Zadovoljna.si
Kim Kardashian (MTV movie awards)

Trači

Kim Kardashian: Vse se je začelo z vročim posnetkom ...

Ma.K.
10. 09. 2019 08.05
0

Verjetno ni človeka na tem planetu, ki ne bi že vsaj enkrat slišal za Kim Kardashian. Zdi se, da je bila ta resničnostna zvezdnica, podjetnica in po novem tudi bodoča pravnica, poslana na ta svet, da podira mejnike slave in medijske prepoznavnosti. Danes jo vsi poznajo po vedno skrbno dodelanem videzu, prelestnih oblinah in lastnem resničnostnem šovu, le malokdo pa ve, kdo je bila Kim Kardashian, preden je postala zanimiva paparacem in tabloidom.

Kim Kardashian je že kot majhna deklica nakazovala, da se v središču pozornosti dobro znajde, dokončen preboj v svet slavnih ji je za razliko od večine uspel po nekoliko manj ustaljeni poti: z domnevno ukradenim 30-minutnim seks posnetkom, na katerem se predaja strastem s svojim takratnim ljubimcem Ray J-jem. Vsi vemo, kaj je sledilo, saj se je njena družina v lastnem resničnostnem šovu povsem razgalila za gledalce, kakšno pa je bilo življenje Kim Kardashian pred tem?

Kim in Khloe pozirali v 'golih' kopalkah
Preberi še
Kim in Khloe pozirali v 'golih' kopalkah

Brezskrbnemu otroštvu je sledila burna mladost

Kimberly Noel Kardashian se je rodila 21. oktobra leta 1980 na Beverly Hillsu v Los Angelesu v ameriški zvezni državi Kalifornija. Njena mati Kris Kardashian je nizozemskih in angleških korenin, oče Robert pa je pripadal tretji generaciji priseljecev iz Armenije. Kim je bila drugi najstarejši otrok v družini: ima namreč starejšo sestro Kourtney in mlajšo sestro Khloe ter brata Roberta Jr. Skupaj so odraščali v veliki hiši v premožni soseski, ki so si jo lahko privoščili zahvaljujoč Robertovi uspešni medijski in odvetniški karieri. Najbolj znan je bil po tem, da je na sodišču uspešno branil zloglasnega igralca ameriškega nogometa O. J. Simpsona, ki je bil obtožen umora svoje soproge Nicole Brown Simpson in njenega prijatelja Rona Goldmana.

Kim z mamo Kris v časih, ko še nista bili znani in slavni.
Kim z mamo Kris v časih, ko še nista bili znani in slavni.FOTO: Profimedia

Čeprav so bili otroci obdani z vsem, kar pritiče višjim družbenim slojem (med drugim so imeli pred hišo velik bazen in zasebno teniško igrišče), pa je Kim v poznejših intervjujih večkrat poudarila, da je imela povsem običajno življenje. Obisk nedeljske svete maše je bil tradicionalni družinski običaj, deležna je bila običajnih prepirov in nagajanj sorojencev ter veliko časa preživela v njihovi družbi ob igranju ter zganjanju vragolij. Ker je le dve leti mlajša od sestre Kourtney in ji je bila kot deklica zelo podobna, so mnogi mislili celo, da sta dvojčici. Po besedah vrstnikov naj bi bila v osnovni šoli Kim precej priljubljena, prav tako naj bi se že takrat kazal njen talent za ličenje in modo. Poleg odvetniške kariere je bil oče ustanovitelj glasbene in marketinške družbe Movie Tunes Inc. in tako je imela že od zgodnjega otroštva dober vpogled v hollywoodski svet blišča, zabave in slave.

Khloe Kardashian: to so vaje, s katerimi je izklesala svoje telo
Preberi še
Khloe Kardashian: to so vaje, s katerimi je izklesala svoje telo

Kljub idiličnemu življenju družine Kardashian pa se je zgodilo več stvari, ki so podrle vse Kimine predstave o pristnih družinskih vrednotah in močno zaznamovale njena najstniška in mladostniška leta. V poznih osemdesetih letih se je mama Kris zapletla v ljubezensko afero s svojim inštruktorjem tenisa, v katerega naj bi se tako močno zatrapala, da se je odločila zapustiti soproga. Njun razhod naj bi močno užalostil vse štiri otroke. Ko je bila ločitev leta 1991 dokončno izpeljana, Kris že dolgo ni več intimno prijateljevala z inštruktorjem, a ni ostala sama. Hitro si je našla zamenjavo za moža in začela videvati znanega športnika Brucea Jennerja, ki je na poletnih olimpijskih igrah leta 1976 osvojil medaljo v dekatlonu. Njuno razmerje se je hitro razvijalo in le nekaj mesecev po seznanitvi sta se že poročila.

