej očarljive ponoči.

Budimpešta, Madžarska

Budimpešta je še ena evropska prestolnica, ki se ponaša z očarljivim božičnim sejmom. Trg svetega Štefana, s svojo ogromno božično jelko in drsališčem, je srce božičnega vzdušja. 

10 top idej za jesensko potovanje po Evropi
Preberi še
10 top idej za jesensko potovanje po Evropi

Dunaj, Avstrija

Dunaj je prestolnica, ki v decembru postane prava čarobna dežela. Christkindlmarkt na mestnih trgih, kot je Rathausplatz, je kraj, kjer se lahko podate sprehod med številnimi okrašenimi stojnicami in uživate v tradicionalnih avstrijskih dobrotah. Poleg tega se v mestu razprostirajo številna ledena drsališča, kjer lahko pokažete svoje drsalne spretnosti.

Božič - Dunaj
Božič - DunajFOTO: Shutterstock

Praga, Češka

Praga, mesto s čarobno srednjeveško arhitekturo, je v decembru še posebej čarobno. Božični trgi, kot je 'Staromestska Namesti' oz. 'Trg starega mesta', so obkroženi s prelepo okrašenimi hišami in cerkvami. Tukaj lahko občudujete praznične lučke, okusite tradicionalne češke jedi in si ogledate številne kulturne prireditve.

Prekrasno mesto, ki je od Ljubljane oddaljeno le nekaj ur
Preberi še
Prekrasno mesto, ki je od Ljubljane oddaljeno le nekaj ur

Salzburg, Avstrija

Salzburg, rojstno mesto skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, se v času božiča prelevi v pravo čarobno deželo. Božični sejem v Salzburgu je eden izmed najlepših v Evropi. Stojnice, okrašene z lučkami, se razprostirajo po starem mestnem jedru, ki ga obkrožajo čudovite znamenitosti, kot je Salzburška stolnica in grad Hohensalzburg

Na sejmu lahko kupite unikatna darila, uživate v tradicionalnih avstrijskih sladicah in prisluhnete glasbeni predstavi v čast Mozartu. Salzburg v decembru je prava paša za oči in ušesa ter obljublja neponovljivo božično izkušnjo.

Salzburg
SalzburgFOTO: Shutterstock

To so le nekatere od destinacij v Evropi, ki postanejo čarobne v decembru. Vsako mesto ima svoj unikaten čar, ki privabi obiskovalce, da doživijo božično vzdušje na najlepši možni način. Ne glede na to, katero mesto izberete, boste zagotovo ustvarili nepozabne spomine in se prepustili čarobnosti prazničnega decembra.

Mailing

Potovanja

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Božič je že pred vrati!
Božič je že pred vrati!FOTO: Profimedia
Super ideje za odlično božično večerjo
Preberi še
Super ideje za odlično božično večerjo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375