Zadovoljna.si
Drog je zamikal tudi moške.

Novice

Drog - od erotike do vadbe

T. G./N. V.
18. 10. 2009 18.40
0

Ples na drogu dobiva nove razsežnosti in ni več zgolj domena nočnih striptiz barov, saj so si ženske ta erotični rekvizit dobesedno prisvojile. 'Štanga' je obnorela vse, nekateri jo imajo celo doma.

Drog in ženska sta nadvse erotična kombinacija.
Drog in ženska sta nadvse erotična kombinacija.FOTO: Reuters

Zato naj vas ne čudi, da obstaja celo svetovno prvenstvo v plesu na drogu, kjer vrhunske plesalke izvajajo na drogu prave akrobacije. Vse skupaj pa se je začelo v nočnih lokalih, kjer so erotične plesalke z ovijanjem okoli droga in z odmetavanjem cunjic vznemirjale moško domišljijo. No, saj jo še danes. Novo je to, da so si drog prisvojile tudi ženske, ki z nočnimi lokali nimajo nič.

Ob drog tudi moški!

Na drog boste naleteli že v običajnih 'žur' lokalih za mladino, kjer se boste morali postaviti v vrsto, če boste želeli priti do tega predmeta poželenja. Po nekaj kozarčkih alkohola je večina dovolj pogumna, da se poskusi v spretnostih ob drogu. In da ne bo pomote, niso le dekleta tista, ki se zabavajo s plesom ob drogu. Na drog niso imuni niti fantje, ki postanejo celo tako drzni, da se preizkušajo v striptizu, vendar seveda ne do konca. Vloge so se očitno obrnile.

Drog je zamikal tudi moške.
Drog je zamikal tudi moške.FOTO: iStockphoto

Umetnost in rekreacija

Za popularizacijo plesa ob drogu je poskrbela Demi Moore v filmu Striptiz, v katerem niti ženske niso mogle odmakniti oči z Demijinega izklesanega telesa. A ples ob drogu je prerasel v pravo umetnost, ki nima veliko skupnega s plesom ob drogu v striptiz barih. Ima namreč svoje elemente, plesne korake in gibe na tleh, poleg in okoli droga, potem so tu elementi vrtenja na drogu in različne poze in akrobatske figure na drogu, brez stika s tlemi.

Z Demi Moore je 'štanga' postala pravi fenomen med ženskami.
Z Demi Moore je 'štanga' postala pravi fenomen med ženskami.FOTO:

In zdaj ta umetnost postaja vse bolj dostopna vsem ženskam, ki so do zdaj samo zavistno opazovale senzualne gibe mojstric droga. Ples ob drogu je namreč postal tudi vadba, zahtevnost se seveda prilagaja sposobnostim posameznice, če ne morete, vam na primer ni treba viseti z glavo navzdol. Gre za pravo pravcato šolo, kjer vas naučijo spretnosti ob drogu. A to je resna rekreacija, ki zahteva veliko fizične moči, kondicijo in gibčnost, vključeni so elementi pilatesa, joge in gimnastike.

Domači drog

Kdor si na tečaju plesa ob drogu nabere dovolj znanja, pa si lahko omisli 'domači' drog. Proizvajajo jih iz različnih materialov, od nerjavečega jekla, kromiranega jekla pa do prevlečenega s titanom, vsak material seveda omogoča drugačen oprijem in gibanje. Gladko jeklo bo na primer omogočilo hitrejši, tekoč ples.

Domači drog je lahko tudi prenosen.
Domači drog je lahko tudi prenosen.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493