Zadovoljna.si
30 Days slim, srečanje z nutricionistko - 20

30 days slim

Opa, Jasna, kaj pa je to?!

M.K.
03. 06. 2014 08.26
0

Pred dobrim tednom dni se je Jasna Kuljaj trem izbranim kandidatkam akcije 'Jutri pa res začnem', Sari, Poloni in Metki, pridružila na poti zvezdniškega topljenja kilogramov, ki je del priprav na skok v poletje ter predvsem v kopalke. Čeprav je simpatična voditeljica na prvem posvetu pri nutricionistki priznala, da ji številne obveznosti niso dopuščale, da bi se dosledno držala navodil v knjižici, ki je priložena paketu '30-Days Slim', pa je bila nad številko, ki se je izpisala na tehtnici, kljub temu prijetno presenečena.

Jasna je na posvetu pri nutricionistki priznala, da se trudi slediti navodilom v elektronski knjižici, ki je priložena paketu, a da ji obveznosti tega včasih enostavno ne dovolijo.
Jasna je na posvetu pri nutricionistki priznala, da se trudi slediti navodilom v elektronski knjižici, ki je priložena paketu, a da ji obveznosti tega včasih enostavno ne dovolijo.FOTO: Aljoša Kravanja
Jasna Kuljaj je skupaj s tremi izbrankami natečaja 'Jutri pa res začnem', Polono Gjerkeš Bračko, Metko Pongračič in Saro Hašaj, pred dobrim tednom dni kilogramom napovedala vojno ter se podala na zvezdniško topljenje kilogramov s pomočjo paketa '30-Days Slim', ki vsebuje tri prehranska dopolnila: Appetite Stop, Fat Burner in Metabolism Boost. Holistični nutricionistki Poloni Zbašnik je na posvetu priznala, da se trudi slediti navodilom v elektronski knjižici, ki je priložena paketu, a da ji obveznosti tega včasih enostavno ne dovolijo. Ta jo je potolažila, da je najbolj pomembno to, da se odpove sladkim razvadam in škrobu, saj ta hitro dvigne raven sladkorja v krvi. Priljubljena voditeljica je z olajšanjem dejala, da se sladkarij že dalj časa izogiba, prav tako tudi izdelkom, ki vsebujejo moko. Poleg tega v njen prid govori tudi podatek, da ima več manjših obrokov preko celega dneva, saj ne mara občutka padca energije. »Zato ves čas nekaj grizljam,« je v smehu dejala simpatična Jasna, ki se zaveda, da bo morala še malo delati na bolj zdravem jedilniku.
Znebite se kilogramov in mimogrede obračunajte še s celulitom. Kako? Preverite TUKAJ!

Namesto kave mate čaj

Metka Pongračič, ki se je hujšanja lotila zato, ker bi rada avgusta šla pred oltar v sanjski poročni obleki, je nutricionistki priznala, da je morala v zadnjem tednu močno spremeniti svoje prehranjevalne navade, a da pri tem ni imela večjih težav. Največji preskok je morala narediti pri zajtrku, saj je bila do sedaj vajena veliko jesti, zato jo je bilo na začetku strah, da jogurt in sadje, ki ju uživa namesto pri njej nepriljubljenih smoothiejev, ne bosta dovolj. A na njeno presenečenje ni bila lačna in je brez težav zdržala tudi do kosila, ko si je običajno pripravila puranji file in podušeno zelenjavo. Nutricionistka jo je opozorila, da je med glavnimi obroki dobro imeti tudi malico, ki naj bo sestavljena iz kakšnega probiotičnega jogurta, pesti oreščkov, v dopoldanskem času si lahko privošči tudi kakšen svež sadež.

