Zadovoljna.si
Urša je prepričana, da ji je bil Aleš nezvest.

Novice

V razvezi so vsi poraženi!

Nina Valant
03. 03. 2009 19.00
6

Če so poroke pravljične, so ločitve lahko prava nočna mora. In kot da niso že same po sebi dovolj boleče, vse več znanih osebnosti svoje umazano perilo pere v javnosti. Zakaj? Odgovor nam je povedala znana odvetnica Tjaša Andree Prosenc.

Odvetnica Tjaša Andree Prosenc: "Nezvestoba sploh ni več vzrok za ločitev."
Odvetnica Tjaša Andree Prosenc: "Nezvestoba sploh ni več vzrok za ločitev." FOTO: Jernej Hvala

Nezvestoba ni vzrok za ločitev

V Sloveniji se loči vsak tretji par, zaradi naraščajoče ekonomske krize je ločitev vedno več. In kakšni so najpogostejši vzroki razvez?

"Nezvestoba sploh ni več vzrok za ločitev, ker je tega početja ogromno in bi bilo pretirano, če bi se vsi, ki varajo oziroma so prevarani, ločili. Vzrok je psihično in fizično nasilje ter ljubosumnost, ki je bolestna in zelo obremenjuje ljudi," pravi odvetnica Tjaša Andree Prosenc.

"Umetnost sožitja je tista, ki ti daje možnost, da vztrajaš v zvezi. Partnerju je treba dopuščati, da živi svoje življenje. Pogost vzrok za razvezo je tudi to, da nekateri ne prenesejo odgovornosti, ne morejo več vzdrževati družine ali imajo težave z otroki."

Prosenčeva opozarja, da je zakon pogodba za življenje in da se v Sloveniji lahko lažje razvežeš kot pa prekineš pogodbo o najemu stanovanja. "Največji absurd je, da če eden od partnerjev reče, da mu ni všeč ženin/možev nos, lahko vloži zahtevo za ločitev."

Razveze lahko trajajo tudi 15 let in več: "Če nekdo želi nagajati svojemu partnerju, mu naš sistem omogoča, da to počne neskončno dolgo."

Umazane ločitve

Tako v tujini kot tudi pri nas vse več znanih ljudi svoje ločitvene zgodbe zaupa medijem in se tako na nek način maščuje partnerju. Zakaj je temu tako?

"Ko se dva ločujeta, se vedno dogajajo grde stvari. Iz velike ljubezni, ki sta jo gojila drug do drugega, hitro postaneta največja sovražnika. Človek si niti ne predstavlja, kakšne negativne misli imajo ljudje, ki se ločuejjo. Domišljija hudobnega človeka je neizmerna. Tudi negativna reklama je za ljudi, ki se želijo pojavljati v medijih, uspeh. Osebno to obsojam. Če sta partnerja naredila napako, ko sta se vezala, bi se po mojem mnenju morala ločiti na miren način, sporazumno, predvsem pa bi morala zaščititi otroke. Ne smejo postati žrtve razprtij, slabih in negativnih odnosov."

V tujini so z ločitvami prah dvigovali Jennifer Aniston in Brad Pitt, Madonna in Guy Ritchie, Paul McCartney in Heather Mills, pri nas pa pravo ločitveno vojno 'bijeta' zakonca Čepin.

Urša je prepričana, da ji je bil Aleš nezvest.
Urša je prepričana, da ji je bil Aleš nezvest.FOTO: Dare Čekeliš

Urša in njen soprog Aleš Čepin že nekaj mesecev vse podrobnosti svoje ločitve razkrivata medijem. Njuno medsebojno 'obkladanje' je po mnenju mnogih preseglo vse meje. Ustvarila sta vtis, da dobesedno tekmujeta, kateri izmed njiju bo medijem razkril čim več umazanih podrobnosti. V zadnjem času se strasti umirjajo. Kot je pojasnil Aleš Čepin, sta trenutno v dobrih odnosih. "Življenje se je normaliziralo. Otroka lahko vidim, kadar želim, in z Uršo normalno komunicirava," je povedal Aleš.

Sicer nam je Aleš zaupal, da pred zakonom z Uršo ni bil ravno zgleden partner: "Moram priznati, da sem imel pred zvezo z Uršo veliko žensk. Res je, da sem se s srcem odločil za poroko in takrat sem se spremenil. Lahko povem, da je nikoli nisem prevaral, gledal sem jo kot boginjo. Zame je najlepša ženska. Z njo sem se imel lepo, bil sem srečen, niti enkrat je nisem prevaral. Še danes bi bila skupaj, če me ne bi ona blatila v medijih."

Urša pa je prepričana, da je bila prevarana. "Glavni razlog za najino ločitev je njegovo varanje. Drugega razloga ni. O vseh problemih bi se lahko pogovorila. Tudi nezvestobo sem mu bila pripravljena oprostii, vendar on ni bil za to."

Kaj je res in kaj ne, vesta le Urša in Aleš. Oba se strinjata, da morata medijsko ločitveno vojno končati predvsem zaradi njunega sina.

"Če bi imel možnost stvari spremeniti, bi zagotovo ravnal drugače. V mislih imam pranje umazanega perila v javnosti. Zdaj, ko imam to izkušnjo, vem, da medijev v najino ločitev ne bi vpletal," je prepričan Aleš Čepin. Z Uršo bosta dokončno razvezana konec marca.

Aleš: "Urša je zame najlepša ženska."
Aleš: "Urša je zame najlepša ženska."FOTO: Dare Čekeliš

V razvezi ne zmaga nihče

Laži, ki jih zakonci govorijo, so sistem obrambe, pojasnjuje Tjaša Andree Prosenc: "V razvezi ne zmaga nihče! To je samo boljši ali slabši način reševanja razveze. Zmagati pa ne moreš. Laž pride prej ali slej na dan."

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471