Zadovoljna.si
Hlinjenje orgazma

Brane, pomagaj!

Obupana bralka: 'Če bi doživela orgazem, bi verjetno vedela, kajne?'

Brane Kastelic
14. 11. 2021 08.27
23

Pozdravljen! Pišem, ker sem že na robu obupa ... Stara sem 22 let. S fantom sva skupaj že štiri leta in ga imam najraje na svetu, on pa mene. Imava popolno zvezo oz. bi bila popolna, če jaz ne bi imela težav s seksom in doseganjem orgazma. Naj najprej povem, da uživam v vsem, kar je povezano s seksom, fant me v postelji obožuje, seksu nikoli ne rečem ne, rada eksperimentiram, sem odprta. Zanj sem idealna punca, kar se tega tiče. Če le ne bi imela sama težave. Nikakor ne morem doseči orgazma in mislim, da ga še nikoli nisem. Ne klitoralnega ne vaginalnega. Mogoče sem bila kdaj zelo blizu klitoralnemu, ampak če bi doživela orgazem, bi verjetno vedela, kajne? Fant se z mano ukvarja na vse načine, če želim, imava neskončno dolge predigre, toliko se ukvarja z mano, da mi je že kar nerodno. Med predigro uživam, zelo. Ena od stvari, ki me zelo čudi, je na primer ta: ko mi jo liže, sem ves čas na robu orgazma, resnično uživam in si mislim, to je to. Potem pa kar naenkrat draženje postane preveč intenzivno in mi ne paše več. Čisto vsakič ista pesem. Si predstavljaš, kako sem žalostna, da niti klitoralnega orgazma (ki naj bi ga bila sposobna skoraj vsaka ženska) ne morem doživeti? Tudi če se sama božam in masturbiram je isto. Najprej nor užitek, ki potem razvodeni ali pa me začne vse skupaj preveč dražiti. Seveda je jasno, da o vaginalnem orgazmu lahko samo sanjam. Res si želim tega, ker si mislim, da bi v tako lepem odnosu spolnost morala biti nekaj, kar ga le krasi, ne pa otežuje. Težava je tudi, da ima fant velik in debel penis in me velikokrat boli, ko prodira vame. Če imam srečo, me boli le na začetku, ponavadi pa tudi vmes. Bolečina ni močna, me pa vseeno moti. Boli me tudi, če mi ga ne da globoko. Oh, in naj ob tem dodam, da z vlažnostjo nimam težav. Vedno sem tako mokra, kot bi doživela 5 orgazmov. Vsakega nasveta bom zelo zelo vesela. Za začetek bi bil zame dosežek že to, da bi doživela klitoralni orgazem. Hvala za odgovor, Ženska

Pozdravljena Ženska! 

Najprej: prav imaš. Če bi doživela orgazem, bi vedela, da si ga. Verjamem ti, da si po štirih letih intenzivnega poskušanja »na vse mogoče načine« in »neskončno dolgih predigrah« z očitno razumevajočim fantom, ki se »toliko ukvarja s teboj, da ti je že nerodno«, na robu obupa, ker se še ni zgodilo. V bistvu prav razmišljaš tudi na koncu vprašanja, ko napišeš, da bi bil zate za začetek dosežek že to, da bi doživela klitoralni orgazem, vendar ... Vedno se mi je zdelo povsem brezveze ločevati vaginalne in klitoralne orgazme (bradati striček Freud je posejal veliko zmede, ko je trdil, da so klitoralni orgazmi otročji; prave ženske naj bi doživljale vaginalne orgazme, kar je neke vrste poklanjenje penisu). Pa veš zakaj? Zato, ker še mnoge ženske ne vedo, ali so med občevanjem doživele prvega ali drugega ali zmes, mešanico obeh. Posebno tiste, ki med občevanjem potrebujejo ali ročno božanje klitorisa, ali občevalne položaje, v katerih je klitoris izpostavljen trenju, pritisku, (negrobem!) drgnjenju. Ženskam, ki sproščeno uživajo seks in orgazme, je pomembno, da jim pride, »od kod« jim pride, pa jim je v bistvu čisto vseeno. In edino prav je tako. Če začnejo komplicirati in na vsak način doživeti samo vaginalni orgazem, si nakopljejo, vsaj začasno, povsem nepotrebne težave pri doživljanju orgazma. 

