Zadovoljna.si
Težave - 4

Brane, pomagaj!

Ali bi imela odprto razmerje?

Brane Kastelic
29. 07. 2014 08.00
7

Živjo, Brane! Moje ljubezensko življenje se je obrnilo na glavo. Iz krasne zveze je nastala zmešnjava. Stara sem 18, on pa 20 let. Skupaj sva bila leto in pol, ko se je odločil, da bo zadevo prekinil. Njegovi razlogi so, da noče, ko bo starejši obžalovati, da se ni dovolj "razdivjal", da je nedorasel za resno zvezo in da nima vsega razčiščenega, kakšne so njegove želje, tako kot jaz. Dva tedna je bil na počitnicah, in ko je prišel nazaj, sva se dobila in je bilo vse tako kot prej. Skupaj se imava lepo in se imava rada, vendar še vedno pravi, da bi rad bil "samski", ampak se vseeno dobival z mano (pa ne samo zaradi seksa), ker mu je z mano lepo. Vem, da sem neumna, ker mu praktično dajem vse, kar si želi. Svobodo in hkrati sebe. Ne znam in ne morem zadeve prekiniti, pa čeprav bi me le tako začel pogrešati in bi videl, kaj ima. Pravi tudi, da se z mano vidi skupaj čez nekaj let. Kaj naj naredim? Naj držim to "odprto zvezo", kjer mi je vse dovoljeno in imam hkrati tudi osebo, ki mi pomeni vse, ali naj ga čakam, dokler se ne zresni? Hvala za pomoč in odgovor!

Težave - 4
Težave - 4FOTO: Profimedia

Živijo! Ti nisi neumna, zaljubljena si, je pa res, da je včasih med početjem zaljubljenih in “neumnih” težko potegniti ločnico. On pa je stereotipni dvajsetletnik, ki ga “razganja” (ima večji del možganov med nogama) in te ima premalo rad (ni več dovolj zaljubljen, če je sploh še zaljubljen vate), da bi bil samo s teboj. V bistvu mu ne zamerim razlogov za to, da je po letu in pol prekinil razmerje s teboj (strah pred obžalovanjem, da se ne bo razdivjal, nedoraslost za resno zvezo, nerazčiščenost vsega, posebej njegovih želja), čeprav gre samo za prevod (olepševanje) besed “rad bi dal dol’ še toliko drugih punc. To kar mu zamerim je grdo igračkanje s tvojimi čustvi. Najbolj me pogreje ta njegova luzerska izjava, da se vidi s teboj čez nekaj let. Mislim, kako bi ga na tvojem mestu poslal v … veš kam. Ti naj bi bila zanj 24 ur odprta “restavracija”, v kateri se pojavi vsakič, ko se mu seksa s teboj ali vsakič, ko ne dobi seksa drugje. Za to gre, draga moja osemnajstletnica in za zelo malo drugega.

Dva tedna je bil na počitnicah, očitno neuspešen pri “razdivjanju” z drugimi, in se je vrnil k tebi in seveda je bilo vse kot prej (ker je hotel seksati), razen to, da je še vedno hotel biti (gotovo ti je to povedal po, ne pa pred seksom) samski. Ne, ne čakaj nanj ali na to, da se zresni. Zakaj bi pri osemnajstih čakala? Ali imela “odprto” zvezo?

Bojim se, da, čeprav on tebi pomeni vse, ti njemu pomeniš samo dekle, s katero ima lahko seks kadar koli hoče. Si sama želiš imeti “odprto” zvezo, v kateri ti je dovoljeno vse? Dovoljeno zato, da lahko on dela, kar hoče? Bi lahko, še vedno zaljubljena vanj, spala zdaj s tem, zdaj z onim tipom, zato, ker ti je dovoljeno? Mislim (in upam) da ne. Verjamem, da se ti (komaj osemnajstletni) po letu in pol ljubezni zdi, da je konec vajine prave zveze enak koncu sveta, pa ni tako. Zberi pogum za prihodnost brez njega in mu reci, ali samo jaz in nobena druga in midva v pravem razmerju, ali pa pojdi in se ne vračaj.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493