Zadovoljna.si
Teksaško marinirana rebrca

Recepti

RECEPT: Teksaško marinirana rebrca

LSŽ
27. 10. 2009 14.41
0

Pripravite sočna marinirana rebrca s pridihom Teksasa.

Teksaško marinirana rebrca
Teksaško marinirana rebrca FOTO: iStockphoto

Za 6 oseb

12 čim bolj mesnatih svinjskih rebrc

javorov sirup

2 strta stroka česna

1 žlica dijonske gorčice

1 žlica kečapa

tabasko

worcestrska omaka

sončnično olje

sol in sveže zmlet črn poper

Rebrca damo v veliko kmečko skledo, dolijemo nekaj žlic javorovega sirupa (količina je odvisna od tega, koliko imamo radi pri svinjini sladkast okus), strta stroka česna, žlico dijonske gorčice, žlico kečapa in nekaj brizgov tabasca ter worcestrske omake.

Dobro pomešamo kar z rokami, da dobimo občutek za konsistenco, nakar lahko dodamo še malo sončničnega olja, če hočemo bolj gladko marinado. Popopramo, solili pa bomo, ko bo pečeno, da meso ne bi spustilo preveč vode.

Meso lahko spečemo takoj, lahko pa ga kakih 20 minut pustimo v marinadi, da se prepoji.

Razgrejemo žar in pečemo kakih 5 do 10 minut po vsaki strani, pač odvisno od moči žara, ki ga imate. Vedeti pa je treba, da svinjine zaradi nekaterih bakterij nikoli ne jemo niti malo surove, tako da jo je treba prepeči do kraja.

Dobili bomo tipične ameriške BBQ (kratko za barbecue) izdelke, takšne rahlo karamelizirane, ki jih bomo zmazali že na poti do mize, na kateri naj čaka več prilog, med drugim nepogrešljiva zeljna solata z arašidi in pa pivo, sicer pa kak dober, nesladkan črn ledeni čaj, kot ga pijejo v Ameriki.

Za okusna rebrca si oglejte kuharsko oddajo Ljubezen skozi želodec, v kateri vas bosta Luka Novak in Valentina Smej Novak navdušila z izvirnimi kulinaričnimi recepti.

Ekipi Zadovoljna.si in Ljubezen skozi želodec vam želimo dober tek!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646