Zadovoljna.si
Najpomembnejše pri teh vajah je, da krčite prave mišice in da je to krčenje pravilno.

Šport

30-dnevni načrt izvajanja vaj za lepo zadnjico

Zadovoljna.si
13. 10. 2022 07.46
0

Ko gre za zadnjico, smo pripadnice ženskega spola lahko zelo občutljive, in brez dvoma gre za del telesa, poleg trebuha, ki nam povzroča največ preglavic. Zato smo sestavili 30-dnevni načrt izvajanja vaj, s pomočjo katerega boste oblikovale svojo zadnjico in ki jih lahko dodate k že obstoječemu vadbenemu režimu.

30-dnevni vadbeni režim, ki si ga lahko prenesete tako, da izpolnite spodnjo prijavnico, je sestavljen iz vaj, kot so pokrčen in iztegnjen dvig nog, počep, počep s skokom in dvig nog na boku. Obstaja pa še ena vaja, ki bi jo morala po mnenju osebnega trenerja Daniela Jeloviča izvajata vsaka, ki si želi zavidanja vredne zadnjice. Gre za t. i. 'hip thrust' oziroma most, pri katerem dvigujete boke, in jo lahko dodatno otežite tako, da v vajo vključite utež ali elastiko. To lahko uporabite tudi pri vajah, ki so predstavljene v prilogi.

30-dnevni načrt izvajanja vaj za raven trebuh
Preberi še
30-dnevni načrt izvajanja vaj za raven trebuh

"To je vaja, ki za dvig oziroma premagovanje bremena primarno uporablja "gluteus maximus". Našo zadnjico. To je tudi vaja, ki vam ne bo "nabila" stegenskih mišic, kot različne vrste počepa in drugih stegensko dominantnih vaj. Seveda ob pravilni izvedbi," pravi osebni trener Daniel  in razkriva pravilno izvajanje vaje. "Vajo začnemo tako, da se uležemo na hrbet in pokrčimo kolena, da stopala ostanejo na tleh. Roke so ob telesu in zagotavljajo stabilnost. Vajo izvedemo tako, da dvignemo zadnjico in jo stisnemo." 

30-dnevni vadbeni režim si lahko prenesete tako, da izpolnite spodnjo prijavnico!
30-dnevni vadbeni režim si lahko prenesete tako, da izpolnite spodnjo prijavnico!FOTO: iStock

Za učvrstitev še stranskih zadnjičnih mišic lahko poskusite nogo pokrčeno dvigniti vstran, nato jo počasi in nadzorovano iztegnite, pokrčite in spustite proti tlom. Če je stranska vaja z iztegom za začetek pretežka, poskusite sprva tako, da dvignete pokrčeno nogo vstran, jo zadržite v najvišji točki za sekundo in spustite k tlom. Naredite 10 ponovitev in nato enako ponovite še z drugo nogo. Začnete lahko z 2 serijama po 10 ponovitev.

Pri izvajanju vaje pazite, da bo hrbet ves čas v ravni liniji in se vam ne bo usločil, pa tudi da ne boste naredili 'grbe'. Da bo hrbet zravnan, napnite trebušne mišice in medenične mišice, glavo pa imejte v ravni liniji. Če ste že nekoliko utrujeni, lahko vajo izvajate z utežmi, ki jih pripnete okoli gležnjev, sicer pa jo izvajajte brez. A ne pretiravajte z utežmi, saj je že teža vaših nog dovolj, da si zadnjico lepo učvrstite. Poleg tega bi vas lahko bolečine v mišicah naslednji dan odvrnile od vadbe.

Petra Parovel: 5 top vaj za čvrsto zadnjico
Preberi še
Petra Parovel: 5 top vaj za čvrsto zadnjico
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375