Pred leti se je ločila od moža, potem pa spoznala 15 let starejšega

Pred leti se je ločila od moža, potem pa spoznala 15 let starejšega

Brane Kastelic
24.05.2023, 5:00
0
Pozdravljen, Brane. Živim žalostno ljubezensko realnost. Vedno so fantje gledali za mano, vedno sem imela kup oboževalcev in nikoli nisem bila nesrečno zaljubljena. Tudi sedaj mi moških, ki bi me občudovali, ne manjka in mi je včasih prav zoprno. Pred 12 leti sva se spoznala in zaljubila, ko sem bila še poročena. Pred svetom se nikoli nisva kazala kot par, saj sva se bala, kaj bodo rekli ljudje. Pred leti sem se ločila od moža in od takrat bi lahko bila za vedno srečno skupaj. Ko sva skupaj, sva kot rit in srajca, nerazdružljiva, oba rada športava in zdravo živiva, veliko se presmejeva, rada sva v naravi, oba imava rada poglobljene pogovore, duhovnost, eden drugega takoj začutiva in pogosto imava že iste misli, kot da sva telepatsko povezana. V vsem tako zelo ujemajoča, razen v enem. V starosti. Ja, med nama je 15 let starostne razlike. On je mlajši. Tako lepo se v vsem ujemava in zares vidiva oba, da sva za skupaj, a kaj narediti glede starostne razlike? Pravi, da mu je to ovira, saj se iskreno spopada z mislijo, da če bo kdaj kakšna mlajša, ki mu bo všeč, bo morda v skušnjavi. Kaj narediti? Ali iti pogumno naprej in se pokazati pred svetom ter živeti pravljico dalje ali se raziti in oba najti po starosti primernejše partnerje?

Pozdravljena! 

Kaj narediti glede starostne razlike? Oba veva, da jo je nemogoče zmanjšati. In da bo vedno obstajala. Očitno delaš vse prav za to, da ostajaš "mlada" z zdravim in športnim življenjem, in očitno imaš lepe gene, če ti ne manjka moških občudovalcev. Škoda, ker mi nisi razkrila vajine starosti, saj bi v tem primeru lažje "komentiral" razliko v letih. Če jih ima on trideset je srečen konec pravljice manj verjeten, kot če jih ima štirideset. 

Glej, ni pomembno. Med vama očitno vse 'štima' razen to, da on dvanajst let po tistem, ko sta se spoznala in zaljubila, pravi, da mu je to (razlika v letih) ovira in da se iskreno spopada z mislijo, da bo, če bo kdaj kakšna mlajša, ki mu bo všeč, morda v skušnjavi. Hmmm ... To mi ni všeč, a kaže, da se počuti preveč varnega v vajinem razmerju, ki naj bi bilo odvisno samo od njega. Zavedati se mora, da tudi tebi ne manjka moških občudovalcev. 

PREBERI ŠE
Slovenka obupano: 'Ali je ok, če ga moti število nekdanjih spolnih partnerjev?'

Veš, kaj mu bi jaz rekel, če bi bil ti? Da tudi ti pomisliš na to, da bi utegnila biti v skušnjavi, če ti bo všeč kakšen drug moški, mlajši, enake starosti ali starejši, lepši, višji, bogatejši, pametnejši, (še) boljši ljubimec, z, 'lol', večjim ljubezenskim orodjem in tako naprej. Malce ga moraš prizemljiti, da ne bo govoril takšnih neumnosti in se zavedal, da ohranjanje vajinega razmerja ni odvisno samo od njega. Zakaj bi se razšla, dokler vse 'štima', kadar sta skupaj? Sem prav razumel, da "svet" še ne ve za vaju, da se še vedno ne kažeta kot par? Če je temu tako, ker tega on ne želi, potem bi tvoja prva zahteva morala biti "javnost" vajine zveze. Če bi to zavrnil, potem ga nekam pošlji. V nasprotnem primeru pa res ne vem, zakaj ne bi še naprej živela pravljice. 

Velika večina se jih srečno konča. Nekatere so kratke, nekatere so dolge (tvoja se je začela pred dvanajstimi leti!), nekatere neskončne. Srečno!

PREBERI ŠE
Brane, pomagaj!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.si

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke