Zadovoljna.si
Zaskrbljena ženska

Brane, pomagaj!

Kaj storiti, ko mu mlajše mešajo glavo?

Brane Kastelic
12. 08. 2014 07.58
11

Pozdravljeni, Brane. Poročena sem bila zelo dolgo časa. Mislila sem, da bo tako tudi ostalo, pa me je zamenjal za deset let mlajšo. Po letu in pol sem spoznala pet let starejšega (54 let), pa me je zapustil zaradi tega, ker si je želel družbo mlajše. Rekel je, da bi jih rad še kar nekaj 'sprobal'. Spoznala sem še enega moškega, starega 50 let. Zelo sva se ujela, res je vse trajalo le en teden, a tudi ta me je zapustil zaradi 25 let mlajše. Ne vem, kaj se dogaja z moškimi oziroma kaj je narobe z mano?! Sem zelo romantična, iskrenost in spoštovanje pa mi veliko pomenita. Mi lahko pomagaš?

Zaskrbljena ženska
Zaskrbljena ženskaFOTO: iStockphoto

Pozdravljena! Če sem prav izračunal, si približno petdeset let stara ločenka, razočarana ne samo nad možem, s katerim si bilo »zeeelo dolgo« poročena, ker te je zamenjal za deset let mlajšo, ampak tudi nad še dvema moškima približno vrstnikoma, ki sta se naseksala s teboj, potem pa te zapustila, ker sta si zaželela mlajših. Eden ti je, ko te je zapustil, celo povedal, da si je zaželel mlajših in da bi jih rad še kar nekaj »sprobal«. Oprosti, ampak si ne morem kaj, da ne bi rekel: kakšno govedo! Pri drugem niti ne moreva reči, da te je zapustil, lahko pa rečeva, da sta imela (saj sta seksala?) en teden. seksa. Praviš sicer, da sta se zelo ujela... Hmm, po enem tednu lahko sklepaš o ujemanju samo v postelji, za vse ostalo je veliko prezgodaj.

Kaj se dogaja z moškimi? Po treh »primerkih« ne bi smela preveč sklepati in vseh moških metati v isti koš, čeprav je res, da ima razmeroma veliko moških tam okrog petdesetega leta precej problemov s samimi seboj in bi radi »sprobali« še kar nekaj mladih žensk, posebno, če so ali so bili v dolgotrajnih zakonih z vrstnicami. Saj veš, kriza srednjih let pa to. S teboj in z romantiko, iskrenostjo in spoštovanjem ni čisto nič narobe. Zelo naravno in razumljivo je, da si po propadlem zeeeelo dolgem zakonu in letu in pol samskosti zaželela moškega, seksa in razmerja (v tem ali kakšnem drugem vrstnem redu). To, kar si morda in verjetno nehote narobe naredila pa je, da si pri teh dveh moških ustvarila občutek, da si, kot bi rekli Primorci, »dešperatna«: da si obupno želiš moškega ali/in seks ali/in razmerje, in si jih s tem, potem ko sta se naseksala s teboj, prestrašila. Večina moških se ne boji seksa, boji pa se obvezujočih razmerij. Posebno, če imajo za seboj dolg zakon, in se nenadoma počutijo spet svobodni, se bojijo, da bodo (pre)hitro spet ob svobodo.

To, kar bi ti svetoval je, da se nekaj časa posvetiš sami sebi in utrdiš svojo samopodobo in samozavest, ki sta ju mož pa tudi ta dva tipa gotovo načeli, in do nadaljnjega, tudi če pogrešaš vse, kar nudi razmerje, vključno seks, v odnosih z moškimi omejiš na seks. Jim daš vedeti, da te ne zanima nič drugega. Pri tem se ne omejuj na svoje vrstnike. Zakaj ne bi tudi ti »sprobala« še kakšnega mladega moškega!? Če ti kakšen prost moški, s katerim hitro končaš v postelji, postane tako všeč, da si z njim želiš pravega razmerja ali morda celo novega zakona, mu tega nikar z ničemer ne pokaži dokler ne boš prepričana, da si tega želi tudi on. To, kar svetujem mladim dekletom, ki si želijo tako imenovane resne zveze, velja za ženske vseh starosti: če si z določenim moškim želiš več kot samo seksati, mu ne daj najmanj tri mesece (raje šest). Če ne bo počakal, potem mu gre samo za seks. Če bo počakal in ti dal priložnost, da ga dobro spoznaš, potem je razmerje obetavno. Najprej pa, sprosti se in uživaj v vsem, v čemer morda nisi mogla ko si bila v zakonu.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493