Zadovoljna.si
Soodvisni odnosi

Brane, pomagaj!

'Bila sem šokirana, tudi zato, ker mi je s tem življenje obrnil na glavo'

Brane Kastelic
20. 04. 2023 05.00
0

Pozdravljen, Brane. Imam velik problem z nekdanjim partnerjem srednjih let (50 plus, sama jih imam 40 plus, oba sva ločenca), s katerim sva bila skupaj štiri v glavnem lepa leta. Lepo je sprejel tudi moji hčeri. Živeli smo v simpatični hiški na obrobju mesta, ki jo je najemal on. Bil je pozoren partner in dober ljubimec. Edini problem, ki sva ga imela, je bilo moje pritoževanje nad tem, da ima kup prijateljic, s katerimi je imel najmanj redne stike po telefonu. Ni mi bilo jasno, zakaj si mora z njim tako redno dopisovati in se tu in tam tudi dobiti z njimi, bojda samo na kavi. Eni od njih je dal tudi denar, ko ga je potrebovala. Mislim, da mu ga ni nikoli vrnila. To je tu in tam privedlo do glasnih prepirov, ker sem se spraševala, ali je kakšna med njimi prijateljica s koristmi. To je vedno zanikal. Lani jeseni sem šla s hčerama sama na dvotedenske počitnice. In kaj je medtem naredil? Sporočil mi je, da je med nama konec, da je vse moje stvari spakiral in da bo zapustil hišo, ki jo je najemal, ter se zaradi službe preselil bližje centru. Bila sem šokirana, tudi zato, ker mi je s tem življenje obrnil na glavo. Ne samo moje, ampak tudi življenje hčera. Po vrnitvi sem morala na hitro najeti stanovanje v neposredni bližini, da hčerama ne bi bilo treba menjati šole in da sem imela še vedno razmeroma blizu do službe, kjer sem na srečo napredovala in pristala pri precej višji plači. Vsaj to. In potem ni vse tiho bilo. Začel mi je pošiljati sporočila o tem, da me pogreša, da me še ljubi in da si me še želi. Tudi dobila sva se večkrat in zadnjič se je seveda zgodilo. Spala sem z njim. V veliki meri zato, ker sem bila po več mesecih brez seksa, po domače povedano, kar potrebna. Po seksu mi je dejal, da si želi, da bi ostala prijatelja, in da ne ve, kaj hoče. Bila sem 'paf'. Kaj mi svetuješ? Naj se trudim, da bi poskusila obnoviti pravo razmerje z njim ali kaj drugega? Trenutno sem prekinila vse stike z njim. A on še najde pot za to, da mi sporoča, kako me pogreša, ljubi in si me želi. Tudi jaz pogrešam to, kar sva že imela. In ga imam še vedno rada. Pomagaj, prosim. Vnaprej hvala. - Sončka (ne ravno)

Ojoj, Sončka (ne ravno), vse kaže, da bi te ta tvoj nekdanji partner dodal šopku svojih "konkubin", manjšemu haremu prijateljic s koristmi, za katere imajo v ZDA odličen izraz: 'fuckbuddies'. Zelo nenavadno je, da moški predlaga, ženska pa sprejme nekaj, kar bi sam imenoval veliko "degradacijo" razmerja. Z resnega razmerja, pravega družinskega življenja pod isto streho (s tvojima otrokoma) v prijateljstvo s koristmi. Ta so veliko udobnejša za moške, ki imajo radi pestrost v postelji, so pa boleča in poniževalna za žensko, ki si še vedno želi pravega razmerja. Zlasti, če ga je že imela. 

Seks je nekaj enostavnega v primerjavi z monogamnim razmerjem, ki zna biti trdo delo. Ženske znajo hliniti orgazem, moški znajo hliniti celo razmerja do določene točke, ko ga ne morejo več hliniti, ker jih ovira pri prijateljevanju s koristmi z drugimi ženskami. Z drugimi besedami: pri urejenem priložnostnem seksu. Ni malo moških, Sončka (ne ravno), ki imajo eno, dve ali več takih prijateljic, s katerimi lahko spijo, kadarkoli si želijo. Če so vezane, jim logistika narekuje, da je veliko bolje, da so samski. Ponavadi so te prijateljice s koristmi v zakonih in drugih razmerjih z dolgočasnimi moškimi, ki niso kdo ve kako zainteresirani za seks. Saj veš, da si naredila veliko napako, ko te je spet začel kuriti, a ne? 

Največjo napako, ki jo lahko ženska, željna obnovitve pravega razmerja z moškim, naredi, je, da spi z njim pred obnovitvijo pravega razmerja, ker je prepričana, da ga bo s tem, da spi z njim, pripravila do tega, da si bo tudi on želel obnovitve razmerja. Seks je mogočno orožje in bi v tvojem primeru moral biti nagrada za obnovitev življenja pod skupno streho. Prekinitev razmerja ni kriminalno dejanje, vendar ni nepomembno to, kako ga prekineš. Če ga prekineš tako, kot ga je on, na nepravičen in celo okruten način, vnaprej zasnovan in premišljen način, to skoraj zanesljivo pomeni, da razmerja ni mogoče popraviti oziroma obnoviti, vrniti v stanje, kakršno je bilo prej. To je bila kot prava razveza. Ločitev. Malo parov se drugič poroči. Nekateri se. Sam poznam samo dva. Alora: Če si te res želi celo, ne samo telesa, posebej pa enega majhnega delčka telesa, naj ti to dokaže. Kako že poje Beyonce? ''If you mean it, put the ring on it.'' Ali nekaj podobnega. 

Naj dokaže, kako te pogreša, ljubi in želi s poročnim prstanom. Navsezadnje sta bila skupaj štiri leta. Bodi ambiciozna! Morda ga moraš stisniti v kot, da bo vedel, kaj hoče in kako zelo te pogreša, ljubi in si te želi. Druga možnost je, da postaneš ena od konkubin in upaš, da bo, ko se bo z leti utrudil harema in mu bo dovolj ena ženska, izbral tebe. Tretja možnost je verjetno najboljša: Pozabi to poglavje svojega življenja in odpri novega. Srečno, Sončka (ne ravno)! 

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic na Zadovoljna.si
Brane Kastelic na Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314