Zadovoljna.si
Tekmovalci

Oddaje

Spoznajte tekmovalce 10. sezone Masterchefa

E.R.
29. 02. 2024 05.00
0

Na POP TV prihaja 10. sezona MasterChef Slovenija. Za glavno nagrado v višini 50.000 evrov se bo letos pomerilo 15 tekmovalcev.

Kdo se bo najbolje spopadel z izzivi, ki jih prinaša sodelovanje v najbolj gledanem kuharskem šovu? 
Kdo bo krotilec časa in kdo prvi jezdec štedilnika? 
Bo letos spet zmagala ženska ali bo nagrada romala v roke moškega?
Kdo vam bo krajšal pomladne večere na POP TV?

Spoznajte jih!

Matevž Šalehar Hamo se s potujočo kuhinjo podaja na Koroško
Preberi še
Matevž Šalehar Hamo se s potujočo kuhinjo podaja na Koroško

KLARA ŠMIGOC, 21 LET

ROGOZA
Najljubša jed: Pašta

Klara rada ustvarja slaščice in širni Sloveniji želi predstaviti svojo strast, hkrati pa se želi v MasterChefu Slovenije še veliko naučiti. Je perfekcionistka, ki jedi preizkuša tako dolgo, dokler ji ne uspejo.
Po koncu šova se vidi v dobri slaščičarni ali restavraciji, kjer bo pridobila še več dodatnega znanja. Pa na festivalih po Sloveniji, kjer bi razvajala brbončice obiskovalcev. Čim prej pa želi odpreti svojo slaščičarno z monoporcijskimi torticami.
Njena idealna pustolovščina je z avtodomom, s katerim bi prepotovala ves svet. Med samim potovanjem bi se udeleževala raznih kuharskih tečajev in okušala lokalno hrano vsake države. V vsaki državi bi skuhala nekaj slovenskega in tradicionalnega, da bi lahko videli, kako bogato kulinariko ima Slovenija.

Klara Šmigoc
Klara ŠmigocFOTO: POP TV

MATJAŽ VENGUST, 24 LET  

BREZOVICA PRI KROPI

Najljubša jed: Lazanja

Matjaž zase pravi, da je podoben vremenu.  Samokritičen, preprost in načelen. Ne boji se nobenega dela, bil je mizar, pogrebnik, postavljal je spomenike na pokopališču, v Kekčevi deželi je igral Bedanca. Od sodelovanja v šovu pričakuje lepo izkušnjo, nova znanja, nova poznanstva, skratka dogodivščino, ki se ti zgodi samo enkrat v življenju. Gledalcem pa sporoča, da je tekmovanje naporno, napeto in naj ne bodo preveč kritični. Če niso sami sodelovali, ne vedo, kako stresno je lahko. Kaj bi z glavno nagrado, če bi zmagal?  Ima morje idej. Mogoče bi imel prikolico s hrano. Lahko bi dokupil orodje za mizarstvo ...

Matjaž Vengust
Matjaž Vengust FOTO: POP TV

BARBARA PERIĆ, 26 LET

IHAN

Najljubša jed: Cimetove rolice

Barbara obožuje barve in je vedno rada malo posebna. Vsega se loti in vse naredi malo po svoje. Njen mož je profesionalni kuhar, ki ji je obljubil, da jo bo naučil kuhati in jo prijavil v MasterChef Slovenija. Po sedmih letih se je njegova napoved uresničila. V teh sedmih letih se je Barbara navdušila nad peko piškotov, ki jih neumorno peče. Doma ima več kot 500 modelov za piškote. Obožuje cimetove rolice, v njeni kuhinji ne smejo manjkati cimet, orehi, jabolka in limete. Pri peki piškotov nujno potrebuje dresirno vrečko in veliko potrpljenja. Njena zadnja pogruntavščina so sladki tortelini. 

Barbara Perić
Barbara Perić FOTO: POP TV

JURE PAVLIČ, 34 LET

KAMNIK
Najljubša jed: Pica

Jure je avtomehanik, ki je zaljubljen v hrano. Prav posebno vez ima s svojo krušno pečjo, v kateri peče odlične pice. Zaljubljen je tudi v svojo družino, ki jo najraje razvaja s testeninami. Po novem celo z ocvrto lazanjo. Od oddaje pričakuje ogromno novega znanja, dobrih nasvetov, spoznavanja novih ljudi, veliko zabave, adrenalina, pritiska in dobrega sodelovanja z vsemi. Sicer si želi, da bi vsi sodniki pohvalili njegovo hrano, a največje strahospoštovanje čuti do Karima. In njegova pohvala bi bila zanj največji dosežek. 