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.FOTO: Shutterstock

Bolj razumno je, če že ločujemo orgazme, da jih ločujemo na orgazme, ki jih ženske doživite med občevanjem in med predigro in/ali samozadovoljevanjem. Zakaj? Zato, ker raziskave že vse, odkar jih delajo, vztrajno kažejo, da nekatere ženske nikoli ne doživijo orgazma med občevanjem, pa naj se še tako trudijo: one in njihovi partnerji. Približno 65 odstotkov žensk bolj ali manj redno doživlja orgazem med občevanjem, preostalih 35 odstotkov pa nikoli. Nikoli! Od teh 35-tih odstotkov jih 25 doživlja orgazme med predigro, ročno, oralno, s pripomočki, in/ali med samozadovoljevanjem. Ostane nam približno deset odstotkov žensk, ki ne doživljajo orgazma na noben način. Po tem, kar si napisala, sem prepričan, da ti nisi med njimi, pa tudi, da se lahko naučiš in da se boš prejkoslej naučila doživeti orgazem. Za »ogrevanje« se boš morala sprostiti oziroma se odmakniti s tega roba obupa, na katerem ni in ne bo orgazmov. Razumem, da je, po štirih letih poskušanja in čakanja, želja velika, vendar ko postane prevelika, in neke vrste edini cilj, prava obsesija, ko se ali sama spraviš na svoj klitoris, ali pa se skupaj spravita v posteljo, postaja vse večja ovira. Po tvojem opisu »počutja« tvojega klitorisa tako med njegovim lizanjem kot tvojim božanjem, imam občutek, da se vama upre, ker prvo in drugo traja predolgo ali je zaradi te prevelike želje preveč intenzivno, morda celo prehitro in pregrobo (ti to najbolje veš), in preveč osredotočeno samo na klitoris na račun njegovega okolja in drugih erogenih delov tvojega telesa (spet - ti to najbolje veš), ki zato »otopi«, mu ne paše več, postane preobčutljiv... Mislim, da tvoj klitoris potrebuje vsaj krajši predah pred vama obema, in da bi se mu prilegla vajina krajša abstinenca. Ja, klitoris je za veliko večino žensk ključek, ki odklepa pot v orgazem, a glavni ženski spolni organ ni med nogama, ampak v glavi. 

Ni pravljica, Ženska, da lahko nekatere ženske doživijo orgazem samo s pomočjo zelo vročih misli o užitkih, ko v tresočem avtobusu nekaj časa močno stisnejo stegna in med njimi oteklo vlažno ženskost. Tvoje misli so obsedene z orgazmom, z vprašanjem ali ti bo enkrat končno prišlo ali ne (spet ista pesem)... Pozabi oziroma ne misli na orgazem, sprosti se in se osredotoči na užitek, ki se mu zares povsem prepusti z vročimi mislimi in z vsem telesom, ko se boš naslednjič samozadovoljevala ali imela predigro s fantom: z globokim dihanjem (zelo pomembno), s stokanjem, s kriki in šepetanjem in packanjem (z vsem, kar bo hotelo na dan). Ne vem, koliko časa traja vajina »neskončna« predigra in kaj vse vsebuje. Če ne traja od pol do tričetrt ure, draga moja, ni neskončna. Božanje/lizanje klitorisa naj bo njen vrhunec, ne pa njen začetek. V igri mora biti vse telo in vse mednožje. Poskušaj se vživeti v vsak užitek, ki ga občutiš, posebej. Vključi vsa čutila. Vse vroče misli, ki se ti porodijo. Glej, o tem bi lahko napisal... roman. Še nekaj praktičnih zadev. Večini žensk, ko se samozadovoljujejo, najraje pride med kopeljo, ker jih ta povsem sprosti. Domnevam, da si to že poskusila, a sem vseeno omenil. Si se poskusila samozadovoljevati v različnih položajih? Ali to vedno počneš na enak način? Imaš kakšno seks igračko, na primer klasično, vibrator? Če ga nimaš, si ga omisli. Te je fant kdaj pred seksom oziroma pred predigro vso zmasiral s kremo ali oljem: to pomaga, ker je sproščujoče. Te fant liže v različnih položajih (veliko jih je), ali vedno na približno enak način. 

