Zadovoljna.si
Vso krivdo bodo pripisali vam - vedno.

Brane, pomagaj!

Bralka po 35 letih zakona dvomi, da je bil mož sploh kdaj zaljubljen vanjo

Brane Kastelic
2023-07-14 05:00
0

Pozdravljen, Brane! Sem v čustveni krizi brez ideje, kaj narediti za svoj zakon oz. zase, se trudim že leta in leta, pa mi nekako ne uspeva, ja, problem je v tem, da mi mož ne izkazuje čustev. Poročena sva 35 let in nikoli mi ni znal ali hotel izreči kakega komplimenta, tudi rad te imam ali ljubim te, zelo redko, tudi do seksa je vedno zadržan, ga je bilo bolj malo, tudi objemov in poljubov, poročila sem se pri 19 mož pri 25, zaljubljena, jaz ja, za moža se sprašujem, če je sploh kdaj bil vame ... Ja, zakaj kar vztrajam v tem zakonu in čakam ... Drugače je skrben, vedno pripravljen pomagati, razumevajoč, dober oče in dedek. Mislila sem, da ko bo v pokoju, se bodo stvari med nama izboljšale, pa se niso, večkrat o tem načnem pogovor in ni uspeha. Vedno reče 'saj sem jaz za vse kriv', sploh ne predela bistva problema, potem se za kak teden ali dva odnos malo izboljša, takrat je kak seks, kak objem, potem pa spet po starem. Varal me ni, tudi jaz ne, se večkrat vprašam, zakaj pa ne, ker moja samozavest je na dnu in tudi nimam želje po tem, zelo si želim razumeti moža, kaj se v njem dogaja in zakaj je tak do mene. Zakaj, zakaj, ker v meni vre in ne vem, kako se tega rešiti. Upam, da mi pomagaš s svojimi nasveti. Sem se kar razpisala, sem nekomu morala povedati, hvala in lep pozdrav!

Pozdravljena! Dolgo, veliko let si čakala, da si se odločila še nekoga drugega kot sebe vprašati, zakaj je tvoj zakon, v katerem si že 35 let, tak, kot je. In zakaj je mož tak, kot je? To, da se občasno, po tvojem posegu, stvari začasno za krajši čas izboljšajo, mi daje kanček upanja, da ti morda še ni treba vreči puške v koruzo. 35 let ni malo, posebno, če nekomu v njem manjka vse to, kar je manjkalo tebi: moževega izkazovanja čustev, v zakonu in vsakem razmerju pomembnih besed ljubim te ali vsaj rad te imam (čeprav imamo radi tudi krompir ...), objemov, poljubov in celo ali predvsem seksa. 

Zakaj predvsem seksa? Če ga je veliko, posebno dobrega, je veliko priložnosti za intimo, za objeme, poljube in ljubezenske besede, ali ne? Manj ko ga je, bolj postano nečustveno, rutinsko in dolgočasno vsako razmerje. Leta minevajo in nenadoma ti je lahko zelo žal, da si jih preživel z nekom, ki si tega (morda) ni zaslužil. 

Bralec iskreno: 'Z ženo seksava le še enkrat na pol leta'
Preberi še
Bralec iskreno: 'Z ženo seksava le še enkrat na pol leta'

Če sem prav izračunal, imaš ti 54, mož pa 60 let. Veliko let je še pred vama in seveda se sprašuješ, ali jih želiš preživeti tako, kot si jih minulih 35. Očitno se to že zelo dolgo sprašuješ in si redno opozarjala na to, da nisi zadovoljna s položajem na ljubezensko-seksualni fronti, bila zadovoljna med začasnimi kratkotrajnimi izboljšavami in čakala in upala, da se bodo stvari med vama (za vedno) izboljšale, ko bosta oba upokojenca. Optimistka, ali ne? 

Ženska ne potrebuje samo nekoga, ki je vedno pripravljen pomagati, ki je razumevajoč in dober oče in dedek, potrebuje moškega – 'dedca' – ljubimca, ki ji gradi, ne pa ruši samozavesti. Od tega, da se vedno sam razglaša za krivca za stanje stvari med vama, ti nimaš nič. On pa se morda zato počuti bolje. 

'Bila sem šokirana, tudi zato, ker mi je s tem življenje obrnil na glavo'
Preberi še
'Bila sem šokirana, tudi zato, ker mi je s tem življenje obrnil na glavo'

Glej, včasih v zakonu, tudi do konca, vztrajajo ljudje, ki niso bili za skupaj od vsega začetka. Kar veliko moških je pravzaprav nečustvenih, zares in navidez nečustvenih, zato ker ne znajo/ne morejo/nočejo izražati/pokazati/izreči čustev. Ne vem, zakaj bi tvoj mož ostal s teboj 35 let in te ne bi varal, kot misliš, če ne bi vsaj prva leta imel čustev zate. Bolj me skrbi njegova 'zadržanost' do seksa. Žal končajo skupaj tudi moški in ženske z zelo različnim libidom. Ona bi vsak dan, on bi enkrat na teden, on bi trikrat na dan, ona vsak drugi dan. Nekateri najdejo kompromis, drugi nikoli. In to mora biti muka. 

Slovenka obupano: 'Ali je ok, če ga moti število nekdanjih spolnih partnerjev?'
Preberi še
Slovenka obupano: 'Ali je ok, če ga moti število nekdanjih spolnih partnerjev?'

Zaradi občasnih kratkotrajnih izboljšav, ki so posledica tvojega načenjanja problemov, bi ti svetoval nekaj, čemur pravim šok terapija. Reči mu moraš 'dragi moj, tako, kot je, ne more biti in s tem se ne bom sprijaznila'. Zavedati se mora, da ne boš ostala z njim, če se ne bo zares za vedno in ne samo za kratek čas spremenil. Zavedati se mora, da te lahko za vedno izgubi, če se ne bo spremenil. In izgubi vse drugo, kar verjetno počneš zanj. Takšen šok je lahko zelo učinkovit. Nikoli ni prepozno za ... ločitev, ki jo zelo nerad svetujem. Ne vem, kaj vse bi ta potegnila za seboj v tvojem primeru, vendar se vprašaj, ali si želiš leta, ki so še pred teboj, preživeti tako, kot jih preživljaš? Mislim, da ne. Ukrepaj. In srečno.

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152