Zadovoljna.si
Fanta bolijo moda

Brane, pomagaj!

Fant ima v modih hude bolečine

Brane Kastelic
08. 06. 2012 14.58
1

Živijo ... rabim nasvet. Kako fanta pripraviti do tega, da bo šel k urologu. Star je 25 let in ima bolečine v modih, sicer nima nobenih bulic ali kar koli, ampak take bolečine so čedalje močnejše in trajajo že 3 mesece ... ker pa fant noče na pregled k zdravniku, mi svetuj, kako naj se še pogovorim z njim, saj je zelo občutljiv glede tega in ga do sedaj nisem uspela prepričati.

Hvala za odgovor :) Nina

Fanta bolijo moda
Fanta bolijo moda FOTO:

Živijo, Nina! Mnogi moški so nemogoči, ko gre za obisk/pregled pri zdravniku. Ženske ste po tej strani veliko bolj “pametne” in previdne, čeprav sem mislil, da so mladi moški danes bolj razumni pri tem, kot je bila moja generacija, v kateri je veliko takih, ki imajo – mislim … – obisk pri zdravniku za nekaj nemožatega, od bolečin pa pričakujejo, da bodo minile same od sebe.
Največja razlika je, ko gre za preglede tam spodaj. Velika večina žensk gre mirno (razen morda prvič, drugič …) h ginekologu (ti si danes res bolj pomagajo z računalniki kot z rokami, a vseeno), moški pa … že težko govorijo o tem. Prava in pametna rešitev bi bila, da bi tudi moški redno hodili na preglede mod. Zato Angleži pravijo “Men may have the balls, but women have the brains”, ko gre za obiske pri zdravnikih, skratka: Moški imajo res jajca, ženska pa imajo možgane!
Če ima bolečine v modih, seveda mora na pregled, vendar je velika skrb odveč: bolečine v modih – tako zdravniki – so redko kdaj posledica tistega najhujšega, kar sem jim zgodi, raka na modih, katerega znamenja je ponavadi neboleče otekli modnik. Kakršna koli oteklina v modih, posebej pri moških, starih od 18 do 35 let, mora biti povod za hitri obisk pri zdravniku (pozdravijo ga v 99 odstotkih primerov). Zato je, kar je sicer ironija, bolečina v modih, na neki način dobro znamenje.
Ne boš verjela, vendar večina tistih moških, ki pride k zdravniku zaradi problemov z modi, pride zato, ker so nenavadnosti in nenormalnosti odkrile njihove partnerice, ne pa oni sami (Mislim … kakšni smo!). Razlogi za bolečine v modih so različni, od neposredne poškodbe (udarca), do vnetja in celo trajnejšega spolnega vzburjenja (z erekcijo) brez ejakulacije. O tem bosta našla nešteto informacij na internetu.
K tvojemu vprašanju: kako ga prepričati, da bo šel k zdravniku. Kako bi reagiral, če bi se ti zmenila z zdravnikom (k zdravnici skoraj zanesljivo ne bo šel) za pregled in mu enostavno rekla: tega in tega dne imaš pregled pri zdravniku, sem mu že vse razložila? Najprej bo verjetno “zoprn”, potem pa se bo sprijaznil in šel.
Če tudi to ne bo delovalo, se bojim, da ga boš morala prestrašiti, saj nekatere moške šele pravi strah prežene k zdravniku. Reci mu nekaj podobnega kot “Dragi moj, nočem biti brez tebe, pa tudi brez … (ne vem, kako jim ponavadi rečeš)…“ Ali nekaj podobnega. Hudo, vem … vendar, če ne gre drugače.
Poskusi najprej tako, da se ti zmeniš z zdravnikom. In pojdi z njim, če želi … Vem, vem, kaj misliš, ampak glej, taki smo. In take nas imate rade.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399