Jure Pavlič
Jure Pavlič FOTO: POP TV

AMADEJA LUBE, 21 LET

KOPER
Najljubša jed: Pica

Amadeja vstopa v šov z željo po učenju, novih izkušnjah in novih perspektivah. Da dokaže, da kljub mladosti zna in zmore. Najbolj se boji kritike Mojmira, ker ima ogromno znanja. Od Karima si želi pohval na sladki, od Luke pa na slani strani življenja. Njena zadnja pogruntavščina je cvičkova torta. S torto pa je povezana tudi zgodbica: "Vse dopoldne sem pekla torto in na koncu sem jo sestavila. Ko sem jo želela fotografirati, mi je zdrsnila iz rok in padla na tla. Moj trud je bil zaman."

Amadeja Lube
Amadeja LubeFOTO: POP TV

ROK NOVAK, 54 LET

LJUBLJANA

Najljubša jed: Vampi

Rok je oče treh hčera in najstarejši tekmovalec letošnje sezone. V MasterChef Slovenije se je prijavil, ker rad kuha in bi se v kuharskih veščinah rad še nadgradil. Povezal bi kulinariko z vinarstvom in pokazal, da imamo Slovenci na tem področju neizmeren zaklad.
Od sodelovanja pričakuje ogromno kuharskega znanja, soočenj, izzivov, premagovanja vseh mogočih časovnih, spretnostnih, tehničnih in kreativnih ovir.
Z nagrado bi se lotil projekta kulinarika v sozvočju s vinsko pravljico,  kjer vino igra dopolnilno, pozitivno noto v poroki s hrano.
Najbolj ponosen je na svoj file polenovke s krompirjevimi luskami na makadamijevem pireju, mineštro iz paprike, koromača, graha, bučk, čebule in vongol.

Rok Novak
Rok Novak FOTO: POP TV

MATEJ MUHVIČ, 22 LET 

NOVO MESTO

Najljubša jed: Filane paprike od babi

Matej zase pravi, da je izredno dobrovoljen in iskren človek. Želi uspeh sebi in vsem okrog sebe. Prav tako je ambicioznost njegova prvina, ki mu včasih rahlo zamegli razum. V oddajo se je prijavil, ker se želi naučiti stvari, ki se jih na ekonomskih šolah ni. Če bi zmagal, bi dal polovico nagrade svojim staršem, drugo polovico pa bi porabil za nakup večjega kombija, da bi lahko bolj mirno izvajal catering. Rad kuha raznoliko, elegantno in prefinjeno. Najuporabnejši nasvet, ki ga je dobil: kuhaj z užitkom in nato pojej svoje frustracije!

Matej Muhvič
Matej MuhvičFOTO: POP TV


MARTINA PUŠNIK, 22 LET

SPODNJI RAZBOR

Najljubša jed: Nimam najljubše jedi, ampak vse, kar je sladko, je meni najljubše, saj ni dneva brez sladke hrane.

Martina zase pravi, da je pozitivna, nasmejana, energična in vedno pripravljena pomagati. V MasterChef Slovenija jo je prijavil brat, ker zelo rada kuha in verjame, da je MasterChef lepa odskočna deska za njo. S svojim kuhanjem želi navdušiti Luko, ker ima rad domačnost in ga lahko s tem navduši. Njegova kritika bi ji največ pomenila, saj bi se iz tega veliko naučila. Denarno nagrado bi seveda delila z bratom, ker jo je prijavil. Njena velika želja je, da kupi kavarno in začne svojo poslovno pot.

Martina Pušnik
Martina Pušnik FOTO: POP TV

LUKA PANGOS, 29 LET

LJUBLJANA

Najljubša jed: Krvavice s praženim krompirjem

Točen, optimističen, nasmejan in vedno pripravljen pomagati. Poskrbi za dobro hrano, pijačo in muziko. Pri neumnostih je vedno zraven. V preteklosti ga je zaznamovalo veslanje, ki mu je dalo ogromno samozavesti in prijateljev, ki jih ima še sedaj. V MasterChef Slovenije se je prijavil, ker je pustil stresno službo v marketingu in želel ujeti svojo strast – kuhanje. Njegova prva jed so bili špageti s tuno iz pločevinke, danes pa ustvarja odlične krožnike. Za podporo se mora zahvaliti svoji punci, ki ga izziva in spodbuja. Najljubša mu je italijanska kuhinja, brez majoneze mu živeti ni. 

Luka Pangos
Luka PangosFOTO: POP TV

JULIJA BUKVIČ, 28 LET

MARIBOR

Najljubša jed: Zelo težko bi izbrala samo eno, imam pa res rada dobro pripravljen suši.