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.FOTO: Dreamstime

Ti kdaj boža mednožje in klitoris z glavico penisa? Nekatere ženske imajo to zelo rade. Po drugi strani je res, da so prsti za božanje klitorisa najboljši, ker so, zelo preprosto povedano, najbolj natančni. So ženske – verjemi mi, ker ne govorim na pamet! – ki jim je prvič prišlo s pomočjo penisa, a ne v nožnici, ampak med bolj ali manj stisnjenima nogama. Dobesedno. Od spredaj ali od zadaj. Od zadaj je bolje za oba. To je zelo preprosta a zelo dobra predigra, podobna občevanju, kar prinaša dodaten užitek. Med njo ženska se ženska s celim mednožjem (vlažne otekle sramne ustnice na pol objemajo penis) drsa po penisu, in če je moški zadaj, lahko z roko objema penis od spodaj in ga pritiska na klitoris, če že sam ne drsi tudi po njem. In se igra z vlažno glavico, ki bo vlažila tudi klitoris (ta oblika predigre na sploh prinaša veliko koristne vlage). Veliki in debeli penisi so posebej v redu za to vročo predigro, ki te utegne prva pripeljati do orgazma, Ženska. Poskusita (če še nista), ne bo ti žal. Njemu pa tudi ne. In še – ker sem ga ravno omenil – o težavah, ki jih imaš, ker ima tvoj fant velik in debel penis. Boli te zaradi debeline, ki bi se je po štirih letih tvoja nožnica že skoraj morala navaditi v tolikšni meri, da te ne bi bolelo in motilo, posebej ob obilju vlage, ki ga omenjaš. To, da te ponavadi boli in moti ne samo na začetku, ampak tudi vmes, te nedvomno ovira pri popolni sprostitvi in prepuščanju užitku, in posledično tudi pri doživljanju orgazma. Možno je marsikaj. To, da ima fant ne samo debelega, ampak zelo, zelo debelega, in/ali da si ti tam dol' bolj tesna kot je večina. Glede na obilje vlage, ki ga omenjaš, dvomim, da je problem tako imenovani vaginizem, ki je boleč krč vagine in mišičja medeničnega dna kot posledica strahu pred občevanjem ali odpora do občevanja, čeprav... nikoli ne veš. 

Možno je, da kljub štirim skupnim letom še nista odkrila položajev, v katerih bi njegova debelina manj prišla do izraza, kot je možno, da ga preveč »udarniško« uporablja. Možen bi bil tudi kakšen ginekoliški problem, o katerem pa lahko sodi samo ginekolog(inja). Zato ti svetujem pregled. Malce sem se razpisal, ker imaš problem, ki ga ima precej žensk, posebej mladih (ne ta s prevelikimi in predebelimi, ki jih je bolj malo, ampak z nedoživljanjem orgazma). Večina tega problema nima štiri leta, vendar tudi po štirih letih ni razloga za paniko. Ponavljam: ne skrbi, sprosti se, na misli na na orgazem in se osredotoči na uživanje, pa se bo zgodilo. In ko se bo zgodilo bo tudi velik in debel penis manjši in tanjši problem. Oglasi se potem ko se bo zgodilo, posebno, če ti bo pomagal kakšen od mojih nasvetov. Upam pa, da se bodo z nasveti oglasile tudi bralke, ki so rešile ta problem. 

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471