Kim z očetom Robertom, po katerem je podedovala ljubezen do prava.
Kim z očetom Robertom, po katerem je podedovala ljubezen do prava. FOTO: Profimedia

Izguba očeta

Kim naj bi se po poročanju medijev hitro zbližala s krušnim očetom in njegovimi otroki iz preteklih zakonskih zvez Caseyjem, Burtonom, Brandonom in Brodyjem, prav tako naj bi brez težav pozneje sprejela tudi obe polsestri Kendall in Kylie, ki ju je imela mama Kris z novim soprogom. Obenem je Kim ostala v dobrih odnosih tudi z lastnim očetom, ki naj bi nanjo prenesel zanimanje za pravno področje. Ko je bila Kim stara 22 let, je oče Robert umrl za rakom požiralnika. Na smrtni postelji naj bi ji dejal, da ve, da bo z njo vse v redu: "Zate mi ni treba skrbeti. Vedno boš dosegla, kar si boš zadala. Poskrbi za brata in sestri."

Kim si je njegove besede resnično vzela k srcu, a se je vseeno odločila bolj kot pravu posvetiti modi in stilu. ''Vedno sem bila marljiva. Pri šestnajstih sem že delala v trgovini z oblačili. Delo imam rada," se je tistega obdobja spominjala v enem izmed poznejših intervjujev. V mladostniški vihravosti je sicer sprejela kar nekaj nepremišljenih odločitev, tudi na ljubezenskem področju. Leta 2000 se je tako pri vsega 20 letih poročila z glasbenim producentom Damonom Thomasom. Zakonska sreča je trajala le štiri leta, nato pa se je par odločil za sporazumno ločitev. Zahteval naj bi jo Damon, Kim pa je pozneje zatrjevala, da je bil do nje zelo nasilen. Po grenki ljubezenski izkušnji je zmenkovala s številnimi znanimi obrazi, med drugim s pevcem Nickom Lacheyem in igralcem ameriškega nogometa Reggiejem Bushem.

Pot med zvezde si je utrla s posnetkom seksa

Več let je delala v raznih butikih, njena pot med zvezde pa se je pričela strmo vzpenjati, ko je začela vse več časa preživljati v družbi bogate dedinje Paris Hilton, s katero sta prijateljevali že vse iz otroštva. Kim je dobila priložnost delati kot osebna stilistka Hiltonove in na ta način se je seznanila z mnogimi bogatimi in slavnimi predstavniki Hollywooda. Vendarle pa 'samo' kot stilistka bogate Paris ni imela nikakršne možnosti, da bi postala to, kar je danes. Za to se ima zahvaliti vročemu posnetku seksa s takratnim ljubimcem, raperjem Ray J-jem, v prvi polovici leta 2007, ki je po neznanih poteh prišel v roke družbe Vivid Entertainment, velikega podjetja, ki se ukvarja s produkcijo in objavljanjem filmov za odrasle. Družba naj bi neznani osebi plačala milijon ameriških dolarjev (dobrih 900 tisoč evrov) za pravice, da objavi 30 minut dolg posnetek, ki ga je na veliko oglaševala in ga objavila pod naslovom Kim Kardashian Superstar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V odgovor je Kim vložila tožbo proti podjetju zaradi vdora v zasebnost. Na koncu je maja leta 2007, tri mesece po objavi video posnetka, vseeno pristala na zunajsodno poravnavo in se zadovoljila s 5 milijoni dolarjev (4,5 milijonov evrov) odškodnine, ki ji ga je ponudila družba. Namesto, da bi ga zapravila za draga dizajnerska oblačila in ličila, se je Kim odločila denar dobro investirati. Ker so jo sedaj poznali po tako rekoč vsej Ameriki (pa tudi širše v svetu), je začela svoj pohod na televizijske zaslone v povsem drugi sferi. 14. oktobra leta 2007 so pod menedžersko taktirko mame Kris namreč začeli premierno predvajati resničnostni šov Kardashianovi (v originalu: Keeping Up with Kardashians).

