Zadovoljna.si
Bulimija

Brane, pomagaj!

Bulimija razjeda mojo dušo in telo ...

Brane Kastelic
07. 06. 2012 13.21
0

Stara sem 31 let in imam že 17 let bulimijo. Bila sem že na zdravljenju v Ljubljani, vendar neuspešno. Sedaj sem se že kar naveličala bruhanja, pa tudi skoraj celo plačo dam za hrano in položnice. Ne vem, kaj naj storim? Vem, da je vse odvisno od mene! Živim sama, daleč od doma in svojega sina. Mogoče mi je hrana uteha. Takrat se počutim idealno, ko jem. Že od otroštva me spremljajo žalost, trpljenje, nasilje (fizično in psihično). Vem, da bo to slej kot prej načelo moje zdravje. Že sedaj mi izpadajo lasje, ne spim, ne grem nikamor – razen v službo in domov, slabi zobje, živčnost, zapiranje vase ... Če poznate koga, ki je dal ali pa gre skozi isto kalvarijo, mi, prosim, svetujte, kaj se da narediti. Hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni.

Bulimija
BulimijaFOTO:

Draga 31-letnica! Nisem pravi naslov za tvoj problem, vendar ti bom vseeno – izjemoma – odgovoril, ker ti želim pomagati tako, da ti svetujem, da čim prej poišči strokovno pomoč. Ker si že bila na zdravljenju, dobro veš, kam moraš.
O bulimiji vem toliko kot večina ljudi. Izkušenj bližnje vrste nimam, vem pa, da imaš ti pred mnogimi drugimi, ki trpijo zaradi nje, prednost: ker veš, da imaš problem. Najhujše pri takih rečeh je, da si ljudje tega ne priznajo in ne iščejo pomoči. Med njimi je bila celo princesa Diana, ki je uspešno premagala bulimijo. Kako? Tako da je potegnila črto pod starim življenjem (z nezvestim, nepozornim in neljubečim možem Charlesom, ki je zakrivil njeno bulimijo) in začela novo življenje. To moraš narediti tudi ti. Odločno in jasno. To prav gotovo ni enostavno, posebej zaradi vsega hudega, kar imaš za seboj, vendar je to edini način: ne moremo živeti v preteklosti in z njo, posebej če je bila ta grda. Po 17-letni bitki z bulimijo boš to težko naredila sama. Zato potrebuješ pomoč strokovnjakov. Držim pesti zate!

Bralke in bralce, ki imajo osebne izkušnje s premagovanjem bulimije, pozivam, naj napišejo, kako je to njim uspelo.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413