Lahek obrok kot romantični prigrizek
Pevka Špela Grošelj in naša novinarka Mojca Vakselj sta v ljubljanskem lokalu Brunch tokrat kramljali o romantičnih prigrizkih. Kaj pripraviti na prvem zmenku? To je zanimalo tudi samsko Špelo. Vsekakor je pomembno, da je obrok lahek in ne napenja. Med pogovorom ju je slišala kuharica Ermina Ćatić in jima pokazala, kako pripraviti kar dva slastna in lahka obroka, pri čemer je uporabila puranji namaz Argeta Delight. Obe sta bili več kot navdušeni.
Hrustljav mošnjiček:
- vlečeno testo
- tartufata
- drobtine
- namaz Argeta Delight
Vlečeno testo posujemo z drobtinami in ga razvaljamo ter obrežemo, da dobimo kvadrat. Vzamemo posodo in vanjo položimo testo. Bistveno je, da robovi gledajo ven ter jih zavijemo na notranjo stran, da dobimo obliko košarice. Pečico segrejemo na 240 stopinj in testo pečemo 15 minut. Nato pri robovih jed napolnimo z namazom Argeta Delight. Tokrat je Ermina uporabila puranji namaz. Ko to napolnimo, dodamo tartufato. Jed bo tako še bolj romantična, saj tartufi veljajo za afrodiziak.
Gratiniran krompir:
- jajce
- krompir
- tartufi
- namaz Argeta Delight
Jajce vmešamo v posodici. Vnaprej pripravljen pečen krompirček dodamo k jajcu. Dodamo še namaz Argeta Delight, tartufate in dobro premešamo. Vse skupaj pečemo v pečici približno 20–30 minut. Jed lahko postrežemo s parmezanom ali olivnim oljem. Dodamo lahko tudi črne olive.
Dober tek in ne pozabite – brez odvečnega je užitek popoln!
Preprosto in okusno!
Namazi Argeta Delight vsebujejo kakovostne surovine in naravne začimbe, linijo pa sestavljajo trije različni okusi. Kokošji namaz je narejen iz kokošjega mesa, ki velja za eno najbolj priljubljenih vrst mesa v sodobni prehrani. Prepoznali ga bomo po zelenem napisu na beli embalaži. Puranji namaz sestavlja puranje meso, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih izbir ljudi, ki za svoje telo radi poskrbijo z uravnoteženo prehrano. Ponaša se z vijoličastim napisom. Tunin namaz bo razveselil ljubitelje morskih dobrot, sestavljajo pa ga kakovostni fileji tune, obogateni z naravno začimbno mešanico. Embalažo bomo prepoznali po modrem napisu. Našteti izdelki ne vsebujejo aditivov, konzervansov in glutena ter se ponašajo s 30 odstotki manj soli in maščob. Prav zaradi opisanih lastnosti si lahko namaze brez slabe vesti privoščimo tako za zajtrk, malico kot za večerjo, z malo domišljije pa jih lahko uporabimo tudi pri drugih jedeh.
KOMENTARJI (4)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV