Zadovoljna.si
Par ima težave-4

Brane, pomagaj!

Bralec priznal: "Že vrsto let imam razmerje z žensko, zdaj pa ..."

Brane Kastelic
22. 03. 2021 07.10
1

Pozdravljen, Brane! Že vrsto let imam razmerje z žensko, ki je bila, ko sem jo spoznal, v zvezi in prav tako ima otroka s tem možakarjem. S prva sva bila prijatelja, vendar sva se čez čas zaljubila drug v drugega. Na začetku mi je odgovarjalo takšno razmerje. Seks med vikendi in po službi. Brez obveznosti, ona pa je doma vse skupaj prikrivala. Tukaj so še njeni starši, ki živijo v isti hiši. Partner je čez čas za naju izvedel, vendar naju ni mogel spraviti narazen. Vikendi so bili vseeno najini. Sčasoma pa sem si začel želeti nekaj bolj resnega. Ona z družino na morje, jaz pa doma. Zadnji dve leti je šla sicer sama z otrokom, ampak to ni to. Najin dopust pa izgleda tako, da se greva kopat, a ona ob štirih že gleda na uro, ker bo prišla prepozno domov. Ta njen bivši pa izsiljuje, da naj ga izplača in bo odšel. Ženska nima jajc za nov začetek ... Tako nekako, no. Ne vem, kako naj drugače rečem. Pogovor o skupnem življenju ne obrodi sadov. Najbolj me pa boli misel na to, da je pred letom in pol splavila mojega otroka. Ko sem izvedel, da je noseča, je bila za mene najlepša ženska na svetu. Bil sem tako vesel. Rekel sem ji, da nama bo uspelo. Tega občutka ne znam opisati. Prej si otrok nisem nikoli želel. Ne vem ... Ponosen sem bil prvič nase. Ko je naredila splav, sem jo za nekaj časa zamrzil. Resno se razmišljal, da končam to razmerje. Ne vem, kam to vodi. Kot nekakšna odiseja. Brane, daj mi, prosim, nasvet ... Res ne vem, kaj naj naredim. Rad bi delil svojo prihodnost z njo, ker se karakterno res ujemava. Spolno pa zmagava. Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljen!

Položaj, v katerem si se znašel, je veliko bolj zapleten, kot si misliš. Pa veš, zakaj? Ne zato ker, kot si zmotno ocenil, da ona "nima jajc za nov začetek", ampak zato, ker si ga očitno ne želi. Zakaj ne? Zato ker je tej tvoji "ljubici" ustrezalo in ji še vedno ustreza to, kar je tebi ustrezalo na začetku: seks med vikendi in po službi. Brez obveznosti. S seks zmagami. Zato pogovori o skupnem življenju ne obrodijo sadov. 

Moški, tudi taki, ki se radi drugod seksualno posladkajo, čeprav jim na misel na pride, da bi zapustili stalno partnerico, težko razumejo, če to naredijo ženske, ki nimajo do tega nič manjše pravice kot moški. Če bi si želela novega začetka s teboj, je imela veliko priložnost, ko je zanosila s teboj, pa je tvoje veselje in ponos spremenila v tvoje razmišljanje o tem, da bi končal to razmerje. Kaže, da je ali nisi prepričal, da si želiš deliti prihodnost z njo (sam moraš ugotovi, zakaj je tako), in da jo nekaj veže na tega "možakarja", čeprav ne morem reči nič dobrega o njem, pa ne samo zato, ker je očitno več seksala s teboj (ob vikendih in po službi) kot z njim, ali ker je vedel zate, ampak tudi zato, ker pravi, da bi v primeru, da ga izplača, šel. On je brez jajc. 

Edino, kar lahko narediš, je, da res prekineš razmerje in ji pri tem poveš, da ga boš pripravljen obnoviti samo v primeru, da pusti tega možakarja in zaživi s teboj, Ta taktika ni brez tveganja: saj utegne to biti zadnje, kar ji boš povedal. Mimogrede, ni v tvojih okoljih, življenjskem, delovnem in prijateljskem nobene druge ženske? V vsakem primeru srečno.

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493