Kim je na začetku med zvezde pomagala prijateljica iz otroštva, Paris Hilton.
Kim je na začetku med zvezde pomagala prijateljica iz otroštva, Paris Hilton. FOTO: Profimedia

Ko pred kamerami živi cela družina

Šlo je za takrat povsem nov koncept resničnostnega šova, v katerem so gledalci z vsega sveta spremljali vsak korak življenja družine Kardashian-Jenner. Bili so vzponi in padci, smeh ter solze, ter veliko vsakodnevne družinske drame. Kendall in Kylie sta pred kamerami dobesedno odrasli, spremljali smo lahko njihovo trpljenje ob hudih izdajstvih, ločitvah, videli smo, kako so se soočale s tem, da je njihov oče Bruce Jenner prelevil v žensko in postal Caitlyn, spremljali smo vse prepire, solze, pa tudi čudovite trenutke, kot so poroka, rojstva otrok in nasploh sestrska povezanost. Šov je bil premierno predvajan na priljubljenem televizijskem kanalu E! In bil na veliko začudenje mnogih med gledalci zelo dobro sprejet.

Produciral ga je voditelj tekmovalnega resničnostnega šova Ameriški idol (American Idol) Ryan Seacrest, v prvi sezoni pa je mnogim v spominu ostal trenutek, ko se je Kim z družino pogovarjala o tem, da bi pozirala gola za priznano moško revijo. Namero je decembra leta 2007 tudi uresničila in se s tem dokončno umestila na seznam hollywoodskih znanih osebnosti. Njena odločitev o golih fotografijah je bila osrednji dokaz, kako daleč je prišla z vidika samozavesti v svojem telesu. Nikoli namreč ni bila ravno preveč koščena in še danes so velik del njene javne podobe baročne obline, nekaj, nad čemer v preteklosti tudi sama ni bila ravno preveč navdušena.

72 dni poroke in 536 dni ločitve

Ko je postala resničnostna zvezda je javnost začelo vse bolj zanimati tudi njeno ljubezensko življenje. Po številnih hitrih romancah se je leta 2010 zapletla v burno razmerje s profesionalnim NBA košarkarjem Krisom Humphriesom. Že začetek njune zveze je bil vihrav, saj jo je košarkar zaprosil za roko po samo dveh mesecih zveze, avgusta istga leta pa sta si že obljubila večno zvestobo. Razkošni poroki je prisostvovalo več kot 400 povabljenih gostov, obred ter slavje pa sta bila predvajana celo po televiziji. A tudi ta ljubezenska vročica se je hitro ohladila, saj je Kim le 72 dni po odmevni poroki vložila zahtevo za ločitev, s čimer naj bi Krisu zlomila srce. Ta je nato zahteval celo razveljavitev poroke in trdil, da je bila sklenitev zakonske zveze prevara, ki naj bi jo Kim skrbno načrtovala. Aprila leta 2013 so mediji poročali, da sta Kim in Kris po kar 536 dnevih sodne bitke uspela doseči dogovor in izpeljati ločitev ter sta se tako izognila sojenju, ki so ga mediji težko pričakovali in naj bi se začelo mesec dni pozneje ter na katerem bi bilo gotovo opranega veliko zasebnega perila.

S profesionalnim NBA košarkarjem Krisom Humphriesom je bila Kim poročna vsega 72 dni.
S profesionalnim NBA košarkarjem Krisom Humphriesom je bila Kim poročna vsega 72 dni.FOTO: Profimedia

Še preden je bil ločitveni postopek dokončno zaključen, se je Kim zapletla v romantično razmerje z znanim raperjem Kanyejem Westom, s katerim sta sicer že dolgo prijateljevala, sredi leta 2012 pa naj bi začutila, da je med njima še vse kaj več kot zgolj prijateljstvo. Spoznala naj bi se na snemanju videospota za raperja Brandyja, brata Ray J-ja, s katerim je bila Kim v preteklosti v zvezi in je z njim posnela tudi vroč erotični video. Kanye je že kot prijatelj javno priznal, da do Kim goji močnejša čustva, čeprav je bila ta takrat še poročena s Humphriesom, od katerega se je uspela uradno ločiti šele potem, ko je že zanosila s Kanyejem. Kmalu zatem, junija 2013, sta z novim partnerjem razveselila prvega otroka, hčerkice North West. Rojstvo je njuni ljubezni dalo svežega vetra in Kanye je 21. oktobra istega leta, na Kimin 33. rojstni dan, v San Franciscu pokleknil pred svojo izvoljenko ter jo zaprosil za roko.

