Zadovoljna.si
Dandanes nas močno določajo tudi nerealna pričakovanja do partnerja in partnerskega odnosa.

Brane, pomagaj!

Bralka iskreno: 'Mož se me sploh več ne dotakne, pogovarjava se samo še o psu'

Brane Kastelic
10. 10. 2023 05.00
1

Spoštovani, pišem vam, ker več ne vidim izhoda. Z možem sva skupaj že 30 let, z vsemi vzponi in padci. Zadnja 3 oz. 4 leta pa samo drsiva navzdol. Mož se me sploh več ne dotakne, se me izogiba, pogovarjava se samo še o najinem psu, kaj naj skuham in podobne neumnosti. Skupaj spiva 1-krat do 2-krat na leto in on misli, da moram biti s tem zadovoljna. Stokrat sem se že poskušala z njim pogovoriti, ampak vsakič znori, mi govori, da sem bolna, da si vedno nekaj domišljam, da se naj grem zdravit, da mu bom požrla vse živce ... Doma vse naredim, kuham, čistim, pospravljam ... Ampak on ne opazi nič, kot da je vse to samoumevno. Včasih mu je seks veliko pomenil, normalno, da imam zato dvome in vprašanja, in ko ga vprašam, ali ima drugo, spet znori in me zmerja. Tudi telefon skriva in ga ima vedno na tiho. Z nikomer se ne pogovarja po telefonu doma, ampak samo zunaj, ko gre s psom na sprehod. Zdaj je še hčer, ki več ne živi doma, obrnil proti meni, češ kako je on "bogi", da jaz vedno oddajam negativno energijo, da ga kontroliram ... Ne vem več, kaj naj naredim, lepo prosim za nasvet.

Bojim se, draga bralka, da nisi edina, ki si se znašla v neznosnem labirintu, iz katerega ne vidiš edinega izhoda, ki sicer obstaja, ker ga ne želiš ali nočeš videti. Očitno že nekaj časa nisi več žena, ampak gospodinja, kuharica, čistilka in tako naprej, moškega, ki ima vse to za nekaj samoumevnega. 

Poleg tega te žali, ponižuje, se zdira nate, te razglaša za (duševno) bolno, te pošilja na zdravljenje. Malokateri moški je po tridesetih letih zakona enako zainteresiran za seks z ženo (s(m)o izjeme!), tudi če mu je v preteklosti veliko pomenil, vendar obenem malokateri tako popusti, kot je tvoj (enkrat do dvakrat na leto!?). 

Brane: 'Moški smo radi najpomembnejša oseba v življenju ženske'
Preberi še
Brane: 'Moški smo radi najpomembnejša oseba v življenju ženske'

Razlog za dramatično 'popuščanje' v zadnjih treh/štirih letih drsenja navzdol zelo verjetno potrjuje, ko znori in te zmerja, ker je zaradi dramatičnega padca aktivnosti v postelji na tako rekoč ničlo logično, da se ga sprašuje, ali ima drugo. Jo ima? Najbrž. Zakaj bi sicer skrival telefon, ga imel na po tihem, ga nikoli ne bi uporabljal doma ... Kaže, da je zelo navezan na psa. Zaradi psa ali odsotnosti 'kontrole', kadar ga sprehaja. 

Manipulatorsko mu je uspelo celo hčerko obrniti proti tebi. Ti oddajaš negativno energijo!? On pa je 'bogi pozitivec'!? Zelo zastarel 'model' je tale tvoj mož. Večina žensk takšnih modelov mož ne prenaša več (zakaj bi jih!?), ampak jih zamenja z morda mlajšimi ali vsaj boljšimi modeli. Tvoj dolgoročni problem v tem neznosnem zakonu je, da se ne bo spremenil do tebe oziroma morda se bo spremenil, ko bo res postal nezainteresiran (omagal) za seks. 

Izpoved bralke: 'Na zunaj smo popolna družina, v resnici pa ...'
Preberi še
Izpoved bralke: 'Na zunaj smo popolna družina, v resnici pa ...'

Edini izhod iz tega neznosnega labirinta, draga bralka, tudi če nima ljubice (zelo verjetno jo ima), je samo eden. Saj veš kateri. Nerad ga svetujem, ker je to ločitev. Si že razmišljala o njej!? In o tem, kaj bi pomenila zate. Morda te je zaradi različnih razlogov strah tega izhoda, vendar bi te moralo biti veliko bolj strah nadaljevanja življenja, kakršnega imaš zadnja tri/štiri leta, ki utegne biti še dolgo. Veš pa, da imamo samo enega ...

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416