Zadovoljna.si
Starejša ženska

Brane, pomagaj!

60-letna bralka: bivši je bil pijanec in baraba, zdaj išče nekoga z več denarja

Brane Kastelic
11. 01. 2019 14.36
1

Pozdravljen, Brane. Po dolgih letih zakona sem ostala sama. Otroci so odleteli, bilo je boleče, še nekaj zamer je po ločitvi, a ne preveč. Odnosi so kar ok, čeprav bi vse rada imela kar doma pod isto streho, a so se vsi štirje, ja kar štiri imam, razbežali. Pomenili so mi. No, v to osamljenost si želim partnerja, ne ljubimca, ne človeka, ki išče mamo in gospodinjo. ampak človeka za objem, ljubezen, družbo in dobrega človeka za moje sicer odrasle otroke. Ni dobro, če je človek v družini v slabih odnosih. Zanimivo vprašanje bo to verjetno. Finančno sem morala skozi življenje sama zvoziti in otroke izšolati, pomagati naprej ... In za vse sem bila sama, ke je bil bivši baraba, pijanec, kvartopirec, zapravljivec, babjak, nič dobrega kajne? Da, težko je bilo. Bojim se zaradi finanćne plati, ker je bivši zavozil ... Po eni strani ne zmorem še enkrat ustvarjati in si želim nekoga, ki je že nekaj ustvaril, ki že nekaj ima, zato ker človek pač nekaj ustvari, naredi v življenju, da lahko nekaj zapusti tudi za moje otroke. Joj, pa kar nekdo drug. Ne oče. Pa da ne bi imel otrok, svojih. Sama imam stanovanje, avto. Ne veliko. Včasih si želim bogatega partnerja, da bi lahko lažje živela. Lahko bi imel tono zlata, če ne bo pravi za objem, ljubezen, dober seks, pogovor in družino, potem ne. Ampak pravega z nekaj več imetja, ne miljarde, misliš, da sem nora? Se lahko po vsem tem upa tudi na to? Kako gledaš na to? Ne gledam na imetje, kot da jaz ne bi delala in le zapravljala njegovo, samo malce lažje bi rada enkrat živela. Ali je res tako, da kolikor imaš sam, takega dobiš. Čez 60 sem, v penziji, polna delovna doba, ves čas sem delala. ne delam več, bi morala še? Bi, če bi lahko skupaj z njim, tako sem sama. Kakorkoli, delala bi še, še veliko, samo ne sama. A taki z nekaj več take z manj sploh pogledajo? Kako gledate moški na to? Se sploh upošteva delo, ki ga ima sama ženska z otroci? Bi kdo to sploh želel? Veliko lepega še naprej. Ana

Pozdravljena, Ana.

Po tvojih zelo trdih življenjskih izkušnjah, za katere je kriv tvoj očitno skrajno neodgovoren in egoističen nekdanji mož, zaradi katerega si morala sama (po)skrbeti za kar štiri otroke, ti rade volje verjamem, da "bi rada enkrat malce lažje živela". Ko berem ali slišim zgodbe, kot je tvoja, se vedno sprašujem, zakaj ženske ostajajo s takimi moškimi, kot je bil tvoj? In imajo z njimi otroke? Ti celo štiri. Noben mož ne postane vse to, kar je bil tvoj, o katerem praviš, da je bil baraba, pijanec, kvartopirec, zapravljivec in babjak, čez noč. Si upala, da se bo spremenil? Ti je obljubljal, da se bo spremenil? Zate je prepozno, a za mnoge ni: taki tipi se nikoli ne spremenijo oziroma samo hlinijo spremembe za krajši čas. Čim prej proč od takih neodgovornih in egoističnih moških. Tudi sama se, če sodim po tem, kar si napisala, v bistvu zavedaš, da med moškimi ni velikega povpraševanja po ločenkah tvojih let (čez šestdeset jih imaš) s štirimi odraslimi otroki, ki bi jim rada pomagale prek novega partnerja z nekaj več imetja (pa brez lastnih otrok, da bi njihovi otroci dedovali po njih).

50-letna Slovenka: to je razlog, zakaj pri moških ne ostane do jutra
Preberi še
50-letna Slovenka: to je razlog, zakaj pri moških ne ostane do jutra

Takih moških je posebej malo med temi z nekaj več imetja. Še manj med resno bogatimi, tistimi s "tono zlata", kot jim rečeš ti. Itak sama ugotavljaš, da "bi moški lahko imel tono zlata, pa ne bi prišel v poštev, če ne bi bil pravi za objem, ljubezen, dober seks, pogovor in družino". Tudi med povprečno situiranimi moškimi tvojih let ni veliko samskih moških, ki bi si želeli vloge moškega, kakršnega si želiš. Če so kot ti ločenci z otroki, so tudi sami "utrujeni" od tega, kar so sami doživeli, in si, kot ti, tudi sami želijo lažje živeti (z manj odgovornostmi in obveznostmi). Zadnje, česar si želijo, so nove odgovornosti in obeznosti z novo družino. Kot si ti ne želiš partnerja, ki bi mu bila mama ali/in gospodinja, si ti moški ne želijo biti bankomat nove partnerice (kaj šele njenih otrok!) in očetje njenih otrok. Posebej, če imajo svoje. Mnogi pa si želijo velik del tega kot ti: pravo žensko za objem, ljubezen, dober seks, pogovor ... Pri iskanju partnerja premalo misliš nase in preveč na otroke, ki so zapustili družinsko gnezdo, v katerem si zanje naredila vse, kar si lahko naredila sama (očitno dobro, če si jih izšolala in jim "pomagala naprej") in prepričan sem, da so ti hvaležni za to. In da ne zahtevajo od tebe, da si najdeš partnerja, ki bo dober tudi zanje (tudi finančno).

Brane Kastelic: Kje ženske najdete te moške kretene?
Preberi še
Brane Kastelic: Kje ženske najdete te moške kretene?

Nisi nora. Pričakuješ pa veliko. Preveč. In se preveč vrtiš okrog "imetja" moškega, s čimer boš drastično zmanjšala število potencialnih kandidatov. Tega, "da kolikor imaš sam, takega dobiš" (tvoje besede), priznam, da še nisem slišal. Večina samskih moški, ki pri približno tvojih letih išče parterico, se ne ozira na njeno "imetje" (bolj jih zanimata druženje in seks, ne nujno v tem vrstnem redu), prav gotovo pa dajejo prednost ženskam, kot si ti: s svojim stanovanjem, avtom in rednim zaslužkom (v tvojem primeru pokojnino). Pravega moškega boš gotovo impresionirala tudi s tem, da si tako rekoč sama do kruha spravila štiri otroke. Možno je, da boš srečala premožnejšega moškega, a prav gotovo ga ne boš obdržala, če bo dobil občutek, da te privlači zato, ker je premožnejši. Najboljši nasvet, ki ti ga lahko dam, je: pri iskanju partnerja se ne obremenjuj s premoženjskim stanjem moških (seveda se izogibaj potencialnim izkoriščevalcem in lenuhom) in se osredotoči na moške s sorodno dušo in na druge moške vrline, posebej dobroto v srcu in … postelji. Veliko moških tvojih let si želi še kaj ustvariti in doseči v življenju. Če boš srečala takšnega, bosta morda našla skupne cilje in boš rešila tudi vprašanje "delati ali ne delati". Srečno!

Zaradi nje se je ločil, zdaj ga motijo njeni kilogrami
Preberi še
Zaradi nje se je ločil, zdaj ga motijo njeni kilogrami
Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!
Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375