Zadovoljna.si
Zaljubljena ženska - 2

Brane, pomagaj!

Je zaročena, a ves čas misli na drugega, 20 let starejšega moškega

Brane Kastelic
2017-02-10 08:27
15

Dragi Brane, že kar nekaj časa berem tvoje nasvete. Tokrat sem se odločila, da te vprašam tudi sama, ker res potrebujem nasvet, saj je moja situacija malo drugačne narave kot po navadi. Na primer težave, ki jih imajo moje prijateljice, znanci ... Zato pravzaprav nimam nikogar, ki bi mi lahko res svetoval, bi pa rada tudi nasvet iz moškega zornega kota. Sem zaročena in stara 28 let, s partnerjem sva skupaj že skoraj deset let in pred letom dni se je odločil, da poklekne in seveda sem takoj privolila. Takoj za tem nisem odreagirala, kot sem vedno mislila, da bom. Prstan velikokrat pozabim kar doma, nimam velike želje, da bi si čim prej našla obleko, ne ubadam se z ničimer, povezanim s poroko in nekako se počutim čisto drugače, kot sem se nekaj let nazaj, ko sem si zelo želela takojšnje poroke z njim. Najverjetneje je vse skupaj posledica naslednjega: že kar nekaj let poznam moškega, ki je kar nekaj let starejši od mene in s tem mislim kar dobrih dvajset, vendar me to nikoli ni motilo, saj sem vedno imela občutek, da več kot prijatelja nikoli ne bova. Pred kratkim sva se srečevala malo več zaradi skupnih prijateljev in službe, očaral me je že, ko sem ga nekaj let nazaj prvič videla, vendar je bil takrat poročen. Tokrat je bilo drugače, samo ko me pogleda, sem čisto izgubljena in želim si ga zelo, ne morem nehati premišljevati o njem. Hujše je bilo, ko sem spoznala, da si tudi on želi mene, saj mi je to kar sam povedal, takoj za tem, ko sem mu zaupala, kaj čutim. Poljubil me je takoj zatem, in to je spremenilo vse, imam občutek, da do mojega fanta ne čutim več to, kar sem vedno čutila, in možnost je, da si tega moškega želim tako močno, da čutim veliko več kot le poželenje. Sedeti v njegovi bližini, mi je težko, trese se mi telo in omami me vsak njegov pogled, njegov glas, njegov parfum enostavno vse ... je visok, modrih oči in zelo šarmanten. Problem je v tem, da se po tistem ni zgodilo več nič in najverjetneje si me vseeno ne želi tako močno, kot je to povedal, ko sva govorila o tem, saj bi me vendar v tem primeru kaj poklical, ane? Ne vem, kaj naj storim, kako naj izvem, kaj si sploh želim, in mogoče mi lahko vsaj s tem pomagaš, da mi poveš, kako razmišljajo starejši moški, kot je on? Hvala za pomoč!

Draga bralka!

Skoraj deset let je kar precej let … Po skoraj desetih letih mnoga razmerja postanejo bolj postana, rutinska in celo dolgočasna kot se moški in ženska zavedata. Ženske se tega ponavadi bolj zavedajo kot moški. Ker bolj čutijo “ohladitev” čustev in strasti. In površno moško pozornost. Ne vem, kako je z vajinim razmerjem, domnevam pa, da je bila njegova odločitev, da po devetih letih “poklekne”, zaprosi za roko, potem ko je vse drugo že dolgo užival (zakaj je čakal tako dolgo!?) prinesla, vsaj tebi, neke vrste streznitev. To, da si si pred nekaj leti poroke z njim želela, zdaj pa, ko naj bi se zgodila, pozabljaš doma zaročni prstan, ne listaš revij s poročnimi oblekami in se ne ubadaš z ničimer, povezanim s poroko, mi pove, da si se do “zaročenca” čustveno ohladila. In zdaj tisto ključno. Je za to ohladitev kriv ta drugi, dvajset let starejši moški, ki ga poznaš že nekaj let? Ali pa si se zanj tako zelo “zakurila” zaradi ohladitve tvojega razmerja? Si se zaljubila vanj? Ali gre samo za seksualno privlačnost?

To veš samo ti. Napisala si, da si tega moškega želiš tako močno, da čutim veliko več kot le poželenje. Je to več … ljubezen? Sprašuješ me, kako razmišljajo starejši moški, kot je on, ki se očitno bliža petdesetemu letu in je, če sem prav razumel, samski oziroma ločen šele krajši čas. Seveda si te močno želi! Malo je sveže ločenih moških pred petdesetim, ki si ne bi močno želeli 28-letnice v postelji. In seveda mu laska to, da si ga želi 28-letnica. To je balzam za moški ego. Veliko vprašanje pa je, ali si je želi tudi kje drugje kot v postelji. Njegovo ravnanje me ne preseneča. Odkar ve, da si ga močno želiš, ti je povedal, da si tudi on tebe močno želi. Tudi poljubil te je. Potem pa  biti klica. To ne pomeni, da ne razmišlja o tebi ali da si te ne želi več. Po mojem, kar veliko razmišlja o tebi oziroma o seksu s teboj, vendar tudi o marsičem drugem, na primer o tem, kam bi vodil ta seks oziroma kaj bi ti potem hotela ali želela od njega, ali na primer o tem, ali bi te morda v postelji razočaral, ker si vajena veliko mlajšega moškega. Vse je možno: tudi to, da že ima kakšno ljubico, dve in enostavno nima časa in energije tudi zate.

Možno je celo to, da ima slabo vest, ker ti je, zaročenki drugega moškega, zmešal glavo. Če si pomislila na to, ali razmišlja o razmerju ali o življenju s teboj … Morda, tu in tam, vendar zelo malo verjetno. Bolj verjetno je, da razmišlja o posledicah seksa oziroma afere s teboj, ker si ne želi drugega kot seks, dva, tri. Mislim, da je zate v teh trenutkih najbolj pomembno to, da razmisliš o svoji zaroki oziroma poroki … Si je sploh želiš? Si še želiš biti z zaročencem? Ga še ljubiš? Verjela ali ne: nemalo žensk zaradi predvidene poroke zagrabi panika in so, posebej v zadnjih tednih pred poroko zelo dovzetne za kratke, hitre seksualne afere, po katerih postanejo povsem vesele in srečne neveste in žene. Se to morda dogaja tudi tebi? Če ne boš “preverila” nikoli ne boš vedela. Morda boš vedela, kaj ali koga želiš, in ti bo vse jasno, če boš tega starejšega šarmerja zapeljala med rjuhe, kar ti ne bi smelo biti težko. Če ne te ne pokliče on, pokliči ti njega … Srečno!

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140