Zadovoljna.si
masažni valj

Šport

3 stvari, ki naj ne manjkajo v domači telovadnici

P.R.
29. 03. 2023 08.00
0

Poletje se bliža, s tem pa tudi skrb za postavo. Strokovnjake iz Fitnesshopa smo povprašali, kateri pripomočki so najboljši za domačo rabo.

Če se trudite oblikovati postavo in izgubiti odvečne kilograme, vam bo vsak strokovnjak svetoval dvigovanje uteži. Gre za enega izmed najbolj učinkovitih športnih pripomočkov, ki omogočajo najrazličnejše načine vadbe. Obstaja tudi neskončno oblik in velikosti, ki omogočajo ciljano vadbo določene mišične skupine. Vadba za moč ne samo, da najhitreje pripomore k izgubi odvečnih kilogramov, temveč tudi oblikuje postavo. Poleg tega vadba z obremenitvijo spodbudi metabolizem, kar pomeni večjo porabo kalorij, izboljšuje splošno moč in počutje, krepi kosti, povečuje koncentracijo ipd. V bolje založenih trgovinah s športnimi pripomočki vam je na voljo ogromno različnih uteži za krepitev mišic, od tistih za popolne začetnike pa vse do tistih za profesionalce.

Boksarska vreča
Boksarska vrečaFOTO: Arhiv naročnika

Seveda pa je najboljši učinek, če vaje za moč kombinirate s kardio vadbo, cilj katere je dvig srčnega utripa in s tem povečana poraba kalorij. Čeprav pri omembi kardia marsikdo najprej pomisli na tek ali kolo, pa imajo športni strokovnjaki boljši predlog – boksarska vreča podjetja Fitnesshop. S samo 20 minutami udarjanja na dan ne samo, da boste porabili več kalorij, razvili boste tudi hitrost in moč, spodbudili kardiovaskularni sistem, okrepili možgane in koordinacijo, razvili tehniko in sprostili stres. Pri domači vadbi je pomembno, da izberete pravo velikost in težo, za kar se je smiselno obrniti na strokovnjake iz trgovine Fitnesshop. Ti vam bodo glede na vašo stopnjo svetovali, ali potrebujete lažjo ali težjo, krajšo ali daljšo oz. visečo ali samostoječo.

Seveda pa je za izgubo odvečnih kilogramov in oblikovanje postave enako kot vadba pomemben tudi počitek. Tako kot je pred vadbo priporočljivo narediti ogrevanje, je tudi po intenzivni vadbi priporočljivo narediti raztezanje, s čimer ne samo, da sprostimo mišice, temveč jih tudi zavarujemo pred poškodbami. Eden izmed izjemno popularnih in učinkovitih pripomočkov je penasti masažni valj. Tako kot uteži so tudi ti različnih oblik in velikosti, primerni za različne dele telesa in različno intenziteto. Uporaba tega pripomočka ne samo, da dobro dene za počutje, temveč tudi pomaga sprostiti napetost v mišicah, odpravlja otečenost in vnetje, spodbuja cirkulacijo krvi in pomaga pri sprostitvi. Če ne veste, katerega izbrati, se obrnite na trgovino Fitnesshop, kjer bodo glede na vašo stopnjo pripravljenosti in na intenziteto vadbe presodili, kakšnega potrebujete. Za začetnike se vedno priporoča mehkejša penasta rola, s katero se pripravite na bolečino, ko pa se navadite, pa lahko izberete trdnejšo rolo z izboklinami, s katerimi aktivirate tudi globlje mišice in tkiva.

Boksarska vreča
Boksarska vreča FOTO: Arhiv naročnika

Čeprav se zdi, da je do poletja še kar nekaj časa, pa se športna postava gradi skozi celo leto. Poleg vadbe je pomembna tudi zdrava in uravnotežena prehrana ter spanje. Lahko bi rekli, da je potrebna sprememba celotnega življenjskega stila. In ne glede na to, za kateri način za izgubo kilogramov in športno postavo ste se odločili, cilj tega naj ne bodo radiatorčki in napeti bicepsi, temveč predvsem misel na zdravje in dobro počutje. Ker le s tem, kar vas osrečuje, lahko vztrajate toliko časa, da boste opazili bistvene spremembe.  

Naročnik oglasa je Dominatus d.o.o.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375