Zadovoljna.si
Par v postelji - 6

Brane, pomagaj!

Bila je prvinska privlačnost in posledično odličen seks, zdaj pa ...

Brane Kastelic
16. 10. 2015 08.01
23

Zdravo, Brane. Z zanimanjem berem tvojo rubriko, saj me zanima moški pogled na vse te stvari, poleg tega pa kdaj najdem tudi kak nasvet zase. Poskusila bom čim bolj na kratko opisati svoj problem, le bistvene stvari. Torej, že pred več kot letom dni sem spoznala moškega. Bila je res prvinska telesna privlačnost. In posledično odličen seks. Karakterno se nekako nisva ujela. Tako je ostalo pri seks zvezi, kar je obema ustrezalo. Itak sva oba ugotovila/čutila, da je to edino področje, kjer se ujemava. On je to (besedno) predlagal, jaz sem se (z olajšanjem) strinjala. Ker pač ni tip moškega, ki bi ga hotela "imeti doma", me pa res noro spolno privlači. Problem pa je v tem, ker očitno midva tega ne znava "zvozit". V več kot letu dni ga nisem nikoli vprašala, s kom še seksa ali karkoli. Samo splošne stvari o delu, vremenu, aktualno dogajanje ... on pa ne. Njega pa vedno bolj zanima vse. Je bilo že tako, da je prišel k meni, stal pri postelji, jo gledal in vprašal, s kom sem bila, da je odeja tako zmečkana in podobno. Vsake toliko ima 'nežne' izpade (po telefonu) v smislu, da me pogreša in da škoda, da me ni ob njem (ko je na službeni poti). Jaz vse to potem obračam na seks. Pravi, da ga skrbi, da se bom zaljubila v njega, ker ženske kao 'seksamo s srcem'. In meni je to smešno. Sem mu jasno napisala, da ne rabi skrbeti, ker mi ima antikarakter, hkrati pa noro dobro telo. In da jaz to jemljem kot telovadbo, samo da je veliko bolj 'prijetno' potenje kot tisto v fitnesu. Odgovoril mi je, da sem nora. Vsakič naslednjič, ko je prišel, je bilo bolj 'napeto' ozračje. Napisala sem mu, da ni več isto, saj ga ne upam niti dobro pobožat, da ne bo mislil, da sem zaljubljena, ker očitno on misli, da je idealen. Ali kaj? Ne vem. V glavnem zadnje mesece sploh ni neke sproščenosti in posledično niti seks ni več, kot je bil. Dragi Brane, mene zanima, ali je možno to "vrniti" v prvotno stanje? Trenuto sva sicer 'skregana', ker se on zadnje čase vedno hitreje namuli, ampak meni se ne da najbolj paziti na besede. In potem napiše, da mu ni več, a se javi slej kot prej. In potem pride z visoko dvignjeno glavo in glavico, kot da je 2 osebi v 1. Ena oseba je, ko pride samozavesto, samozadostno, kot da je kao neka nagrada, da je sploh prišel. Druga oseba pa je izmenjavanje tigra in mucka v postelji, ki opazi vsak moj vzdihljaj, se trudi v pravi smeri in res da vse od sebe, da totalno uživam. No, saj tudi jaz.

Par v postelji - 6
Par v postelji - 6FOTO: Profimedia

Pozdravljena! “Prvotna stanja” – to, ki si ga želiš ti in druga prvotna ljubezensko-seksualna “stanja” – je, vsaj po mojih izkušnjah in po izkušnjah tistih, ki so mi zaupali svoje te vrste naporov – je resnici na ljubo žal težko obnoviti oziroma povrniti.

Vrnitev v prvotno stanje je ponavadi podobno Sizifovemu delu (saj poznaš nesrečnega Sizifa iz grške mitologije, ki vedno znova kotali veliko skalo na vrh hriba in se mu vsakič, ko jo prikotali na vrh, ta skotali na vznožje hriba), ki simbolizira nesmiselno delo ali trud. Tudi seks prijateljstvo oziroma prijateljstvo s koristmi ni enostavno vzdrževati kot se zdi, saj se mnoga, če ne kar večina začnejo zato, ker eden nima izbire oziroma mu ni na voljo cel komplet, ki ga prinaša pravo ljubezensko razmerje, ampak samo seks. Veliko jih upa, da se bo prijateljstvo s koristmi razvilo v nekaj več, v pravo zvezo. Kar tu in tam se … Ti nisi ta “eden”, s tem si očitno razčistila, ker ti je “antikarakter” zate in “ni tip moškega, ki bi ga hotela imeti doma”. Pošteno.

