Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Brane, pomagaj!

'Zadnji 2 leti imam tri stalne ljubimce, ki seveda ne vedo drug za drugega'

Brane Kastelic
17. 10. 2018 14.19
11

Pozdravljen, Brane. Za moj problem je v bistvu kriv moj mož, s katerim imava odlične vse odnose, razen zame ključnih. Jaz imam dobrih petdeset let, on jih ima šestdeset. Medtem ko se moja želja po seksu, ki je bila vedno velika, z leti ni niti malo zmanjšala, se je njegova v zadnjih desetih letih zelo zmanjšala. Na dvakrat do trikrat na mesec, kar je veliko premalo za moje potrebe. Poleg tega je veliko tudi službeno odsoten. Če seštejem vse dni, ko ga ni, je zdoma do dva tedna na mesec. Zaradi enega in drugega, njegove zmanjšane želje po seksu in odsotnosti, sem po skoraj tridesetih letih zakona, v katerem sem mu bila 100-odstotno zvesta, odkrila, kot temu pravijo, priložnostni seks. Najprej sem o seksu z drugimi moškimi samo fantazirala in si do zadovoljitve pomagala sama. A to mi je bilo vse bolj premalo. Manjkalo mi je tisto glavno. Upam, da veš na kaj mislim. Manjkajočega ni mogla nadomestiti nobena od mojih igračk. Pred tremi leti, ko je bil mož odstoten kar dva tedna, sem s fantazij prešla na dejanja. Bila sem presenečena, kako enostavno in hitro sem našla priložnostne ljubimce. V službi, med nekdanjimi sošolci, na družbenih omrežjih. Čeprav sem bila v prvem letu nezvestobe kot ponorela, sem izbirala samo poročene in vezane ljubimce, da sem se izgonila kompikacijam. Bila sem presenečena nad tem, kako veliko je poročenih in drugače vezanih moških srednjih let, ki jim manjka seksa, ker je njihove partnerice minila želja po seksu. Zadnji dve leti imam tri stalne ljubimce, ki seveda ne vedo drug za drugega. Pri dobrih petdesetih uživam največ in najboljši seks ne z enim, ampak s tremi ljubimci, ki so približno mojih let, diskretni, pozorni in strastni ljubimci. Meni in njim gre samo za vzajemno zadovoljitev in zabavo v postelji. Nihče drug zato ne trpi, nihče ni za nič prikrajšan, nikomur nočemo nič slabega. Upam samo, da bo ta moje in njihovo tajno življenje, ostalo tajno, ker se ne jaz ne moji ljubimci ne želimo ločiti ali kako drugače prizadeti parterjev in družin. Je moje vedenje in ravnanje normalno? Hvala za mnenje. TT

Človekova seksualnost, ženska precej bolj kot moška, je zapletena.
Človekova seksualnost, ženska precej bolj kot moška, je zapletena. FOTO: iStock

Pozdravljena TT!

Človekova seksualnost, ženska precej bolj kot moška, je zapletena. Je kot vsebinsko zelo pester koktejl. Ni nekaj črno-belega ali razdeljena na normalno in nenormalno. Kdo naj sodi, kaj je normalno in kaj nenormalno? Če v ta koktejl pomešamo še moralo, smo hitro v težavah. Ne samo (ne)moralnost, ampak tudi (ne)normalnost, ko gre za vedenja in ravnanja, ki jih narekujejo spolni nagon in poželenje, je nekaj subjektivnega, zelo osebnega. Nekaj, kar je za eno osebo normalno, je za drugi osebo nenormalno. Meni se zdi povsem normalno to, da si, ker si v zakonski postelji deset let doživljala kronično pomanjkanje seksa (ne vem, ali si, in kaj si naredila za to, da bi moža oživela med rjuhami), poiskala in našla rešitev. Meni se tudi zdi povsem normalno to, da se pri dobrih petdesetih nisi sprijaznila z neke vrste koncem svojega seksualnega življenja in da si s fantazij in igračk, ki so veliki večini ljudi z močnim libidom, kakršnega očitno imaš tudi ti, premalo, prešla na dejanja.

Izpoved bralke: 'Varam ga že dve leti, a on o tem nič ne ve'
Preberi še
Izpoved bralke: 'Varam ga že dve leti, a on o tem nič ne ve'
Bolj malo jih je, ki imajo več kot enega ljubimca, sem pa prepričan, da nisi edina ženska s tremi.
Bolj malo jih je, ki imajo več kot enega ljubimca, sem pa prepričan, da nisi edina ženska s tremi.FOTO: iStock

Nič nonormalnega ni tudi to, kar je sledilo: “ponorelost” prvega leta nezvestobe, ki je sledilo skoraj trem desetletjem zvestobe, od katerih je bilo zadnje desetletja v znamenju seksualne suše. Najnovejše raziskave kažejo, da je poročenijh nezvestih žensk s stalnim ljubimcem veliko več kot smo mislili. Bolj malo jih je, ki imajo več kot enega ljubimca, sem pa prepričan, da nisi edina ženska s tremi. Želela si samo mnenje. To je to. Kot ti upam, da ti bo/vam uspelo tajno življenje ohraniti tajno. Tajnega seksa je veliko. Veliko več kot si predstaljamo in verjetno igra veliko večjo vlogo pri ohranjanju zakonov in družin kot si upamo priznati. Verjetnost, da partnerji odkrijejo nezvestobo najbrž narašča premosorazmerno s številom ljubimcem. Rad bi omenil samo še eno veliko “verjetnost”.

Občutek imam, da nisi niti pomislila nanjo. Zelo verjetno je, da tvoj mož ni brez razloga pred desetimi leti nenadoma tako zelo popustil v zakonski postelji. Z drugimi besedami: zelo verjetno ima tudi on tajno življenje, ki ga zaradi pogoste odsotnosti veliko lažje ohranja tajnega. Morda imaš prav, ko na začetku ugotavljaš, da je za tvoj problem v bistvu kriv tvoj mož. In da je možno ali zelo verjetno, da je bil on prej nezvest tebi kot si bila ti njemu. To omenjam samo za blaženje morebitne vsaj občasne slabe vesti, ki je sicer ne omenjaš.

44-letna bralka iskreno: 'Mislim, da me vara s 25-letnico'
Preberi še
44-letna bralka iskreno: 'Mislim, da me vara s 25-letnico'
Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!
Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!FOTO:

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324