Zadovoljna.si
Ženska telovadi

Šport

Trenirajte v dvoje in hitreje dosezite rezultate

J.V.
07. 01. 2020 08.07
0

Pravijo, da je v dvoje lepše ... Tudi hujšanje. Če se same težko spravite k vadbi in hitro obupate, ko gre za zdrav in uravnotežen način prehranjevanja, je morda vadba v dvoje točno tisto, kar potrebujete za doseg svojega cilja.

Pri vsaki dieti v določeni fazi nastopijo skušnjave. Kljub širokemu asortimentu opisane prehrane in številnim odličnim okusom vaju lahko kdaj premami vajina najljubša razvada. In v takšnih trenutkih je partner, pa naj bo to prijateljica, fant, mama ali sestra, ki skupaj z vami hujša in se trudi preoblikovati postavo, lahko prav tista motivacija, ki jo potrebujete, da ostanete na pravi poti. Takrat si stojta ob strani in vztrajajta na zastavljeni poti. Razvijta malo zdravega tekmovalnega duha, primerjajta svoje rezultate in skupaj uživajta v spremembah. Te se bodo ob pravilnem prehranjevanju s pomočjo ustrezne prehrane in vadbe pokazale v zelo kratkem času.

Nasveti strokovnjakinje za hitrejšo izgubo kilogramov
Preberi še
Nasveti strokovnjakinje za hitrejšo izgubo kilogramov
Če nimate partnerja za trening, se vedno lahko odločite za skupinsko vadbo.
Če nimate partnerja za trening, se vedno lahko odločite za skupinsko vadbo.FOTO: Dreamstime

"Lahko ste motivacija drug drugemu, lahko tudi sotrpina na poti do uspeha. Razlogov je več in vsak ima svojega, karšenkoli že je.⁣ V kar pa verjamem, vem iz izkušenj in sem 110 % prepričan, je to, da kvaliteten trening pripelje do rezultatov. Če treniram sam, v 80 % ne naredim tako težkega oziroma kvalitetnega treninga, kot bi ga s kolegom. Kaj šele s trenerjem," je prepričan osebni trener Daniel Jelovič, ki meni, da skoraj nihče ne naredi še tiste zadnje in najtežje ponovitve vaje, če trenira sam. Tako pa si ves čas dviguješ težo in stopnjo intenzivnosti. 

5 stvari, ki vplivajo na to, kako hitro boste shujšale
Preberi še
5 stvari, ki vplivajo na to, kako hitro boste shujšale

"Po mojem mnenju je konsistenca najbolj pomembna vrlina, ki jo morate dobiti v letu 2020. In pri tem vam lahko pomaga vaš trening partner. Ne pomnim, kolikokrat sem prišel na trening samo zato, ker sem obljubil nekomu, da narediva skupaj trening. Nikoli ne bom zafrknil nekoga, ki se zanese name," doda za konec. Poleg večje motivacije in konsistence ima trening v paru tudi številne druge ugodnosti. Je odlična priložnost za druženje z nekom, zabavo in bolj razgibane treninge. 

Študija, ki so jo objavili v Journal of Sport and Exercise Psychology, je bila namenjena preučevanju učinkovitosti vadbe v dvoje. Zanimalo jih je, ali je v teh primerih motivacija res višja in rezultati boljši. V raziskavi so udeleženci izvajali priljubljeno vajo plank sami in v paru. Ugotovili so, da so tisti, ki so desko izvajali v dvoje, v položaju vztrajali dalj časa, in sicer za 24 odstotkov dlje. Da vadba s partnerjem znatno poveča čas, namenjen vadbi, dokazujejo tudi druge študije. Če nimate partnerja za trening, pa se vedno lahko odločite tudi za skupinsko vadbo. Teh je res veliko in prepričani smo, da boste hitro našle pravo zase in tam med 'sotrpini' spoznale nove prijatelje, s katerimi se boste medsebojno spodbujali. 

Prekinitveni post je najbolj iskana 'dieta' leta 2019
Preberi še
Prekinitveni post je najbolj iskana 'dieta' leta 2019

Kolikokrat na teden je treba telovaditi za rezultate?

Če ste se odločile, da se do poletja spravite v formo, je dobro vedeti tudi, kolikokrat na teden in koliko časa morate pravzaprav telovaditi, da bodo rezultati po nekaj tednih vidni in številka na tehtnici manjša. Strokovnjaki priporočajo telovadbo vsaj 3-krat na teden od 30 do 45 minut. Da bi bilo topljenje kilogramov učinkovito, morate dvigniti srčni utrip na 120 do 130 udarcev na minuto vsaj za 20 minut. Šele takrat se bodo namreč maščobne obloge začele topiti.

Lahko ste motivacija drug drugemu, lahko tudi sotrpina na poti do uspeha.
Lahko ste motivacija drug drugemu, lahko tudi sotrpina na poti do uspeha.FOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357