Kaj pa tale tvoj seks objekt!? Je s tem razčistil tudi on, čeprav je on predlagal seks zvezo (ti pa jo z olajšanjem sprejela)? Jo je predlagal zato, ker si je res želel samo seks zvezo? Ali zato, ker mu je bilo jasno, da je to edina možnost? Bolj se nagibam k temu prvemu, saj dvomim, da so ti njegovi občasni izpadi nežnosti in ljubosumja posledica prikrite globoke ljubezni. Ti izpadi so precej tipični za številne moške, ki naj bi bili najbolj zadovoljni in srečni, če jim uspe z žensko razviti seks prijateljstvo brez komplikacij (beri: brez čustev), ali če srečajo žensko, ki je res ne zanima nič drugega kot seks (na primer “športnico” kot si ti, ki ti je seks bolj prijetna telovadba kot je potenje na fitnesu), pa vseeno, kot ta tvoj, začnejo komplicirati. Po določenem času jim to nekako ni prav ali všeč. Gre za moški ego. Vidi, sliši in čuti te, kako si zadovoljna z njim kot ljubimcem, od tebe pa nič drugega kot posteljna vzdihovanja. Sprašuje se, kako je mogoče, da se kljub vsemu, kar ti nudi v postelji, ne zaljubiš vanj. Če bi bila moški, bi te tip razumel … A ti si ženska, za božjo boljo! Ženske ja seksate s srcem. Tako on. Ni mu jasno (kot mnogim moškim), da lahko tudi ženska uživa v seksu brez “komplikacij”, ne da bi se zaljubila v moškega. Rekel ti je, da si nora, ko si mu razložila svoj športni koncept seksa z njim in to, da te privlači samo njegovo telo oziroma njegov videz. Njemu to nenadoma ni dovolj. Kaj pa vse drugo, na primer njegova pamet? Na nek način se počuti izkoriščenega in ponižanega, čeprav je sam predlagal, da bi vajino zvezo omejila na spolovilne odnose. Od tod njegov domnevni zaigrani strah, da se boš zaljubila vanj.

Spolnost
Spolnost FOTO: Profimedia

Občutek imam, da ti z izpadi nežnosti in ljubosumja ne želi povedati nič drugega kot to, da želi imeti ekskluzivni dostop do tvojega mednožja, kar bi dobro delo njegovemu egu. Tega ti ne želi direktno povedati, da ne bi kaj podobnega od njega zahtevala tudi ti, saj bi to omejilo neuvrščenost njegovega penisa, s katerim bi, domnevam, še vedno rad razpolagal svobodno in neodvisno od tebe. Gre verjetno tudi za praktične razloge: očitno zelo rad seksa s teboj, in ne bi rad, da bi ti, ker imaš očitni zelo rada seks in lahko uživaš seks brez srca, odkrila kakšnega boljšega ljubimca in njega odpikala. In, ker zelo verjetno nisi edina njegova seks prijateljica, sodi po sebi in misli, da tudi on ni edini tvoj ljubimec.

Ena možna pot za vsaj približno obnovitev “prvotnega stanja” je, da mu ponudiš eksluzivo za ekskluzivo, oziroma da mu predlagaš, da, dokler bosta v seks zvezi, ne bi seksala z drugimi: ne ti, ne on. Njegov ego se bo ob tem predlogu bolje počutil, manj bo menjavanja mrzlega in toplega in manj ljubosumja, morda pa tudi manj nežnosti. Misliš, da bi bil za? V teoriji in praksi, ali samo v teoriji? Ta predlog seveda utegne narobe razumeti – kot znamenje, da te nanj veže (tudi) ljubezen, kar zate, ki praviš, da si ga ne želiš drugje kot v postelji ne bi bilo dobro, če se motim o njem in je seks zvezo predlagal samo zato, ker mu je bilo zaradi vajinega izvenposteljnega neujemanja jasno, da je to edina možnost, da sta v zvezi in ker je upal, da se bo razvila v pravo zvezo. Dopuščam to možnost, ki pa je res zelo malo verjetna.

Bolj verjetno je, da gre za prizadetost njegova moškega ega. Ne vidi, ne sliši in ne čuti tega, da je idealen in zate “nagrada”. Nekakšen moški jackpot … Kako moreš biti tako nehvaležna!? Domnevam, da se ženska težko odpove tako zelo dobremu ljubimcu, ki se ob vsakem tvojem izdihljaju trudi v pravi smeri, vendar boš lažje ocenjevala prvobitno in nastalo stanje, odreagirala in primerno ukrepala, če boš pomislila na to, da je vajin dober seks tudi tvoja zasluga in da še daleč ni edini tako dober ljubimec. Upam, da si bila pri opisu svojega odnosa do njega v vprašanju s svoje dobro povsem iskrena!? Vem, da veš, kaj ti hočem povedati. Srečno in hvala za branje moje rubrike z zanimanjem!

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314