Metka je največ težav imela pri navajanju na drugačen in manj obilen zajtrk, odpovedati pa se ni mogla niti kavi.
Metka je največ težav imela pri navajanju na drugačen in manj obilen zajtrk, odpovedati pa se ni mogla niti kavi.FOTO: Aljoša Kravanja

Tudi z odpovedovanjem sladkorju in moki Metka ni imela težav, veliko več preglavic pa ji je povzročala kava, ki se ji ni mogla upreti. »Res bi bilo dobro, da bi se ji odpovedala in jo nadomestila s kakšnim zelenim čajem,« ji je svetovala holistična nutricionistka ter poudarila da ji še posebej priporoča mate čaj, ki zelo dobro vpliva na prebavo in spodbuja presnovo maščob, zato je resnično idealna izbira v času hujšanja. Prav tako bo morala Metka v naslednjih tednih več časa posvetiti gibanju, za katerega do sedaj ni imela dovolj časa in je posledično izgubila na mišični masi. Obljubila je, da se bo poskušala čim bolj držati sistema vadbe, ki je zapisan v elektronski knjižici, priloženi paketu '30-Days Slim', saj se zaveda, da bo le tako lahko dosegla optimalne rezultate.

Sara je dejala, da se neizmerno zabava pri pripravi jutranjih 'zmešančkov'.
Sara je dejala, da se neizmerno zabava pri pripravi jutranjih 'zmešančkov'. FOTO: Aljoša Kravanja
Slanike iz pekarne so zamenjali zdravi 'zmešančki'

Sara Hašaj je popolno nasprotje Metke, saj je nutricionistki priznala, da naravnost uživa v jutranji pripravi smoothiejev oziroma tako imenovanih 'zmešančkov', ki si jih pripravi za vse dopoldne. Tudi pri njej se razlika najbolj pozna pri zajtrku, saj se je bila prej vajena zjutraj na poti v službo ustaviti v pekarni, kjer si je privoščila slanik, sedaj pa je njen prvi obrok namesto škroba, poln vitaminov, ki ji zagotavljajo vso potrebno energijo. Priznala je, da se sicer ni kaj veliko spremenilo na njenem jedilniku, zato se brez težav prehranjuje po priporočilih nutricionistke.

Precej težav je Sara imela z odpovedovanjem sladkarijam, a je dejala, da se je vzdržala in jih v celoti črtala z jedilnika. Tudi ona med glavnimi obroki ni čutila lakote, zato ni imela ne dopoldanske in ne popoldanske malice. Nutricionistka ji je pojasnila, da bi bilo dobro, če bi jedla vsak petkrat na dan, saj telo hitro zazna, da vnašamo manj hrane, kot smo jo v preteklosti, zato si začne iz tisto malega, kar pojemo, shranjevati maščobo in si tako delati zalogo za 'hude čase'. Telo je zato potrebno pretentati in več manjših obrokov na dan je idealen način, kako to storiti. Tako kot Metka se tudi Sara ni mogla upreti kofeinu, a je v isti sapi dodala, da je močno zmanjšala količino zaužite kave in jo nadomestila z zelenim čajem. »Zjutraj si ga pripravim za ves dan in si ga privoščim vsakič, ko začutim žejo,« je poudarila ter dodala, da se je navadila tudi vsakodnevne telovadbe, kar pomeni, da je na dobri poti do izgube čim večjega števila kilogramov.

Hujšajte kot prave zvezdnice! Paket '30 Days Slim' vam je na voljo TUKAJ! Bralke in bralce portala Zadovoljna.si čaka še posebno DARILO!

