Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Brane, pomagaj!

18-letna bralka: Z učiteljem športne vzgoje sva si všeč. Kaj naj naredim?

Brane Kastelic
17. 05. 2019 13.29
8

Pozdravljen gospod Brane! Moja situacija je ljubezenske narave in glede na moja leta bi lahko pisala na kakšen najstniški forum, ampak se mi zdi, da bi mi Vi lahko veliko bolje pomagali in svetovali. Namreč, stara sem 18 let in obiskujem zadnji letnik srednje šole. Na mojo šolo je prišel nov profesor za športno. Prvič, ko sem ga zagledala, se mi je zdel zares očarljiv in šarmanten, to pa so potrdile tudi moje sošolke in punce iz šole, ki jih poznam. Karakterno je bil zelo resen in se ni nikoli oziral na to, kako se mu punce “mečejo” pod noge. Ampak pri meni je bilo drugače. Vedno, ko sva se srečala s pogledi, se mi je nasmehnil in pogled zadržal, kar pri ostalih puncah ni. Iz tedna v teden je bil bolj sramežljiv. Namreč, kadarkoli sem ga pogledala in me je on že gledal, se je hitro obrnil stran in se narahlo nasmejal. Večkrat me je tudi na hodniku pozdravil in enkrat, ko sem po hodniku hodila sama brez sošolk, mi je prišel nasproti in takrat sva se pogledala in se dotaknila z rokami. Mogoče si samo domišljam, ampak takrat sem nekaj začutila in mislim, da je bilo takrat obema jasno, kakšna je situacija. Pogleda pa ni umaknil. Na šoli ne uči več, ampak sem ga večkrat srečala zunaj šole, kjer me je vedno opazoval, če se hodila s skupino prijateljev. Sedaj se verjetno sprašujete, zakaj raje oko ne “vržem” na koga mojih let. Odgovor je čisto preprost. Prevečkrat sem se že “opekla” pri fantih mojih let, saj so zelo nezreli in skačejo od ene punce do druge, jaz pa takšna nisem. Rada bi imela resno zvezo, ki traja in v kateri se imava s partnerjem rada, se podpirava itd. In sedaj je moja težava v tem, ali naj pristopim do njega ali ne, kajti zadržuje me to, da je bil profesor na šoli in bi mogoče bilo narobe. Kljub temu, da je med nama 8 let razlike, se mi zdi, da bi zveza bila uspešna, če bi se oba potrudila. Zato bi mi veliko pomenilo, če bi mi svetovali, kaj in kako. Hvala za vaš odgovor.

Zaljubljen par
Zaljubljen par FOTO: Shutterstock

Pozdravljena gospodična!

Nisi prva osemnajstletnica, ki mi pišeš. Tudi mlajšim bralkam kot si ti sem, vsaj upam, že kaj koristnega svetoval. Bil sem mlajši kot si ti, ko sem se, v srednji šoli, v tretjem letniku tako zatreskal v profesorico matematike, da nekaj mesecev nisem vedel zase in imel velike težave z matematiko. Še zdaj se spomnim njenih mini kril in tega, kako lepo je drhtel njen zadek, ko je odločno pisala s kredo na tablo. Zgodilo se ni nič. Ni se moglo. Sam še nisem imel sedemnajst let, ona jih je imela enkrat več. In potem, v četrtem letniku, sem bil še bolj zaljubljen v mlado profesorico francoščine, ki je bila na moji srednji šoli samo začasno. Imela je samo osem let več. Kot ta “tvoj” profesor telovadbe, s katerim sta si očitno, po vsem, kar si napisala (nasmehi, pogledi, spogledovanja …), zelo všeč.

Ne razumem tvojih pomislekov. Polnoletna si, očitno v več ozirih bolj zrela kot so tvoje vrstnice (želiš si resne zveze), predvsem pa bolj zrela, kot so tvoji vrstniki, o katerih praviš, da so nezreli “športniki”, ki skačejo z ene punce na drugo. Ne vem, zakaj bi bilo “mogoče kaj narobe”, če bi imela ljubezensko razmerje s tem 26-letnim fantom, ki ni več “profesor”. Poleg tega ni bil tvoj profesor. Pa samski je. Osem let razlike ni tako zelo veliko, posebej pri vajinih letih, zlasti zato, ker so mnoge osemnajstletnice bolj zrele (dober primer si ti) kot so mnogi 26-letniki. V bistvu ne veva, kako je z njim glede zrelosti. To boš morala ugotoviti sama.

Njegova sramežljivost ni slab znak. Po tem, kar si opisala ni ženskar ali zapeljivec učenk, ampak mlad moški, ki mu je zelo všeč osem let mlajša ženska. Si zaljubljena vanj? Je on zaljubljen vate? To je glavno. Ko se bosta naslednjič srečala ga pozdravi, če ne bo on tebe in mu povej, da bi ga rada nekaj vprašala. In ga vprašaj: “A se bova midva samo gledala in nasmihala drug drugemu? Kaj pa, če bi šla na kavo?” Ali nekaj podobnega. Eden bo moral narediti prvi korak. Z naslednjimi koraki pa nikar ne hiti. Najprej ga dobro spoznaj. Že zato, da ne boš razočarana. Pri moških nikoli ne veš. Morda je tudi “športnik”, ki si vzame več časa za skok z ene na drugo. Srečno!

Imate vprašanje za Braneta?
Imate vprašanje za Braneta?FOTO:

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324