Zadovoljna.si
Bolna ženska

Blog

22-letna Tea: 'Diham še vedno težko, slon se še ni premaknil iz pljuč.'

J.V.
17. 03. 2020 10.05
1

22-letna Tea je ena tistih, ki so zboleli za koronavirusom in ki se sedaj iz domače oskrbe trudijo osveščati z deljenjem svoje osebne zgodbe. Predvsem zato, da bi opozorili mlade, da pred virusom ni varen nihče. "S svojim zapisom bi rada ljudi opozorila na resnost situacije. Rada bi vas opozorila, da ne trpijo samo rizične skupine, virus ne izbira. Že res, da mladi virus prebolijo, nato pa živijo naprej, kot da ni bilo nič, a čas, ko virus prebolevaš, je mučen," je v prvi objavi zapisala Tea.

Tea se je za pisanje bloga odločila, ko je videla, da močno primanjkuje informacij iz prve roke in tako sedaj vsak dan, tudi večkrat, objavlja zapise, v katerih piše o njenih simptomih, počutju in vsem, s čimer se je morala soočiti, ko je izvedela, da je njen test pozitiven. "Diham še vedno težko, slon se še ni premaknil iz pljuč. Takoj zjutraj na srečo ne opažam hujših bolečin, tudi toplomer kaže pod 37°C. Mogoče to pomeni, da se najhujši del bliža koncu," so stavki, s katerimi je začela včerajšnji blog. Prvi simptomi okužbe so se pojavili v četrtek, a je sprva suho grlo, kašljanje in glavobol pripisovala prehladu. Nato se je stanje začelo hitro slabšati in v petek je dobila vročino. "Noč iz petka na soboto je bila peklenska. Zaradi bolečin nisem našla udobnega položaja za spanje, v nekem trenutku sem celo čepela na postelji in dremala, saj sem bila tako zelo utrujena. Tresla me je mrzlica, hkrati sem vrela od vročine. Po licih so mi tekle solze obupa, nisem si znala pomagati." V naslednjih dneh se je počutje spreminjalo, bolele so jo kosti, hitro se je zadihala in čutila je velik pritisk na pljuča. Zdaj se stanje končno malo izboljšuje.

Vstopamo v obdobje, ko bomo priča boju za lastne pravice in svobodo
Preberi še
Vstopamo v obdobje, ko bomo priča boju za lastne pravice in svobodo
Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.FOTO: Dreamstime

Tea se trudi, da ima ves čas čim manj stika z domačimi. "Trenutki, ko lahko vidim družino, čeprav na daljavo, so kratki, a prijetni. Lepo je vedeti, da jih imam blizu, čeprav si želim, da bi lahko z njimi pila kavico na balkonu." Tušira se takrat, ko se ostali člani družine odpravijo na sprehod. Tuširanje je sicer v teh dneh skušala omejiti na čim krajši čas, ko stopi v kopalnico, pa se poskuša dotikati čim manj stvari. "Vsakič, ko grem pod tuš, me čaka sveža brisača, ki gre takoj za tem v pranje na 60°C, stroj prižgem jaz. Stuširam se čim hitreje, vroča voda in para mi izredno pašeta, pa tudi veliko nasvetov sem dobila, da toplota uničuje virus."

Česa se moramo zares bati pri koronavirusu?
Preberi še
Česa se moramo zares bati pri koronavirusu?

Kar se tiče hrane, Tea priznava, da ji najbolj paše zares vroča juha in pa vroč čaj. Ne topel, ampak vroč, poudarja. Predlagali so ji čaj ozkolistnatega tropotca, ki naj bi krepil pljuča in ki ga sedaj pije. "Ne vem, a mojemu telesu ustreza samo temperatura čaja, ali res trpotec opravlja svojo nalogo, a imam občutek, da mi res pomaga." Ker ve, da mora okrepiti svoje telo in imunski sistem, se trudi jesti čim pogosteje. Poudarek daje predvsem na živila, ki vsebujejo veliko vitamina C, obenem pa naj bi njeno telo v času bolezni potrebovalo tudi veliko vitamina D. Zato je priporočljivo, da ste čim več na soncu, seveda tam, kjer ni drugih ljudi. 

Sporočilo Slovenke, ki dela v trgovini: 'To je preseglo vse meje ... Zmanjkuje mi fizične moči.'
Preberi še
Sporočilo Slovenke, ki dela v trgovini: 'To je preseglo vse meje ... Zmanjkuje mi fizične moči.'

Njene objave so bile v zadnjih dneh deležne velikega odziva, tako pozitivnega kot negativnega. "Nobena objava, noben zapis ni bil narejen z namenom, da si pridobim pozornost. Iskreno, ni mi prijetna in zdi se mi, da mi ne pristaja. S tem namenom se vnaprej opravičujem vsem, ki jim ne odgovarjam, socialna omrežja bom ohranila za moje bližnje, saj mi povečano število všečkov, sledilcev... ne pomeni nič. In na žalost, tudi če bi želela, ne bi mogla odpisovati vsem, saj me bolijo oči in glava, kar pa pomeni da ne zdržim predolgo pred ekranom," piše Tea, ki je hvaležna, da ima le lažjo obliko bolezni. 

To nam po sedmih tednih karantene sporoča mlada Kitajka
Preberi še
To nam po sedmih tednih karantene sporoča mlada Kitajka

*Vir: povzeto po blogu Koronaviruskajpazdaj.blogspot.com

Ostanite doma
Ostanite domaFOTO: POP TV

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357