Ko otrok zaspi, je čas za gibanje

Mamica Polona Gjerkeš Bračko je imela največ težav z zajtrkom, saj je bila v preteklosti navajena zjutraj »bolj konkretno jesti«, zato jo sedaj kakšni dve urici po zaužitem smoothieju že precej muči lakota, ki jo običajno preganja z jogurtom ali z oreščki. Priznala je, da kuha za vso družino, zato se ne more ves čas dosledno držati priporočil, a jo je nutricionistka hitro potolažila, da so jedi v knjižici samo izhodišče in jih lahko brez težav prilagaja glede na čas, ki ga ima za pripravo obroka. Pomembno je namreč predvsem, da se izogiba prepovedanim živilom, kot so gluten, sladkor in laktoza. Na vprašanje, koliko časa posveča gibanju, je Polona kot iz topa odgovorila, da zjutraj redno dela tibetanske vaje, ki so opisane v elektronski knjižici, priloženi paketu '30-Days Slim', čez dan pa gre včasih na tek, pogosto pa trenira tudi na sobnem kolesu – predvsem potem, ko otroka položi k popoldanskemu počitku.

Polona zjutraj redno dela tibetanske vaje, popoldne pa večkrat trenira na domačem sobnem kolesu - ko in če njen otrok zaspi.
Polona zjutraj redno dela tibetanske vaje, popoldne pa večkrat trenira na domačem sobnem kolesu - ko in če njen otrok zaspi.FOTO: Aljoša Kravanja
Tudi Polona se kot Metka in Sara ni mogla odpovedati jutranji kavici, saj so zaradi majhnega otroka njene noči pogosto ekstremno kratke, zato zjutraj potrebuje kavo, da se zbudi. Priznala je sicer, da je to verjetno bolj stvar navade, kot pa dejanska nuja, zato se bo poskušala v prihodnje bolj opreti na zeleni čaj. Pred meritvami je Polona potožila, da je pred nekaj dnevi zbrala pogum in stopila na tehtnico in bila popolnoma šokirana, ko je ta pokazala popolnoma enako številko kot na dan začetka hujšanja, čeprav je močno zmanjšala vnos hrane v telo in se začela več gibati. Nutricionistka jo je potolažila, da sprememb ne gre pričakovati čez noč, saj je tudi nabiranje kilogramov potekalo počasi, po meritvah pa ji je še pojasnila, da je pridobila na mišični masi in izgubila na deležu maščobe, kar je prav tako vzrok, zakaj še ni prišlo do bistvenih premikov.
Adijo, kilogrami in pomarančasta koža! Kliknite TUKAJ in preverite posebno ponudbo!

Med večerjo in zajtrkom mora preteči vsaj 12 ur

Ko so vsa štiri dekleta, ki se bojujejo proti kilogramom, prestala posvet pri nutricionistki in opravila meritve, je nutricionistka Polona Zbašnik še enkrat poudarila, da se je potrebno vsaj okvirno držati jedilnika, ki je priložen paketu '30-Days Slim', saj se bodo le tako lahko veselile želenih rezultatov. Ugotavljala je, da so se vse brez težav odpovedale sladkorju in nezdravim prigrizkom, bo pa nekaj dobre volje potrebne še za upor kavi. »Kava poleg tega, da pospešuje odvajanje vode, poveča tudi željo po hrani in nam dvigne raven hormonov stresa v telesu, zato bi se ji bilo dobro poskušati odpovedati,« je pojasnila holistična nutricionistka ter dodala, da je ključnega pomena tudi dejstvo, da je med večerjo in zajtrkom naslednji dan vsaj 12 ur predaha, saj približno toliko časa telo potrebuje, da prebavi vso zaužito hrano. »S tem preprečimo, da hrana ne gnije v našem telesu, posledično pa nismo napihnjeni, izboljša se naše počutje, prav tako pa se lahko izognemo tudi pogostim glavobolom.« Četverica razposajenih deklet je zagotovila, da jim motivacije ne manjka, zato je pričakovati, da bo topljenje kilogramov postajalo vse intenzivnejše.

Dekleta so odločena, da bodo premagala kilograme, pri tem pa jim bo pomagal paket '30 Days Slim'.
Dekleta so odločena, da bodo premagala kilograme, pri tem pa jim bo pomagal paket '30 Days Slim'.FOTO: Aljoša Kravanja
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493