Na splet pricurljal intimni posnetek slavnega para
Preberi še
Na splet pricurljal intimni posnetek slavnega para

24. maja leta 2014 se je Kim še tretjič sprehodila do oltarja – tokrat za spremembo v italijanskih Firencah na dvorcu Forte Di Belvedere. Prepričana je bila, da je v Kanyeju našla ljubezen svojega življenja in da sta si naravnost usojena. Očitno res, saj se strinjata v marsičem. Tudi v pripravah na poroko. Iz njih sta naredila pravi cirkus in njune načrte je spremljal ves svet. Zaročenca sta šla celo tako daleč, da sta hotela imeti razkošno poroko v pariškem dvorcu Versailles, a jima tega niso dovolili. Našla sta alternativo in se poročila v dvorcu v Firencah. Celoten obred naj bi stal kar približno 30 milijonov evrov.

Utrinek s sanjske poroke Kim Kardashian in Kanyeja Westa.
Utrinek s sanjske poroke Kim Kardashian in Kanyeja Westa.FOTO: Profimedia

Izbira nenavadnih imen

Zakonsko srečo je leta 2015 dopolnil še sinček Saint West in glede na Kimino težko zdravstveno stanje je bilo videti, da bosta s soprogom ostala pri dveh otrocih. Med prvima dvema nosečnostima je namreč imela hude težave, med drugim porodom bi lahko celo izkrvavela. A Kim ne bi bila Kim, če ne bi ponovno presenetila. Sredi leta 2017 je tako sporočila, da bo ponovno postala mati, in sicer s pomočjo nadomestne matere. Med drugim je zvezdnica razkrila, da sta imela s Kanyejem možnost izbiranja spola. Ko so ju embriologi vprašali, ali naj v nadomestno mamo vstavijo moški ali ženski zarodek, sta Kim in Kanye izbrala ženskega. Januarja leta 2018 sta se zakonca Kardashian-West tako razveselila male Chicago West.

Kim Kardashian že nekaj tednov nosi enako frizuro. Poglejte, katero!
Preberi še
Kim Kardashian že nekaj tednov nosi enako frizuro. Poglejte, katero!

Z nadomestno mamo se je takoj ujela, nobenega dvoma ni bilo, da je izbrala pravo osebo, je še povedala. A na začetku se je težko sprijaznila z mislijo, da tretjega otroka ne bo sama nosila pod srcem. "Čeprav sem zaradi zapletov sovražila nosečnost, sem si vseeno po tiho želela, da bi lahko to izpeljala sama. Najtežje je prepustiti nadzor, sploh na začetku. A potem sem se navadila in izkušnja z nadomestno mamo je bila res prekrasna." Celo tako zelo, da se je le nekaj mesecev pozneje odločila, da s pomočjo nadomestne matere še četrtič postane mama. Le leto pozneje, natančneje maja letos, je na svet prijokal še drugi sinček, ki sta mu Kim in Kanye (kot pri vseh prejšnjih) prav tako nadela precej nenavadno ime -  poimenovala sta ga namreč Psalm.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tarča tatov

Danes je Kim zaščitni znak številnih blagovnih znamk, model, promotorka, nosilka kampanj lepotnih in modnih znamk, resničnostna zvezda, podjetnica in članica hollywoodske elite slavnih ter bogatih. Ima lastno podjetje Kimsaprincess Productions LLC, ki ga je ustanovila leta 2006, v katerega so vključene tudi njena mama in sestri; skupaj so najprej odprle butik D-A-S-H v mestu Calabasu v Kaliforniji, svoj posel pa nato razširile na butike v Miamiju, New York Cityju in Southamptonu leta 2014. Leto pozneje je ameriška revije Time Kim uvrstila na lestvico 100 najbolj vplivnih ljudi na svetu.

