Zadovoljna.si
Psihologi opozarjajo, da je bilo za Paris vse skupaj zelo travmatično.

Novice

ZLOBNICA: Krokodilje solze na Jackovi 'zabavi'

Zlobnica
09. 07. 2009 18.41
43

Morda se boste nekateri zgražali nad mojimi ugotovitvami, vendar sem prepričana, da nisem edina, ki tako misli. Na torkovi ceramoniji so solze tekle v potokih, veliko je bilo iskrenih, veliko lažnih. In te sem vzela pod drobnogled.

Danes jočejo za njim; ko je bil živ mu nihče ni pomagal ...
Danes jočejo za njim; ko je bil živ mu nihče ni pomagal ...FOTO: Reuters
Ob spremljanju velikega in predvsem čustvenega spektakla ob slovesu kralja popa Michaela Jacksona sem tudi sama potočila morje solza. To sem naredila doma, skrita pred svetom in bližnjimi, čeprav me ni sram jokati. A to, kar se je dogajalo v LA dvorani, je bil višek patetike in slabega okusa. Kar naenkrat se je trlo takih, ki so v en glas zatrjevali, kako dober in nadčloveški je bil naš Michael. Kar na bruhanje mi je šlo, ko sem pomislila, kje so se vsi ti pametnjakoviči skrivali, ko je tragični junak te zgodbe preživljal boleča javna ponižanja. Takrat so se skrivali v kotu in trepetali, namesto da bi se postavili pred kamere in mu stopili v bran.

Javno zavračal očeta, oni pa so ga hvalili

Ne, niso premogli toliko poguma, da bi olajšali življenje človeku, ki ga je že v rani mladosti hudo ranil tiranski oče Joe. In čeprav je Michael večkrat priznal, da s svojim očetom nima pristnih odnosov (upravičeno), so se mu v torkovem govoru vsi dobrikali in zahvaljevali, da je ustvaril takšnega sina. Bolno!

Patetičen nastop pevca Usherja ...
Patetičen nastop pevca Usherja ...FOTO: Reuters
Solze zaradi šova ali iz srca?

Ekstremno patetičen je bil Usher, pomagal pa mu je ženski del družine Jackson. Pevec je sicer že na začetku svojega nastopa nekajkrat zastokal, na koncu pa kot v "pocukrani" limonadi pobožal krsto, v kateri naj bi počival kralj nove dobe. A to še ni bilo dovolj, razjokal se je, tik preden je zapustil oder in s tem očitno želel pokazati, kako zelo ga je imel rad in da ga bo pogrešal. Bolj kot na iskrenega prijatelja je spominjal na ljubimca, ki žaluje za ljubeznijo svojega življenja.

Uboga Paris in skrita La Toya

Je že tako, da smo morali ob pogledu na slavne pogrebce na trenutke zatisniti eno oko. Kljub temu ne morem mimo Michaelove sestre La Toye. Kakšna teatralnost. Na glavo si je poveznila neznani leteči predmet; ne vem, zakaj, morda zato, da bi prekrila pretirano "nategnjeni" obraz. S sestro Janet sta ob sklepu večera poskrbeli za skrajno bizaren trenutek, ki ga v medijih sicer označujejo kot najbolj ganljivi del velikega spektakla (dogodek je dejansko spominjal na veliko zabavo, od katere so nekateri zaslužili mastne denarje).

Psihologi opozarjajo, da je bilo za Paris vse skupaj zelo travmatično.
Psihologi opozarjajo, da je bilo za Paris vse skupaj zelo travmatično.FOTO: Reuters

Ko je 11-letna Paris na odru pred vsemi zbranimi povedala: "Odkar sem se rodila, je bil očka najboljši oče, ki si ga lahko predstavljate," sta teti iz ozadja neokusno prišepnili, naj govori glasno in naravnost v mikrofon. Pri tem sta "materinsko" pazili, da se upravičeno čustveno zmeden otrok ne bi zlomil. Sprašujem se, kako so lahko deklico izpostavili na tako krut način, pa čeprav je njen očka svoje otroke vestno skrival pred paparaci in agresivnimi mediji?!

Bil je pač poseben, tako je živel in tako je končal. Na koncu lahko rečem le to: naj kralj počiva v večnem miru, saj si ga je krvavo zaslužil.

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416