Zadovoljna.si
Orgazem

Brane, pomagaj!

To je ena stvar o orgazmu, ki zanima vsako žensko

Brane Kastelic
16. 02. 2019 08.53
0

Pozdravljeni Brane. Stara sem 20 let in moje vprašanje je naslednje. Ali mislite, da je vsaka ženska sposobna doživeti orgazem s penetracijo? Jaz namreč tega še nisem doživela, s partnerjem sva poskušala že vse mogoče. Orgazem lahko doživim le, če je stimuliran tudi klitoris. Sedaj se sprašujem, če je morda z mano kaj narobe, saj od prijateljic poslušam raznorazne zgodbe o zaporednih, večkratnih orgazmih preko penetracije, jaz pa ne doživim niti enega. Moj partner sicer vedno poskrbi tudi za moj orgazem (preko draženja) in mu to seveda ne predstavlja problema, ampak jaz se počutim, kot da z menoj nekaj ni v redu. Prosim, pomagajte, res bi potrebovala nasvet.

Klitoris lahko med odnosom boža ženska sama ali njen partner.
Klitoris lahko med odnosom boža ženska sama ali njen partner. FOTO: Profimedia

Pozdravljena!

S teboj je vse v najlepšem redu, saj je odgovor na tvoje prvo vprašanje: ne, ni vsaka ženska sposobna doživeti orgazma (samo) s penetracijo oziroma tako imenovani vaginalni orgazem kot posledico potiskanja penisa v vagino. Si v zelo veliki družbi. Raziskave zelo dosledno kažejo, da okoli tričetrt žensk ne doživi orgazma (samo) s penetracijo. Velika večina žensk za orgazem potrebuje natančno to, kar potrebuješ ti: draženje (stimulacijo) klitorisa - tudi med penetracijo oziroma med spolnim odnosom.

Številni se nad tem zgražajo, v resnici pa je seks zaradi tega boljši!
Preberi še
Številni se nad tem zgražajo, v resnici pa je seks zaradi tega boljši!

Klitoris lahko med odnosom boža ženska sama, ali njen partner, ali seks igrača v ženskih ali moških rokah, je pa tudi več položajev, v katerih klitoris stimulira (na različne načine negrobo “drgne”) partner s svojo sramno kostjo (misijonarski in različice misijonarskega položaja in bočni položaj so za to vrsto stimuliranja klitorisa najbolj primerni in priljubljeni). Lahko pa to počne tudi ženska, ki lažje kontrolira jakost drgnjenja, drsanja in pritiska. Nekateri pari za stimulacijo klitorisa med občevanjem uporabljajo novodobne penisne obroče, katerih del je namenjen ravno stimulaciji klitorisa. Glej, možno je, da je med tvojimi prijateljicami kakšna, ki samo s penetracijo doživlja tudi zaporedne večkratne orgazme.

Kot je možno, da se niti ne zaveda, da je v igri tako ali drugače njen klitoris, pa tudi, da gre samo za … zgodbe, ki jih rojevajo želje in fantazije, ne pa resnica. Ne obremenjuj se z raznoraznimi zgodbami in "poskušanjem vsega mogočega" in uživaj z očitno odličnim partnerjem, ki vedno poskrbi za tvoj orgazem. Zmenjena?

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375