Zadovoljna.si
Nekatere zvezde so navdušene nad shutterji.

Novice

Zvezdniški 'must have': Kaj so 'shutterji'?

S.O.
24. 03. 2009 19.00
6

Scenska, zabavna in pisana. To so najpogostejši odgovori, zakaj so 'shutterji' postali priljubljeni. Še ne veste, o čem govorimo? Očala, ki to niso, so preplavila svet.

Prvi jih je začel nositi Kanye West, ki se je z njimi pojavil v svojem glasbenem spotu Stronger in čeprav so jih izdelovali že prej, so svoj uspeh dosegle z zvezdami.

Nekatere zvezde so navdušene nad shutterji.
Nekatere zvezde so navdušene nad shutterji.FOTO:

Če ste se zadnje leto zabavali po diskotekah in opazili mladino s pisanimi očali, ki imajo namesto stekelc žaluzijam podobne trakove, ste videli prav. Očala, za katera težko trdimo, da opravljajo nalogo očal, so obnorela svet. Brez posebnega razloga postajajo obvezen kos, brez katerega ne mine dobra tehno, hause oziroma elektronska zabava.

Prva tovrstna očala, ki se imenujejo Shutter Shades, so nastala poleti leta 2007. Izdelovalec se je navdušil nad njihovo nenavadno obliko in tako so nastala scenska očala, namenjena tako moškim kot tudi ženskam. Za njihov uspeh je kriv kostumograf glasbenika Kanyeja Westa, ki so danes postala njegov zaščitni znak. Takoj ko se je na z njimi pojavil na glasbeni prireditvi, so jih želeli imeti tudi njegovi oboževalci. In tako je vizija brez cilja postala prodajna uspešnica.

Ste si od nekdaj želeli biti zvezda zabave? S shutterji je to mogoče.
Ste si od nekdaj želeli biti zvezda zabave? S shutterji je to mogoče.FOTO:

Svoje 'shutterje' ima tako tudi Paris Hilton, ki jih nosi na svojih divjih zabavah. Glasbenica Ashlee Simpson nosi črna, njihov glavni atribut Kanye West pa si je omislil takšna, ki se svetijo v temi ali so posuta z biseri.

Najpogostejša so bele, črne ali rdeče barve, danes pa se jih dobi tudi v vseh drugih odtenkih, nekatera imajo videz kroma ali zlata, lahko pa so tudi na pol očala in napol shutterji. Če vam ni všeč njihova oblika, ne skrbite. Ste bolj za okrogle ali srčaste oblike? Možnosti je nešteto, očala pa postajajo vedno bolj priljubljena, čeprav brez posebnega razloga. To je le še en dokaz, da slavni kujejo zvezde in … očala.

Zagotovite si svoja

Le katera so prava za vas?
Le katera so prava za vas?FOTO:

In kje jih najdete? Prodajajo jih v trgovinah z nizko cenovno modo, na internetu, lahko pa obiščete uradno spletno stran proizvajalca. Za originale boste tako odšteli od približno 13 do 20 evrov, ponaredki pa se v Sloveniji prodajajo od 5 evrov naprej.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478