Zadovoljna.si
Partnerski konfliti

Brane, pomagaj!

34-letni bralec: 'Ko je prišla korona, so se začeli problemi ...'

Brane Kastelic
25. 03. 2021 06.19
0

Brane, pozdravljen. Pred dvema letoma sem spoznal čudovito in enkratno žensko, pri kateri sem ugotovil, da sva si podobna in kompatibilna. Star sem 34 let in sem dobil občutek, da je to partnerica za moje življenje. Ker so v življenju padci in vzponi, in ker pri tem mislim, da se morata partnerja podpirati in ne samo biti skupaj, ko je lepo. Glede na njeno dosti razgibano delo in delovni urnik, ker je v dejavnosti, kjer sama dela. Ker sem bil prvič vesel in srečen, da sem lahko spoznal tako osebo, ki me je dopolnjevala. Živela sva pri njej, ker je bilo pri njej več svobode kot pri meni. Postajal sem drugačen in se prilagajal njej, ker sem hotel. Tako sem na primer zelo sodeloval pri kuhinjskih opravilih, pri čiščenju in pri ostalih stvareh. Motilo me je to, da je vse to bilo normalno za moškega, da počne z njene strani. Pri komunikaciji sem vedno jaz delal na tem, da ko je prišlo do prepira, sem miril situacijo in skušal čim prej rešiti problem. Zaradi njene impulzivnosti in neprimernih besed, predvsem nepremišljenih, sem veliko trpel. Ko se je ohladila, se je delno strinjala, da je pretiravala. Prišla je korona in nastajali so problemi. Pri njenem delu se to ni poznalo, pri meni pa je drugačna slika. Moje delo je zahtevalo, da sem na čakanju do nadaljnjega. Med tem časom sva bila skupaj dosti časa in težave so nastale, ko so jo začele motiti stvari pri meni, kljub temu, da sem vse postoril doma, kolikor se je dalo. Motilo jo je, da sem ležal na kavču in gledal televizijo, da sem premalo delal in da naj si tudi med korono najdem kaj za delati, ker sem ji razlagal, da je to trenutna situacija, na katero jaz osebno težko vplivam. Kljub temu je bila nezadovoljna, da nisem delal več,ker ona želi ustvarjati, ker so to prava leta za ustvarjanje. Kadarkoli ji je bilo težko, sem ji pomagal in ji stal ob strani, čeprav sem dobil občutek, da me včasih zavrača. Prišel je dan, ko je rekla, da rabi čas zase in da ni srečna. Pravi, da kljub situaciji se lahko videvava občasno. Prav tako pove, da ko nima obveznosti in je umirjena, si želi moje bližine. Ne vem več, kaj naj naredim. Meni je tudi težko in sem osamljen. Ali naj jo pustim na miru, ker se bojim, da je to začetek konca, ki ga je predstavila na olepševalen način, da rabi čas zase. Sam pravim, da v slabem in dobrem si morata partnerja vedno pomagati. Res pa, da je tej situaciji še botrovala nesreča bližnjega, ki se je sicer končala srečno. Želim si, da bi bil ob njej, sam pa ne vem, kako bo naprej. Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljen! 

S podobnimi izkušnjami, kot jih imaš ti, se mi ponavadi oglasijo ženske. Veliko več je žensk kot moških, ki naredijo vse ali več kot partnerji. Poleg tega veliko več moških kot žensk posega po neprimernih in nepremišljenih besedah. Po samo dveh letih imata pravzaprav preveč problemov, čeprav je res, da je karantensko življenje, ki nam ga je vsilila covidska pandemija, v številnih razmerjih prinesla probleme in napetost. Ponavadi zato, ker so veliko več ali celo ves čas skupaj, pa tega enostavno niso vajeni. 

Načini, s katerimi tale tvoja partnerica izraža nezadovoljstvo, ponavadi pomenijo nezadovoljstvo ne s tem, kar moški naredi ali česar ne naredi, ampak nezadovoljstvo z razmerjem. Ko ženska reče, da rabi čas zase in da ni srečna, to skoraj vedno pomeni, da si želi konca razmerja. Ko pravi, da se “kljub situaciji lahko videvata občasno”, najbrž pomeni, da še ni našla novega partnerja, in da nekaj pogreša. Je to morda dobri stari seks? Kaj pa naj bi delala, ko bi se občasno srečala? Sta se že? Sprašuješ me, ali naj jo pustiš pri miru, a se tega bojiš, ker misliš, da je to rabljenje časa zase začetek konca. 

Žal mislim, da je veliko več kot začetek konca. In da bo povsem končala razmerje s teboj, ko bo našla novega parterja. A vseeno preveri, če si zares želiš spet biti z njo, in se občasno dobi z njo, in ugotovi, zakaj se še želi občasno dobivati s teboj. Srečno!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493