Leta 2017 je bila v Parizu tarča tatov in se takrat za več mesecev umaknila iz javnega življenja.
Leta 2017 je bila v Parizu tarča tatov in se takrat za več mesecev umaknila iz javnega življenja. FOTO: Profimedia

Dekleta iz klana Kardashian se zavedajo, da je poslovno življenje polno tveganj. Kim je to na lastni koži občutila leta 2017, ko je neka kupka iz njene prodajalne pobegnila z oblačili in parfumi v vrednosti 1.600 ameriških dolarjev (1.450 evrov). A to je bil takrat še najmanjši problem. Le nekaj tednov prej, oktobra leta 2016, je bila namreč tarča oboroženega ropa v njenem luksuznem stanovanju sredi Pariza. Roparji, ki so bili oblečeni v policijske uniforme, so ukanili hišnika stavbe, v kateri se je nahajalo stanovanje, da jih je ta spustil v poslopje. Le nekaj trenutkov pozneje so ga roparji vklenili in se odpravili do Kiminega stanovanja. Vlomili so v stanovanje in starleti grozili s pištolo. Zvezali so jo ter jo zaprli v kopalnico, pokradli nakit v vrednosti 9 milijonov britanskih funtov (10 milijonov evrov), vključno s 3,5 milijona funtov (skoraj 4 milijone evrov) vrednim prstanom z 20-karatnim diamantom, ki ji ga je Kanye podaril ob zaroki.

Kim se je takrat za več mesecev umaknila iz javnega življenja, da bi si opomogla od tramvatične izkušnje. Še danes se izogiba dogodkom v francoski prestolnici, saj naj bi bili spomini na strašljivi dogodek še vedno preveč sveži. Sicer pa nad karierami svojih hčera že ves čas bdi mama Kris, ki je prav tako znana medijska osebnost, močno pa je vpeta tudi v poslovne dogovore preostalih otrok iz svoje razširjene družine. Naj jih obožujete ali sovražite, dejstvo je, da je družina Kardashian-Jenner ena izmed najbolj znanih družin vseh časov. V resničnostnem šovu Kardashianovi (Keeping Up with the Kardashians), ki ga spremljamo že 12 let, lahko ves čas ostajamo v koraku z vedno zabavnimi, brutalno iskrenimi in predvsem povezanimi sestrami in mamo, ki nadzira kariere svojih ambicioznih hčera in z njimi poleg uspehov deli tudi vso bolečino, ki je tudi v tako razkošnem življenju ne manjka. In kot kaže bo tako tudi ostalo!

Postala bo pravnica!

A Kim se obeta novo poglavje v življenju: v naslednjih letih naj bi šla po stopinjah svojega očeta, saj jo vse bolj zanima kazensko pravo. Želi si narediti pravosodni izpit in postati pripravnica v odvetniški pisarni. Pravi, da rada bere in da ji gre učenje zelo dobro od rok. “Zelo hitro se naučim vsega, kar je potrebno,” pravi ponosna Kim, ki si želi reformirati ameriški zaporniški sistem. V preteklih mesecih naj bi pomagala osvoboditi kar nekaj na dosmrtno ječo obsojenih ljudi, ki niso povzročili nasilnih zločinov in so bili obsojeni prvič v življenju. Kardashianova po besedah odvetnice in soustanoviteljice projekta Buried Alive MiAngel Cody ponuja finančno pomoč, s katero pokrivajo pravne stroške, pomaga pa tudi pri vrnitvi zapornikov k družinam, saj so lahko zaprti tudi več sto kilometrov od doma. Zanimivo je, da se zvezdnica s tem ni pohvalila na družbenih omrežjih, kjer ima več deset milijonov sledilcev. Menda zato, ker osvobajanje kriminalcev zahteva vso njeno osredotočenost.

V resničnostnem šovu Kardashianovi (Keeping Up with the Kardashians), ki ga spremljamo že 12 let, lahko ves čas ostajamo v koraku z vedno zabavnimi, brutalno iskrenimi in predvsem povezanimi sestrami in mamo.
V resničnostnem šovu Kardashianovi (Keeping Up with the Kardashians), ki ga spremljamo že 12 let, lahko ves čas ostajamo v koraku z vedno zabavnimi, brutalno iskrenimi in predvsem povezanimi sestrami in mamo.FOTO: Profimedia

Viri, uporabljeni pri raziskovanju: Cheatsheet.com, People.com, Worldation.com, Childhoodbiography.com, Famousbirthdays.com, Medium.com, Thefamouspeople.com, Wikipedia, Accessonline.com, Interviewmagazine.com, Biography.com, Cnbc.com, Elle, com, Forbes.com, Eonline.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375