Juliji se sodelovanje v oddaji zdi zanimiva pustolovščina. Pričakuje, da bo spoznala en kup super ljudi, da bo dobila veliko novega kulinaričnega znanja ter uživala v dobri hrani. Gledalcem sporoča, da če se kdaj v kuhinji ne bo najbolje znašla, to še ne pomeni, da ne zna kuhati, saj je kuhanje pred kamerami, sodniki in sotekmovalci gotovo neprimerljivo težje kot kuhanje doma.
Med kuhanjem se prilagaja sestavinam, ki so v hladilniku, saj se drži načela, da se hrane ne meče v smeti. Njen zaščitni znak je klobuk, njena sanjska destinacija pa Japonska. Tam bi se predajala kulinariki in bordala na njihovih odličnih smučiščih. Verjame, da je treba kuhati z ljubeznijo, jesti z užitkom ter si vzeti čas za dobre obroke.

Julija Bukvič
Julija Bukvič FOTO: POP TV

ANDREJA ŠPEH, 29 LET

LOŠKA DOLINA

Najljubša jed: Štruklji, saj jih lahko pripravimo na ogromno različnih načinov

Andreja je magistrica psihologije, mlada raziskovalka, ki jo po koncu šova čaka še doktorat. V življenju si rada postavlja izzive, sploh kulinarične: "MasterChef Slovenija je super priložnost, da sam sebe preizkusiš na kulinaričnem področju ter obenem pridobiš ogromno novega znanja. Dobro je, da včasih pokukamo izven svoje cone udobja." Eno leto je preživela na Švedskem in je izjemno vodni človek. V morja in jezera skače v vseh letnih časih, najraje pa med poletno ploho.

Prvi spomini iz otroštva jo vežejo na peko medenjakov, najbolj ponosna pa je svoj sladoled z okusom rdečega vina. 

Andreja Špeh
Andreja Špeh FOTO: POP TV

DOMEN BERIBAK, 23 LET

CERKLJE NA GORENJSKEM

Najljubša jed: Kebab

Domen je bivši hokejist, ki rad igra harmoniko in kuha. Zanj beseda "ne" ne obstaja. Zase verjame, da je zabaven, organiziran in fokusiran. Obožuje francosko kuhinjo in je zelo ponosen na svoj šmorn s sladoledom in jabolčnim kaviarjem. V šovu pričakuje veliko kuhanja in napoveduje, da bo zelo vroče!

Domen Beribak
Domen Beribak FOTO: POP TV

LIDIJA SUBAŠIĆ, 28 LET

LJUBLJANA

Najljubša jed: 

Lidija je diplomirana politologinja, njen življenjski moto pa je ohranjati čisto vest. Je zelo nasmejana in pozitivna, pozorna, družabna in polna energije. Rada se druži in uživa v dobri hrani.
Najraje ustvarja s čokolado. Receptov za sladice se drži do potankosti, kar pa ne pomeni, da ji kdaj ne poči dresirna vrečka in krema eksplodira po stenah in stropu ...
Kako bi opisala sodnike? Luka – dober učitelj. Karim – perfekcionist za sladice. Mojmir – izviren s kombinacijami okusov. Želi navdušiti vse tri, saj bodo vse kritike enako pomembne.

Lidija Subašić
Lidija Subašić FOTO: POP TV

BLANKA ERNIŠA, 45 LET

MORAVSKE TOPLICE

Najljubša jed: Jagnječje kronice

Je prijazna in dobrosrčna oseba, ki rada potuje po svetu. Dosti ji pomenijo družina in prijatelji, s katerimi z veseljem preživlja svoj čas. Rada kuha, se uči tujih jezikov in zelo rada ima rože, ki jih tudi sama goji. Z denarjem od zmage bi prenovila svoj lokal in v njega uvedla tudi nekaj kulinarike, saj po 18 letih streženja samo pijače želi strankam ponuditi nekaj novega. Prepotovala je že velik del sveta, preizkusila mnoge eksotične jedi in upa, da jih bo še več. 
Uspel ji je vzpon na Kilimandžaro, na kar je zelo ponosna. Skoraj tako kot na domač tatarski biftek. 

Blanka Erniša
Blanka Erniša FOTO: POP TV

DANA ILIĆ, 35 LET

LJUBLJANA

Dana obožuje mir in pozitivne odnose. Je ekstrovertirana organizatorka, ki ljubi potovanja in širjenje obzorij. V stresnih trenutkih se raje zapre, v dobrih pa je izjemno družabna in polna humorja: "MasterChef je kot vlakec smrti, ki te žene večino časa. Adrenalin, sreča, zadovoljstvo in strah. Ko pa prideš dol, je tvoja edina misel, gremo še na eno vožnjo!"
Denarno nagrado bi porabila za nakup food trucka, saj želi ostati v kuharskih vodah.

Predvsem si želeli delati na dogodkih, povezanih s hrano. Najbolj eksotična hrana, ki jo je kdaj poizkusila, so pečeni ščurki v gorovju Madagaskarja: "In niti niso tako ogabni, kot so videti!"

Dana Ilić
Dana Ilić FOTO: POP TV
Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375