Zadovoljna.si
Prepir med partnerjema - 2

Brane, pomagaj!

Ima problem na dveh nogah!

Brane Kastelic
24. 01. 2014 08.35
13

Živjo, Brane. Imam problem, ki hodi – mojega fanta, namreč. Je 'macho man', vsaj bil je, dokler nisva začela hoditi. Nato pa je šlo samo še navzdol. Nekaj časa si je celo dopisoval z neko punco, a je ostalo samo pri tem in tudi ponovilo se ni nikoli več – vsaj upam. Včasih je poln pozornosti, presenečenj, spet drugič pa me zmerja, govori, da sem neumna in podobno. To se vleče že tretje leto. Nenehno mi govori, kako jaz vlagam manj denarja v stanovanje kot on, kako po cele dneve nič ne delam. Nato pa pride dan, ko se opraviči za vse, pride z rožico in vse je v redu. Sedaj pa mi je to počasi začelo že presedati. Velikokrat sva se že pogovarjala o tem, a vedno reče, da je bolj temperamentne narave in da me tudi on prenaša, ko sem tečna. Ampak jaz mu še nikoli nisem rekla kaj podobnega. Ne rečem, nisem popolna, a vseeno – kje je spoštovanje? Sedaj živiva skupaj in je vse se bolj komplicirano. Poskušam mu biti v oporo, razumem ga, mu pomagam, kolikor lahko, saj naj bi to delala dva, ki se imata rada, mar ne? No, tako – opisala sem podrobno, da mi boš lahko kar se da dobro svetoval. Prosim, pomagaj mi z nasvetom, meni in verjamem še kateri punci v podobni situaciji. Hvala in lep pozdrav. Jaz

Prepir med partnerjema - 2
Prepir med partnerjema - 2FOTO: Profimedia

Živjo, Jaz (oziroma Ti)! Temperament ne more biti opravičilo za zmerjanje in poniževanje ljubezenskega partnerja. Temperament ali mačizem tudi nista razlog za njegov odnos do tebe. Mislim tudi, da ne gre za posledice dvojne osebnosti, ene prijazne in slabovestne, ki prinese rožico in se opravičuje (se to dogaja, ko bi kaj rad, na primer seks?), in druge, ki te zmerja, ti govori, da si neumna in ti nenehno očita, da vlagaš manj denarja v stanovanje kot on (toliko kot lahko, a ne?) in da po cele dneve nič ne delaš (domnevam, da to ni res). Pogosto takšne agresivne izpade sproži tudi alkohol (in vino veritas pa to ... ). Bojim se, da je njegovo povsem nesprejemljivo, nesramno in poniževalno vedenje do tebe posledica obžalovanja tega, da sta zaživela skupaj in prepričanja, da nisi dovolj 'dobra' zanj, in da so trenutki prijaznosti, rožic in opravičil trenutki, ko ga zaskrbi, da je šel predaleč in da ti bo res tako presedlo, da ga boš zapustila, on pa ostal brez vsega, kar narediš zanj, posebno pa brez seksa, ki mu je vedno na voljo – kar je mimogrede, bodimo realisti, glavni razlog, da se mlad moški odloči za življenje v dvoje. To mi pove, da ima problem tudi s samim seboj, da ni tako zelo prepričan vase. Sprašujem se, kaj šele bo, če se vse to dogaja že zdaj, ko sta skupaj šele tretje leto. Ne bi se smelo dogajati. V nobenem razmerju. Nobeni ženski, pa tudi nobenemu moškemu. Mislim sicer, da mnogi pari prehitro vržejo puško v koruzo, ko se pojavijo problemi, a tvoj problem je žal eden izmed tistih, zaradi katerih bi ti svetoval, da mu zelo jasno poveš, da ga boš ob prvem naslednjem izpadu zapustila, in da to potem tudi narediš. To, kar se ti dogaja, po mojem ni nič drugega kot čustveno zlorabljanje partnerja, ki se žal lahko samo še poslabša.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471