Izpoved bralke: Imel je ženo in ona fanta, a ju to ni ustavilo

Brane Kastelic
01.11.2019, 8:57
0
Živjo, Brane. Imam težavo, oziroma dve ali pa kar tri. S fantom sem v zvezi že 4 leta in od tega skupaj živiva že tri. Do sedaj je bilo vse lepo in prav. Iskrice, metuljčki, saj veš, ljubezen. Moram pa še omeniti, da je to moj prvi resen fant. Sicer je starejši za 8 let, kar me pa nikoli ni motilo. Ampak sem se vedno spraševala, kako bi bilo, če bi bila še z drugimi fanti, saj je on, kot sem rekla, prvi. Dokler mi ni glave popolnoma zmešal nov sodelavec v službi. Totalno postaven in seksi. Ja, priznam, bil mi je noro všeč. Ampak imel je ženo in jaz fanta. Vendar sva se iz dneva v dan bolj razumela, hodila na kavo in se smejala raznim šalam. Enkrat pa sem dobila sporočilo od njega. Naj se oglasim v njegovi pisarni, ko bodo vsi odšli. In se tudi sem. Tisti večer je sledil poljub in kasneje še veliko več. V njegovi pisarni, avtu, kjerkoli. To se nadaljuje še danes, vendar bolj poredko. Traja pa vse skupaj že pol leta. Iskrica doma je izginila, ja vem, lahko bi ga zapustila, vendar ne morem. Kasneje se tu pojavi še en fant super postaven policist in zgodi se ista zgodba. Čeprav je fant zanj izvedel, sva še vedno skupaj. Ker sem si rekla, da tega ne bom ponovila več. Vendar sem pred kratkim spoznala še enega fanta, s katerim se super ujameva, vendar sem mu povedala, da imam fanta. Ne vem, kaj naj naredim. Vedno razmišljam, kako bi bilo, če bi bila samska, ali s kom drugim v zvezi. Sem sploh tega zmožna, biti s samo enim moškim? Po eni strani si želim družine, po drugi pa samskega svobodnega življenja. Upam, da bi boš znal svetovati. Lp, neodločena.

Živjo, Neodločena!

Malo prehitro preveč sklepaš oziroma se preveč sprašuješ (sem sploh zmožna biti s samo enim moškim?). Pa ja ne misliš, da si nifomanka (v nastajanju)!? Nisi, brez skrbi. Navsezadnje si bila štiri leta samo z enim moškim, ki je bil tvoj prvi. Seveda si se spraševala (vsi se, tisti, ki trdijo, da se ne ali da se niso, pa lažejo), kako bi bilo, če bi bila z drugimi fanti. Vsakdo se prejkoslej vpraša ali je pri sosedu trava bolj zelena kot pri njem. Posebno, če domača trava ni več tako zelena kot je bila. Tvoja prva resna zveza je morda postala premalo zelena, preresna in dolgočasna in morda na to vpliva fantovih osem let več. Morda pa je samo zelo popustil pri ustvarjanju iskric in metuljčkov. In nehote pomagal pri ustvarjanju idealnih okoliščin za to, da ti je nov “totalno postaven, seksi” sodelavec, očitno prekaljeni ženskar, ki ve kaj dela in to dela vsepovsod, zmešal glavo.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.FOTO: Pixabay

PREBERI ŠE
27-letna bralka: Bila sem v oblakih. On pa me je le izrabil za svoje potrebe ...

Če bi s tvojim fantom še vedno veliko seksala kjerkoli, bi bilo veliko manj verjetno, da bi šla v sodelavčevo pisarno, se poljubila z njim in tako naprej. In da bi te potem zamikal tudi super postaven policist in da bi pred kratkim spoznala še enega fanta, s katerim se super ujemata. Je tudi on postaven? Tvoj fant pa nepostaven in vsaj po malem dolgočasen? Ne da bi te opravičeval, moram ugotoviti, da prehitro sklepaš preveč zaradi globoko vsajenih dvojnih meril. Za moške pravijo, da se morajo “zdivjati” preden so zmožni biti s samo eno žensko. Tudi mnoge ženske se morajo zdivjati preden so zmožne biti s samo enim moškim, čeprav jim te pravice večina še vedno ne priznava, Tudi po tem, ko se zdivjajo, so nekateri moški in ženske bolj, drugi manj, nagnjeni k (ne)zvestobi. To je odvisno predvsem od tega, kaj se dogaja ali ne dogaja v njihovih stalnih zvezah. Nekateri so povsem srečni v umirjenih rutinskih dolgočasnih zvezah, drugi stalno potrebujemo iskrice in metuljčke, ki so pri vama s fantom vse prehitro ugasnile oziroma odleteli. Naj si to priznaš ali ne, tvoji prvi resni zvezi je očitno potekel “rok trajanja” in nobenega smisla nima vztrajati v njej.

PREBERI ŠE
Mislila je, da mu lahko zaupa, dokler ji ni pokazal svojega pravega obraza

Zakaj to vem? Zato, ker praviš: vedno razmišljam o tem, kako bi bilo če bi bila samska, ali s kom drugim v zvezi. To se ne bi dogajalo, če bi bil ta fant zate “tapravi”. Ustvarjanje družine z njim vajine zveze ne bo rešilo, ampak samo odložilo razpad, ki bo (zaradi otroka ali otrok) prinesel veliko večjo dramo. Po eni strani si želiš družine, po drugi pa samskega svobodnega življenja. Rešitev tvojega problema je v odgovoru na vprašanje: česa si želiš bolj, družine, za katero imaš še veliko časa, saj si očitno zelo mlada, ali samskega svobodnega življenja, ki ga v bistvu še nisi imela? Meni se zdi odgovor povsem jasen. Srečno!

PREBERI ŠE
Brane, pomagaj!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.si